Φωτογραφία "δρόμου"

Απάντηση: Street Photography

Kάτι ανάλογα τρίκς γινόταν παλιότερα είτε τεντώνοντας γυναικείο καλσόν :D:love: μπροστά απο το φακό ή απλώνοντας ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης πάνω σε ένα παλιό UV/Skylight φίλτρο!

Sounds kinky eh? :p

Re: Street Photography

Ζητείται Ελπίδα για την Ελληνική οικονομία....τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο και η συγκεκριμένη επωνυμία μόνο ειρωνική μπορεί να φαντάζει...

ΥΓ..Η συγκεκριμένη φώτο έχει τραβηχτεί με κινητό...

kjjjk.jpg

Ξεκινάω κι εγώ το πρώτο μου ανέβασμα με το καινούργιο μου μωρό , την Oly Pen E-P1... Βόλτα στους δρόμους του Βερολίνου , φέτος τον Αύγουστο

Attachments

• euB 485 RES.jpg
    euB 485 RES.jpg
    140.5 KB · Views: 311
  • euB 557 RES.jpg
    euB 557 RES.jpg
    142.6 KB · Views: 306
  • euB 558 RES.jpg
    euB 558 RES.jpg
    116 KB · Views: 310
  • euB 439 RES.jpg
    euB 439 RES.jpg
    127.8 KB · Views: 306
  • euB 506 RES.jpg
    euB 506 RES.jpg
    107.9 KB · Views: 307

Ξεκινάω κι εγώ το πρώτο μου ανέβασμα με το καινούργιο μου μωρό , την Oly Pen E-P1... Βόλτα στους δρόμους του Βερολίνου , φέτος τον Αύγουστο
Συγνώμη παιδιά τις ξαναανεβάζω...(ελπίζω να το κάνω σωστά)

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Σύντομα θα ανεβάσω κι άλλες ... γύρισα πολύ το καλοκαίρι που πέρασε!

Last edited:

send καλές και οι δύο που έβαλες....

pan-Bal η δεύτερη με τους μετανάστες είναι πολύ καλή...έπιασες στιγμή.....

Ρίξε βαρύ κροπάρισμα. Απομόνωσε τη νύφη που έχει αναλάβει τον ρόλο του φωτογράφου, τα λοιπά αποσπούν από το θέμα. Διώξε όλο το αριστερά από τις γλάστρες (και τον τύπο που φωτογραφίζει με κόμπακτ), και δεξιά κόψε λίγο μετά από τον τύπο που κοντοστέκεται και τους βλέπει. Θα έχεις δλδ ένα κάθετο κάδρο, κρατώντας μόνο τα 2/5 της αρχικής εικόνας.

Ωχ ωχ... ηδη εχω κοψει τη μιση απο την αρχικη... να γιατι χρειαζονται τα....+18mp τελικα...

Πολύ καλύτερο αλλά το παράκανες λιγάκι, θέλει τον αέρα του από αριστερά. Μπορούσες να κρατήσεις τις γλάστρες, ίσα να κόψεις τον τύπο με την κόμπακτ

Anyway... ευχαριστω για το σχολιο...

ως "τουριστας" παντως εχεις περισσοτερες δυνατοτητες για street φωτογραφηση απο οτι στην πολη σου...

Με την Pen και τον 17mm/f2,8 στο Ναύπλιο...

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Σχόλια για τον τουρίστα - φωτογράφο και την μηχανή , θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα... ( τα exif data ΔΕΝ έχουν σβηστεί )

Attachments

• 20091024_9 RESIZED.JPG
    20091024_9 RESIZED.JPG
    127.7 KB · Views: 285
  • 20091024_22 RESIZED.JPG
    20091024_22 RESIZED.JPG
    115.2 KB · Views: 284
  • 20091024_24 RESIZED.JPG
    20091024_24 RESIZED.JPG
    117.1 KB · Views: 282
  • 20091024_44 RESIZED.JPG
    20091024_44 RESIZED.JPG
    110.6 KB · Views: 281
  • 20091024_14 RESIZED.JPG
    20091024_14 RESIZED.JPG
    122 KB · Views: 284

