Φωτογραφία "δρόμου"

Re: Street Photography

Από την προεκλογική εκστρατεία του κου. Καλλού.

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου με ομιλία, μικροφωνική εγκατάσταση, παπά, βήμα αλλά σχεδόν χωρίς κοινό (επισημαίνω ότι το κοινό δεν είναι αυτό στα τραπέζια).

(Δύσκολο το επάγγελμα του πολιτικού)

ΥΓ Μην την αξιολογήσετε σαν φωτο, αλλά σαν στιγμιότυπο.

attachment.php

Attachments

• DSC_5101.jpg
    DSC_5101.jpg
    49.9 KB · Views: 345

Ηλια καλημερα.

Εχοντας δει καποιες φωτογραφιες σου τελευταια και κρινοντας και απο το σχολιο που ειχες κανει για τις δυο φωτογραφιες φθινοπωρου οτι ηταν ενα κλικ πριν το ασπρομαυρο,νομιζω οτι πρεπει να εχεις ρυθμισει στο μονιτορ που δουλευεις καπως χαμηλα τον κορεσμο,η η ρυθμιση φωτεινοτητας σε σχεση με το κοντραστ ισως να φταιει(μηπως ειναι πολυ φωτεινη και τα μαυρα-σκουρα στα εμφανιζει λιγο πιο "γκριζα",και φαινονται και τα χρωματα λιγο πιο ξεπλυμενα)

Πιστευω να μην παρεξηγηθω λεγοντας αυτο,απλα μηπως καπως βρουμε μια ακρη εμεις που δεν εχουμε ρυθμισμενα μονιτορ να εχουμε ενα στανταρ πανω κατω,στο περιπου.

Υ.Γ Βασικα στην φωτογραφια σου πανω,μονο τα χρωματα μου τα δειχνει λιγο υπερκορεσμενα.

αυτο το εχω παρατηρησει και εγω...Και σε αυτην κανει μπαμ στα χρωματα.

αν ειχες παραπανω mm στον φακο και μεγαλυτερο διαφραγμα , πιστευω θα ηταν πιο ωραια..Θα ξεκολαγαν απο το πισω..

Δυστυχως ο φακος ειναι 4-5,6 και εδω πρεπει να ειμαι στο 5,6... Τα mm ειναι αρκετα μεν το διαφραγμα δε... λιγοστο!!! Παντως την ανεβασα λογω των...χρωματων (εξ ου και το σχολιο περι Benetton) και ισως το παρακανα.

Επισης το μονιτορ που δουλευω, εχω πει οτι ειναι της πλακας... λαπ τοπ 6ετιας, με εντονη βινιετα (φωτεινο κεντρο με σκοτεινες γωνιες και εχω την εντυπωση οτι και το κεντρο εχει διαφορα φωτεινοτητας κατω και πανω), πολυ μικρη γωνια θεασης (σχεδον μηδενικη) οποτε μη δινετε πολλη σημασια στα σχολια (γι αυτο και τα αποφευγω).

Στην επεξεργασια, επειδη τωρα μαθαινω, εχω (ως αρχαριος) την ταση να "αρεσκομαι" στα κορεσμενα χρωματα και στο αρκετο φως οποτε (σε συνδυασμο με το μονιτορ) δεν ειναι και πολυ δυσκολο να ξεφυγω...

Ευχαριστω παντως για τα σχολια...

Ανεβαζω αλλη μια στην οποια επισης (ειμαι σιγουρος δηλαδη) εχω ξεφυγει στα χρωματα και επειδη δεν μπορω να αποφασισω αν δειχνει καλυτερη σε ΑΜ η σε εγχρωμο, την ανεβαζω εις διπλουν... (βρηκαμε παπα να θαψουμε μερικους...:operator:

attachment.php

attachment.php

Αυτη ειναι απο γενναιο κροπαρισμα ωστε να απομονωσω το "γεγονος" κατα την προτροπη του Τασου σε παλιοτερη που ειχα ανεβασει, παλι εδω στη street photografy (εκεινη με τη νυφη).

Attachments

• IMG_4511-2.jpg
    IMG_4511-2.jpg
    184.8 KB · Views: 322
  • IMG_4511-3.jpg
    IMG_4511-3.jpg
    188.7 KB · Views: 321

Στα δικά μου απαίδευτα μάτια, θα προτιμούσα την ασπρόμαυρή
αλλά στα συν της έγχρωμης είναι το ‛φουλάρι’
καθώς έχω δει ορισμένους να προσθέτουν επιλεκτικά χρώμα σε ασπρόμαυρες, θα κράταγα το χρώμα από το φουλάρι στην ασπρόμαυρη.
Φυσικά αυτό θα επισκίαζε όλη την άλλη φωτογραφία.
Η κίνηση της κοπελιάς δεξιά είναι όμορφή και νομίζω ότι εάν δεν υπήρχε το φουλάρι δε θα τον παρατηρούσε το σκύλο.. απλά θα συνέχιζε το περπάτημα, πιθανά και εσύ.

Και λίγη Ελλάδα, Ναύπακτος ήρωες του σήμερα (πρώτο πλάνο) , και του χτές (δεύτερο πλάνο ψηλά)...

attachment.php

Attachments

• PC274078.jpg
    PC274078.jpg
    168.1 KB · Views: 261

Γεια χαρά! Εγώ παραθέτω τρεις φωτογραφίες: η πρώτη τραβήχτηκε στην Αχρίδα (F.Y.R.O.M.), η δεύτερη σε μια πόλη της νότιας Πολωνίας, το Tychy, και η τρίτη σ' ένα από τα καντούνια της Κέρκυρας.
merchant.jpg

thethinkingman2.jpg

downtown2.jpg

Last edited by a moderator: