Φωτογραφία φαγητού

ετσαπ πολύ καλές, απλώς πρόσεξε το white balance γιατί σε κάποιες κιτρινίζει.

Eννοεις τις φραουλες? Αυτες οντως ειναι ΠΟΛΥ ΚΙΤΡΙΝΕΣ...
Μηπως ομως εννοεις και καποιες αλλες?

Περιμενω οσονουπω καποια μικρα καλουδια απο e-bay γι'αυτου του ειδους τις φωτο.
Μεχρι τωρα ολες ειναι handheld με 50mm και φωτισμο απο SB900 bounced στο ταβανι, πανω στο τραπεζι της κουζινας, με ριζοχαρτο για υποστρωμα ή στον παγκο με φωτισμο φθορισμου (δηλαδη προχειροτατες...)

Last edited:
strawb.jpg

Καλη η προσπαθεια.

Αλλα επειδη θα τραβηξεις και καλυτερη αν μου επιτρεπεις λιγες παρατηρησεις.

1) Το μπολ το ηθελες frozen look ? Γιατι δεν ειναι κακη ιδεα αλλα ηθελε αλλο μπολ. Αυτο εχει καποιες γραμμες που μπερδευουν λιγο την αισθηση αυτη και "βρωμιζει" την φρεσκαδα που θα ηθελες να βγαζουν.
Ειδικα μια γραμμη απο την πισω μερια και πανω απο τα πρασινα κοτσανια ενοχλει πολυ.
2) Στις ανακλασεις να προσεχεις λιγο τις φορμες των αντικειμενων σου.
Το κουταλι πχ ενωνεται το σκιασμενο του κομματι με το κενο. Λαθος. Επρεπε να κουνησεις την ομπρελα η το ρεφλεκτοραπιο δεξια και πιο πισω ισως η το κουταλι ωστα να σχηματισθει ομορφα η γραμμη του κουταλιου.
3) Και λιγο κουρεμα στα κοτσανια των φραουλων χρειαζοταν. Πιο σικ κοτσανια με αλλα λογια.

Κατα τα αλλα μου αρεσει. Ξαναπροσπαθησε το το εχεις....

Νασαι καλά που ασχοληθηκες.
Έχεις 101% δίκιο σε όσα λες.
Ήταν η πρώτη δοκιμή του νέου μου φωτοκυβου, με φωτισμό απο 1 sb900 πάνω δεξιά κι ένα ανακλαστηρα απο αλουμινόχαρτο μπροστά αριστερά μέσα στον κύβο.
Ο κύβος είναι 50x50 και είναι κάπως στενοχωρος...
Χρειάζομαι 2 φώτα και περισσότερη προετοιμασία στο αντικείμενο, για στοιχειωδώς αποδεκτό αποτέλεσμα...

Aμα ειναι κυβος στο (2) που σου ανεφερα δεν μπορεις να κανεις τιποτα. Για αυτο δεν μου αρεσουν οι κυβοι και τα μη κινουμενα ανακλαστικα. Δεν μπορεις να "ζωγραφισεις".

Εγω θα σου προτεινα τιποτα κομματια φελιζολ.

Κοβοντας τα σε διαφορα σχηματα επεμβαινεις και στις ανακλασεις σε μεταλλικες επιφανειες οπως του κουταλιου δημιουργικα.

Προτείνεις φελιζόλ ή χαρτόνι καλυμμένο με αλουμινόχαρτο ;
Το θέμα είναι η στήριξή τους γύρω απο το θέμα.
Επίσης, μάλλον βολεύουν περισσότερο τα φωτιστικά σταθερής ροής σε σχέση με το φλας
Εσυ τι γνώμη έχεις;

Είμαι στο Buenos Aires.
Μόλις επιστρέψω θα ανεβασω ένα νηματακι με μερικές φωτογραφίες απο την Boca.

Στο μεταξυ, είμαι υποχρεομενος να σας δείξω το χθεσινό μου γεύμα και ακολούθως το δείπνο...

Last edited:
Τίτλος των παραπάνω, οχι ακριβώς "φωτογραφία φαγητου", αλλα...
"κτηνωδιες στο ΒΑ"

(οι φωτος ειναι απο iPhone)

Προτείνεις φελιζόλ ή χαρτόνι καλυμμένο με αλουμινόχαρτο ;
Το θέμα είναι η στήριξή τους γύρω απο το θέμα.
Επίσης, μάλλον βολεύουν περισσότερο τα φωτιστικά σταθερής ροής σε σχέση με το φλας
Εσυ τι γνώμη έχεις;

Το αλουμινοχαρτο αντανακλα πολυ φως και γυαλιζει. Αρα ειναι ορατο στις επιφανειες που ειναι γυαλιστερες και σε προδιδουν. Αντιθετα το φελιζολ ειναι μια ματ λευκη επιφανεια και απο την στιγμη που ειναι ομοιομορφα φωτισμενη δεν διακρινεται ευκολα.

Η στηριξη τους απαιτει......πηρουνες. Η τσιμπιδες. Με σπαστα μπρατσα για να βαζεις ακριβως οπως θες.

Εγω εχω μαθει τα φωτιστικα σταθερης ροης λογω δουλειας. Αλλα μην υποτιμας καθολου τα φλας.
Αν τα μαθεις καλα δεν θα τα αλλαζεις μετα.

Την περασμενη βδομαδα ειχα για καποιο λογο, πλεονασμα σταφυλιου...
Ως εκ τουτου το ετρωγα οχι μονο σα φρουτο αλλα και με τα παντα.

Εδω, ομελετα του μερακλη με σταφυλακι τσιγαρισμενο.
attachment.php

Attachments

• omeleta.jpg
    omeleta.jpg
    85.8 KB · Views: 257