Φωτογραφία φαγητού

Βγηκαμε για πιτσα, προεκυψαν θεματα. Κατα τυχη ειχα μαζι το σετ 5D+24-70 και τιποτε αλλο. Θα ηθελα τριποδο και ενα τουλαχιστον φως.

6238461378_de6838eff4_o.jpg

Δεν μου αρεσουν οι ανθρωποι στην πρωτη, επρεπε να ειναι πολλοι καθιστοι ή κανενας. Σε αυτη με το ζυμαρι στον αερα, θα διωξω το πισω φωτιστικο που φαινεται μισο, αλλα το ζυμαρι ειναι αρκετα λεπτο και φωταει. Βλεπετε εσεις κατι αλλο?

Η επεξεργασια εχει αυξημενο κοντραστ και κλαριτυ. Με αποθορυβοποιηση δεν ασχολουμαι πλεον. Ο σχεδιασμος εγινε με το Inkscape.

Στην 1η με "ενοχλουν" οι άνθρωποι αλλά και το κομμένο τραπέζι έξω
Το κάδρο και το έντονο bokeh στην πίτσα θα έλεγα δεν ταιριάζει σε φωτογραφία φαγητού. Σε αυτή με το ζυμάρι τα χέρια είναι κομμένα πολύ απότομα δεν έχεις καμμία με τον "καλλιτέχνη" ολόκληρο?
Αντίθετα μου αρέσει πολύ η μακαρονάδα και η αίσθηση της κίνησης όπως και το εσωτερικο του μαγαζιού στην κάτω αριστερή.
Στην κάτω σειρά δες λίγο και τον θόρυβο

Στην 1η με "ενοχλουν" οι άνθρωποι αλλά και το κομμένο τραπέζι έξω
Το κάδρο και το έντονο bokeh στην πίτσα θα έλεγα δεν ταιριάζει σε φωτογραφία φαγητού. Σε αυτή με το ζυμάρι τα χέρια είναι κομμένα πολύ απότομα δεν έχεις καμμία με τον "καλλιτέχνη" ολόκληρο?
Αντίθετα μου αρέσει πολύ η μακαρονάδα και η αίσθηση της κίνησης όπως και το εσωτερικο του μαγαζιού στην κάτω αριστερή.
Στην κάτω σειρά δες λίγο και τον θόρυβο

Στην πιτσα δεν μπορουσα να κλεισω αλλο γιατι δεν ειχε φως. Τον καλλιτεχνη τον εχω και ολοκληρο, αλλα υπαρχει σαβουρα απο πισω, ντουλαπια συρταρια κτλ. Αποθορυβοποιηση δεν εκανα καθολου.

Από εδώ και πέρα να θυμάσαι δεν πάμε για πίτσα χωρίς φλας και ομπρέλες :P

Αμα κουρευτουν και τα ομολογα των φυσικων προσωπων Kosh...σιγουρα φασολαδα και την Κυριακη, και δεν εχει και φωτογενεια η ατιμη...

mstr, καθε Κυριακη κοτοπουλακι με πατατες, απο τοτε που θυμαμαι :))

Καλη.

Αν περιμενες και την Ιζυτζετ να παει πιο αριστερα...

Τα Airbus της ΟΑ αν δεν τα φαει η τραπεζα, θα τα γυρισει πισω ο μεγα-επιχειρηματιας. Ετσι που την εκανε δεν χρειαζονται.

Μην βαζεις το key light απο την μερια της καμερας.

Προτιμησε να το τοποθετεις πλαγια ή κοντρα και να γεμιζεις με φως με ανακλασεις.

Μην βαζεις το key light απο την μερια της καμερας.

Προτιμησε να το τοποθετεις πλαγια ή κοντρα και να γεμιζεις με φως με ανακλασεις.

Και νομιζα οτι θα σε ξεγελουσε η νοστιμη Mολδαβικη λιχουδια..:))

Επίσης το καδράρισμα είναι "αναποφάσιστο", αν ήσουν πιό κοντά και κάθετα στον άξονα του πιάτου θα έβλεπες περισσότερη λεπτομέρεια, αν έκανες λίγο πίσω θα είχαμε το σερβιρισμένο πιάτο... δες αυτές:

stock-photo-homemade-christmas-greek-cookies-89659366.jpgstock-photo-homemade-christmas-greek-cookies-served-89659399.jpg