Φωτογραφία "δρόμου"

Re: Street Photography

Χε χε... να σαι καλα Νικο, ευχαριστω για τα καλα σου λογια.

Οσο για το "σε βλεπω", σε λιγο ετσι οπως παω -γιατι η Μπρατισλαβα ειναι ενα χωριο στην ουσια- θα με χαιρετανε με το μικρο μου ονομα και θα λενε να ο τρελλος παλι... :flipout: Μη κοιτας που δεν ανεβαζω πολλες πολλες... σε λιγο θα εχω μεγαλυτερο αρχειο και απο αυτο της εκδοσης διαβατηριων... :flipout:

Μια του κλεφτη, δυο του κλεφτη... και πηγα μεχρι τη Βιεννη μπας και τη γλιτωσω...

_DSC5084_LR.jpg by 1L1as, on Flickr

Οπως βλεπετε, οι τελευταιες ειναι αφιερωμενες στην... ξαπλα...!!! τελευταιες ζεστες του καλοκαιριου εδω πανω και ολοι κοιτανε να τις εκμεταλλευτουν...

_DSC5104_LR.jpg by 1L1as, on Flickr

Πολυ ενδιαφερον μερος αυτο φαινεται....
βγηκα και εγω σημερα με την καινουρια μου μιρορλες να δοκιμασω κανα street....

1236872_10151579772477511_1845887790_n.jpg

Alex ωραία αλλά μάλλον θα την προτιμούσα χωρίς τους ανθρώπους στο κάδρο.

Εχω και τέτοια (έβγαλα αρκετές απο κεί, το μνημείο προσφέρεται για κάτι τέτοιο, έχει τρομέρες γραμμές), αλλά αυτό που μου άρεσε πιο πολύ σε αυτό είναι οτι είναι ενα "ζωντανό" μνημείο. Δεν είναι κάτι που απλά στέκεται σε μια πλατεία. Μπορείς να μπείς μέσα, να το αγγίξεις, να κρυφτείς ανάμεσα απο τους κύβους, να κάτσεις επάνω. Σε προκαλεί να γυρίσεις, και να το ζήσεις. Και οι Βερολινέζοι το κάνουν. Γιαυτό μου άρεσε αυτή η σκηνή με τα παιδιά που έχουν αράξει εκεί. Θα ανεβάσω και καμία χωρίς πάντως.

Αυτο απο πανω Αλεξ ειναι φωτογραφιες, κατι σαν υπαιθρια εκθεση απο ντοπιους φωτογραφους. Σε ολη την πλατεια εχουν αναρτησει μεγαλες εκτυπωσεις, κατι σαν "οι καλυτερες φωτογραφιες της χρονιας". Το blur ειναι της φωτογραφιας αυτης, οχι δικο μου.

Εγω το χερακι μου το εβαλα μονο σε αυτους που καθονται στα τραπεζακια στο βαθος..., εκει τους εβαλα περιπου 8 πιξελς blur, να μαθουν να μη καθονται οπου να ναι και μου χαλανε το φοντο (φαινεται η διαφορα στο θολωμα με τον πινακα πιο δεξια)... :flipout:

Επισης, ο πιτσιρικος ετρεχε πολυ γρηγορα προς τις κοπελες και αναγκαστηκα να κανω το κλικ γρηγοροτερα απο οσο ηθελα... ηθελα να περιμενω μεχρι καποια απο τις δυο τουλαχιστον -αν οχι και οι δυο- να εχουν το παγωτο στο στομα και πριν τις φτασει ο μικρος που τον ηθελα στο πλαι σε καποια αποσταση... ο αστεγος δεξια, καθοταν ωρα και τις κοιτουσε (σκεφτομενος ποτε να τους ζητησει χρηματα, οπως και εκανε τελικα) και δεν ηταν προβλημα... για να πιασω τον πιτσιρικο ομως, ψιλοεκοψα το προσωπο της φωτογραφιας πισω, αν και τελικα οχι εντελως...