Φωτογραφία "δρόμου"

Απάντηση: Re: Street Photography

IMG_1793.jpg

Και μια ακόμη από τον ίδιο χώρο ...σε ένα από τα πολλά τοπικά πανυγήρια την ημέρα της Παναγίας.

Re: Street Photography

Υπέροχη, ξυπνάει μνήμες...

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

η αλήθεια είναι οτι τον τελευταίο 1,5 χρόνο ασχολούμαι κατα βάση με conceptual φωτογραφικά project και έχω αφήσει στην άκρη το street, αλλά η πρόσφατη αγορά της omd em 10 mark II επέβαλε μερικές δοκιμαστικές βόλτες στο δρόμο:

tumblr_ouxypyngaU1rptynco1_1280.jpg

tumblr_ouxypyngaU1rptynco2_1280.jpg

Last edited:

Αν κρϊνω από τα δύο δείγματα που ανέβασες δεν νομίζω να αργήσεις να ξαναβρείς την όρεξη σου και να ασχοληθείς πιο ζωηρά :a0210:

Όντως η δευτερη πολύ καλή. Ταιριάζει με την αφίσα η παρέα.

Re: Απάντηση: Re: Street Photography

View attachment 143603

Και μια ακόμη από τον ίδιο χώρο ...σε ένα από τα πολλά τοπικά πανυγήρια την ημέρα της Παναγίας.

Στιγμή πανηγυριού :2thumb22sup:.
Στα τεχνικά έχω μια απορία, η μωβ στα led φώτα δεξιά από το κεφάλι του πωλητή που οφείλεται;
Σε επεξεργασία ή είναι το διάβασμα του White Balance που κάνει η μηχανή;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Street Photography

Σωστή παρατήρηση Παναγιώτη, είναι κλασσικό παράδειγμα χρωματικών εκτροπών (και οφείλεται κυρίως στον φακό όταν αυτός χρησιμοποιειται σε ανοιχτά διαφράγματο (εδώ είναι ο LEICA 15/1.8 σε f=1.8) και όχι τόσο στον αισθητήρα (αν και υπάρχει μια δόση αλήθειας και σε αυτό με την συνδιαστική χρήση φακοϋ LUMIX μιας και ο αισθητήρας όλων των Ολυ <επιδοτεϊ> τέτοιες καταστάσεις λόγω του ότι δεν είναι βελτιστοποιημένο για τα κρύσταλλα των LUMIX, μπορείς να δείς και το αντίστοιχο νήμα που έχω γράψει στα τεχνικά ζητήματα.

Αν δεις το περίγραμμα του κεφαλιοϋ του πωλητή είναι σαν φωτοστέφανο γύρω του και όχι μόνο στην λάμπα, συνήθως στην desktop έκδοση του Lr ένα κλικ απαιτεί για διόρθωση, όλες όμως οι φωτό που έχω βάλει τις τελευταίες ημέρες εϊναι από διορθώσεις στο mobile Lr που δεν είναι τόσο πλήρες ακόμη και εγώ τώρα το μαθαίνω. Υποθέτω ότι θα υπάρχει τρόπος μάλλον τσεκάροντας το συγκεκριμένο χρώμα με τον δείκτη (έχει στη την επιλογή) να μπορώ να κατεβάσω luminance και tint , αυτά τα ανακάλυψα μόλις εχθές παίζοντας με τις μετατροπές στις υπέρυθρες.

Μια βελτιωμένη έκδοση με 2-3 δαχτυλιες στους σύρτες του Lr mobile στο κυανό και στο magenta το βελτίωσε κάπως ...

IMG_1793.jpg

Last edited:

η αλήθεια είναι οτι τον τελευταίο 1,5 χρόνο ασχολούμαι κατα βάση με conceptual φωτογραφικά project και έχω αφήσει στην άκρη το street, αλλά η πρόσφατη αγορά της omd em 10 mark II επέβαλε μερικές δοκιμαστικές βόλτες στο δρόμο:

tumblr_ouxypyngaU1rptynco1_1280.jpg

tumblr_ouxypyngaU1rptynco2_1280.jpg

Ξεχωριζω την 1η. Breaking bad μερικα χρονια μετα. Καποιοι θα καταλαβουν...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Αυτό με το τσεκάρισμα του χρώματος δεν το ήξερα.
Πως γίνεται ακριβώς;

Αν και off topic θα το πω στα γρήγορα και ψάξτο , στο Lr mobile πας στην ενότητα color , πατάς στο color mix, εκεί έχει οχτώ βασικά χρώματα , τσεκάρεις ένα και από κάτω έχει μπάρες που πειράζεις hue, saturation , luminance , αν δεν ξέρεις ποιο χρωμα να πειράξεις πατάς το σταυρόνημα από πάνω και με το δαχτυλό σου δείχνεις το σημείο που σε ενδιαφέρει στην φωτό και ως δια μαγείας σου ανάβει και σου δείχνει τα πιο πλησιέστερα χρώματα από τα οχτώ που είναι σε εκείνο το σημείο, σέρνοντας κιόλας το δάχτυλο στην φωτό μπορείς να τα πειράξεις άμεσα, θα δοκιμάσω να δω σύντομα αν όλα αυτά είναι συμβατά και με το Apple Pencil.