Φωτογραφία "δρόμου"

Re: Street Photography

να ρωτησω κατι, οσους τραβατε ασπρομαυρο..εχει νοημα, να τραβηξεις ασπρομαυρο ρυθμιζοντας τη μηχανη για α/μ, οταν μπορεις να τραβηξεις εγχρωμο και να το κανεις α/μ μεσω επεξεργασιας μετα?

εχει καλυτερο αποτελεσμα η πρωτη περιπτωση?

με levels φτιαχνεις οτι μαυρο θες:)
εγω τραβαω εγχρωμες και μετα τις κανω οτι θελω...
το καλυτερο ειναι να τραβας raw. αυτο κανει και η μηχανη σου, τραβαει raw, και μετα τις μετατρεπει σε jpeg αναλογα με τις ρυθμισεις που της εχεις βαλει

να ρωτησω κατι, οσους τραβατε ασπρομαυρο..εχει νοημα, να τραβηξεις ασπρομαυρο ρυθμιζοντας τη μηχανη για α/μ, οταν μπορεις να τραβηξεις εγχρωμο και να το κανεις α/μ μεσω επεξεργασιας μετα?

εχει καλυτερο αποτελεσμα η πρωτη περιπτωση?

Το αλλο που μπορεις να κανεις ειναι να τραβας RAW + jpeg και να εχεις το jpeg στο ασπρομαυρο, ωστε να βλεπεις ασπρομαυρο liveview στην οθονη της μηχανης αν δεν θες να "σκεφτεσαι" ασπρομαυρα. Ταυτοχρονα, εχεις και το RAW για περαιτερω επεξεργασια στο σπιτι.

Σάββατο πρωί και βόλτα στην Αθήνα. Αφθονες μυρωδιές & οι εικόνες και γεμάτη ζωή η κεντρική αγορά.

Απάντηση: Street Photography

Ο νεαρος εχει ενα υφος σαν να λεει του την βουτας η τσαντα η οχι;

Εγώ το είδα από την πλευρά που το βλέπει και ο Δημήτρης..θα έλεγα ότι παρατηρώντας τον ηλικιωμένο κύριο,τον "άκουγα" να σκέφτεται Is this my/our destiny; Will i end up like him?

Δοκίμασα να την κάνω α/μ αλλά δεν μου άρεσε πολύ και έδωσα έναν κίτρινο τόνο που ταίριαζε περισσότερο. Επίσης πρόσθεσα και λίγο θόρυβο.
(Χρησιμοποιώ το Photoshop 5)

DSC_7966_zps1krgtxgh.jpg