23 χρονών Βελγίδα φωτογράφος, πήρε βραβείο και συμβόλαιο από το magnum (το πρακτορείο) Όχι ακριβώς street photography αλλά πιο εξελιγμένη, ίσως κοντά στα βήματα του The Americans του Robert Frank,

Πώς το κατάφερε;;; Ταξίδι στη Σιβηρία με ένα sleeping bag και

"I I am looking for a place to spend the night. Do you know people who would have a bed, or a couch? I don’t need anything in particular, and I have a sleeping-bag. I prefer not to stay in a hotel, because I don’t have a lot of money and because I want to see the way people live in Russia. Could I stay at your place, perhaps? Thank you very much for your help!"

For three periods of one month, I have let the Trans-Siberian train guide me alongside forgotten villages, from living room to living room. Some Russian words, scribbled on a little piece of paper, allowed me to be welcomed and absorbed in the warm chaos of a family. Accidental encounters led me to the places where I could sleep. The living room, the epicentre of their life, establishes an intimate contact between the Russian inhabitants. In this room, they sleep, eat and drink as well as cry. For a brief moment, I was part of this. Their couch became my bed for one night. This way, I experienced transient, but very powerful, shared moments. We communicated without words, we understood eachother somehow.

δείτε τις φωτογραφίες του portfoglio στο http://www.biekedepoorter.be/oe_menia2.php

αξίζουν!!

23 χρονών Βελγίδα φωτογράφος, πήρε βραβείο και συμβόλαιο από το magnum (το πρακτορείο) Όχι ακριβώς street photography αλλά πιο εξελιγμένη, ίσως κοντά στα βήματα του The Americans του Robert Frank,

Πώς το κατάφερε;;; Ταξίδι στη Σιβηρία με ένα sleeping bag και

"I I am looking for a place to spend the night. Do you know people who would have a bed, or a couch? I don’t need anything in particular, and I have a sleeping-bag. I prefer not to stay in a hotel, because I don’t have a lot of money and because I want to see the way people live in Russia. Could I stay at your place, perhaps? Thank you very much for your help!"

For three periods of one month, I have let the Trans-Siberian train guide me alongside forgotten villages, from living room to living room. Some Russian words, scribbled on a little piece of paper, allowed me to be welcomed and absorbed in the warm chaos of a family. Accidental encounters led me to the places where I could sleep. The living room, the epicentre of their life, establishes an intimate contact between the Russian inhabitants. In this room, they sleep, eat and drink as well as cry. For a brief moment, I was part of this. Their couch became my bed for one night. This way, I experienced transient, but very powerful, shared moments. We communicated without words, we understood eachother somehow.

δείτε τις φωτογραφίες του portfoglio στο http://www.biekedepoorter.be/oe_menia2.php

αξίζουν!!

εκπληκτική η μικρή Βελγίδα...όλες έχουν μια ατμόσφαιρα τόσο ζεστή και οικεία. Ζηλεύω.

Με την Pen και τον 17mm/f2,8 στο Ναύπλιο...

.......

Σχόλια για τον τουρίστα - φωτογράφο και την μηχανή , θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα... ( τα exif data ΔΕΝ έχουν σβηστεί )

Ωραίες, αλλά μου κάνει εντύπωση που όλες (εκτός από τον "κιθαρίστα") έχουν έντονο flare.....

send πολύ καλές και οι 2, θα προτιμούσα στην πρώτη να ήταν και το 1 ή και τα 2 παιδιά προφίλ, αλλά τότε θα ήταν μια άλλη φωτογραφία.... :smile:

Ωραίες, αλλά μου κάνει εντύπωση που όλες (εκτός από τον "κιθαρίστα") έχουν έντονο flare.....
έχω ήδη παραγείλει λαστιχένιο parasoleil , αλλά για τις λάμπες δεν νομίζω οτι θα βοηθήσει... γενικώς ψάχνομαι , γιατί με τις compact κακοσυνηθίζεις