Φωτογραφία φαγητού

Μέχρι κάποιο σημείο, γιατί όπως είπε και ο Jack (ένας είναι ο Jack -> Nicholson), "δεν θέλω να πεθάνω υγιής, αλλά χάλια γεροξούρας - αλλιώς γιατί να πεθάνω?"... :SFGSFGSF:

Φίλε Απολλώνιε, όσο ελκυστικό και να φαίνεται το γλυκό, και να μας άνοιξε την όρεξη βραδιάτικα, υπάρχουν κάποια στοιχεία που θα μπορούσες να αποφύγεις στην φωτογραφία..

Σίγουρα δε θα ήθελες το τασάκι με τα αποτσίγαρα... και θα μπορούσες να αποφύγεις το ποτήρι, το πορτοφόλι και ενδεχομένως τα υπόλοιπα πιάτα τριγύρω...
Αυτά βέβαια με το σκεπτικό ότι προσπαθείς να αναδείξεις το γλυκό και όχι να δημιουργήσεις συνειρμούς μεταξύ πορτοφολιού-χρημάτων-αποτσίγαρων και γλυκού!

Η φωτογραφία φαγητού κινείται περισσότερο στα πλαίσια των κατηγοριών διαφήμιση / παρουσίαση προιόντος, οπότε αυτόματα οι θεατές τα θέλουν λίγο πολύ όλα τέλεια...

Ακόμα πιο αυστηρά, που για κάποιους ίσως είχε σημασία, το κουτάλι καλό θα ήταν να μην είναι λερωμένο και το κομμάτι του γλυκού να είναι στο ακέραιο και φυσικά να είναι σωστά εστιασμένη...

Γενικά, θέλει λίγο "δουλειά" στο τραπέζι αν σε ενδιαφέρει να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα, παρόμοια με το να προσπαθείς να αποφύγεις τα καλαμάκια και τα μπουκάλια του νερού όταν θες να κάνεις πορτραίτο στο τραπέζι της καφετέριας...

φιλικά, Ντίνος

Φίλε μου Ντίνο σε Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου, να είσαι σιγουρος ότι θα τις λάβω υπόψιν μου όταν ασχοληθώ με τη διαφήμιση και όχι με τη φωτογραφία.
Θα διαφωνήσω μόνο για το κουτάλι και το κομμάτι που λείπει, διότι όποιος δοκιμάζει θέλει να ξαναδοκιμάσει. Σκέψου το.
Όπως θα διαπίστωσες δεν είναι διαφημιστικό προϊόν μα μια φωτογραφία στιγμής που σκοπό είχε να πει ο φίλος μας Ο cacau " Έλεος, φτάνει "
Τώρα που το σκέφτομαι και σαν διαφήμιση πέτυχε. Σκέψου το μη και σου φανεί χρήσιμο στο μέλλον και σένα πέραν της πεπατημένης.
Θα χαρώ να δω δουλειά σου.

Απο φωτογραφηση για την προωθηση μαγαζιου ενος γνωστου μου, με την ταπεινη D3200 και χωρις εξτρα εξοπλισμο πλην του σωματος και του φακου.

DSC_2140.JPG

DSC_2141.JPG

DSC_2133.JPG

Last edited:
Απο φωτογραφηση για την προωθηση μαγαζιου ενος γνωστου μου, με την ταπεινη D3200 και χωρις εξτρα εξοπλισμο πλην του σωματος και του φακου.

10014600_446438728866248_3419890171968279133_n.jpg

10154421_446451925531595_209119484597218302_n.jpg

1975256_446454272198027_5954602300746316913_n.jpg

Last edited:
Xωρίς να έχω αρνητική διάθεση για κριτική θα πω ότι η επεξεργασία που έκανες νομίζω ότι δεν ταιριάζει.
Τα πιάτα θέλουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πιστότητα στην πραγματικότητα.

Re: Απάντηση: Φωτογραφία φαγητού

η επεξεργασια εγινε κατ απαιτηση

εννοειτε το ντεκορ καταναλωθηκε και ακολουθησαν και αλλα μετα.

Ο Βασιλιάς του HDR είναι ο Τάσος (Beavis), αλλά έχει κάτι αιώνες να φανεί στα μέρη μας...