Φωτογραφία "δρόμου"

Το φως πέρναγε μέσα από φυλλωσιές οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να πετύχω "τέλειο" φωτισμό. Κατά τα λοιπά, η ανάλυση που ανεβάζω είναι πάντα πολύ χαμηλή - ίσως να βλέπετε ατέλειες αν έχετε μεγάλη οθόνη ή ζουμάρετε πολύ. Επίσης έχω κροπάρει λίγο...

edit: έχουν και πολύ "γρέζι" οι παππούδες, ταλαίπωροι άνθρωποι της υπαίθρου, ανεμοδαρμένοι και καραβοτσακισμένοι - δεν τους βλέπετε?

Jpeg μηχανής κροπ περίπου ίδιο:

_1290332_DxO_AF copy_WM.jpg

Edit: δίπλα - δίπλα βλέπω μηδαμινές διαφορές, ενώ όταν την κοιτάω στην οθόνη μου ανοίγοντας το αρχείο, η ανεπεξέργαστη είναι πολύ πιο "χαμηλών τόνων". Οπότε είναι 90% η πλατφόρμα - πιθανότατα οι αλγόριθμοι επεξεργασίας κάνουν την ίδια δουλειά με το action που χρησιμοποιώ στο PS, αλλά προφανώς όταν παραλαμβάνουν το επεξεργασμένο παρεμβαίνουν ελάχιστα έως καθόλου._1290333_PS_Crop_WM.jpg

Last edited:
  • Like
Reactions: Kosh
Jpeg μηχανής κροπ περίπου ίδιο:

View attachment 222046

Edit: δίπλα - δίπλα βλέπω μηδαμινές διαφορές, ενώ όταν την κοιτάω στην οθόνη μου ανοίγοντας το αρχείο, η ανεπεξέργαστη είναι πολύ πιο "χαμηλών τόνων". Οπότε είναι 90% η πλατφόρμα - πιθανότατα οι αλγόριθμοι επεξεργασίας κάνουν την ίδια δουλειά με το action που χρησιμοποιώ στο PS, αλλά προφανώς όταν παραλαμβάνουν το επεξεργασμένο παρεμβαίνουν ελάχιστα έως καθόλου.

οντως μηδαμινες διαφορες.

Θες ψαξιμο Δημητρη νομιζω. Οχι μονον στο πως κανεις το export αλλα και στην καρτα γραφικων σε συνδυασμο με το ιδιο το προγραμμα και το color profile

• Like
Reactions: toupia and cacau
Ναθ αφού βλέπουμε τα ίδια, μάλλον κάτι παίζει με την πλατφόρμα - πιθανόν υπάρχει κάποιας μορφής ΑΙ που βελτιστοποιεί τα καρέ για online θέαση ανάλογα με το τι "παραλαμβάνει". Θα το ψάξω...

edit: το λέω αυτό γιατί όπως ανέφερα πιο πριν, χρησιμοποιώ αυτό το plugin για το PS που "μαγειρεύει" τα αρχεία ειδικά για ανέβασμα στο διαδίκτυο.

edit2: Γράψε λάθος... ΤΩΡΑ τα έβαλα και τα δυο... o_O

Last edited:
  • Like
Reactions: Kosh and toupia
Ναθ αφού βλέπουμε τα ίδια, μάλλον κάτι παίζει με την πλατφόρμα - πιθανόν υπάρχει κάποιας μορφής ΑΙ που βελτιστοποιεί τα καρέ για online θέαση ανάλογα με το τι "παραλαμβάνει". Θα το ψάξω...

edit: το λέω αυτό γιατί όπως ανέφερα πιο πριν, χρησιμοποιώ αυτό το plugin για το PS που "μαγειρεύει" τα αρχεία ειδικά για ανέβασμα στο διαδίκτυο.

edit2: Γράψε λάθος... ΤΩΡΑ τα έβαλα και τα δυο... o_O

Στειλε μου αν θες ρε συ το raw αυτης της φωτογραφιας .

Κατι με επιθετικο sharpening μου μοιαζει και εμενα .