Φωτογραφία μακράς έκθεσης (long exposure)

Ευχαριστώ παιδιά και χρόνια πολλά!
ΤΕΟ: Ο 55mm χρησιμοποιήθηκε από επιλογή και όχι αναγκαστικά.
Ήθελα να φέρω πιο κοντά την αποβάθρα.
Θα συνιστούσες πιο ευρυγώνιο φακό?

Ευχαριστώ παιδιά και χρόνια πολλά!
ΤΕΟ: Ο 55mm χρησιμοποιήθηκε από επιλογή και όχι αναγκαστικά.
Ήθελα να φέρω πιο κοντά την αποβάθρα.
Θα συνιστούσες πιο ευρυγώνιο φακό?
Αν υπάρχει και αν βολεύει στο κάδρο, τότε ναι. Η αίσθηση που δίνει ο ευρυγώνιος είναι πολύ δυνατή, ειδικά σε τέτοιες λήψεις. Στο συγκεκριμένο κάδρο, αν ο ουρανός είναι σχετικά αδιάφορος, θα δοκίμαζα μία λήψη σε πιο χαμηλό ύψος για να δώσω παρουσία στις πέτρες μπροστά αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν χάνει σε παρουσία η θάλασσα.

φωτογραφια που εχω βαλει στον διαγωνισμο οπως εχω αναφερει στο φωτογραφικο τσατ

26547995590_4dac8cf138_c.jpg
[/url]Just nature by Dimitris Zampakas, on Flickr[/IMG]

φωτογραφια που εχω βαλει στον διαγωνισμο οπως εχω αναφερει στο φωτογραφικο τσατ

Πολύ καλή! Ενδεχομένως το κάδρο να χρειαζόταν μια μετακίνηση προς τα αριστερά αλλά δεν ξέρω τι θα βρίσκαμε εκεί...

Ιωσήφ να υποθέσω ότι η βινιέτα είναι επεξεργασία. Επίσης ο φάρος δείχνει λίιιιγο καμένος νομίζω, κατά τα λοιπά τι λέει ο 18/2,8? Στην οθόνη μου (24άρα Dell) δεν βλέπω κάτι εξαιρετικό, αλλά μπορεί να φταίει η διάρκεια της έκθεσης...

Δημήτρη, όντως ο φάρος είναι λίιιιγο καμένος.
Η βινιέτα δεν είναι επεξεργασία. Νομίζω οφείλεται στο φίλτρο που χρησιμοποίησα. Δοκίμαζα το Big Stopper (Lee Filters) που έχει κάποιος φίλος - και το οποίο μάλλον θα καταλήξει σε μένα αφού ο φίλος δεν το χρησιμοποιεί! :ernaehrung004:
Δεν ξέρω αν φταίει το ότι έχει το Standard Adaptor Ring και όχι το Wide Angle που ταιριάζει στον φακό μου.
Τώρα όσον αφορά στον φακό δεν έχω τις γνώσεις να κάνω πλήρες review. Μου αρέσει η προοπτική του ευρυγώνιου και την εξερευνώ με ιδιαίτερη απόλαυση.
Όμως είναι γεγονός πως, προσωπικά, δεν ενθουσιάστηκα τόσο πολύ με τον φακό, αν και τον περίμενα πώς και πώς.
Στα δικά μου άπειρα μάτια, ο 55mm f1.8 και ο macro 90mm είναι κατά πολύ ανώτεροι.
Να σημειώσω πάντως πως οι καιρικές συνθήκες στην Κύπρο αυτές τις δύο μέρες δεν είναι καθόλου καλές. Ισχυροί άνεμοι και μεγάλη ποσότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα με έχουν δυσκολέψει πολύ.

εγω το πα.... το 16φ ειναι μονο για δυσκολες καταστασεις
την ημερα θα εβαζα 9-11
και προσοχη στον χρονο

Όντως, μου το πες και χθες Κώστα. Άρα μικρότερο διάφραγμα και βλέπουμε.

Αν έχει σκόνη και και αρμύρα από την θάλασσα, δεν βγαίνει συμπέρασμα - δεν παλεύονται αυτά...

Ευχαριστω τα καλα λογια απο ολους παιδια! Για την ωρα απ οτι φαινεται κολλησαμε με την canon 450d της αδερφης μου και την φιλματη φυσικα. Εχει ενδιαφερον το ποσο διαφορετικα πρεπει να σκεφτομαι φωτογραφικα οταν χειριζομαι μια τοσο παλια μηχανη οπως αυτη η canon. Το μικρο δυναμικο ευρος σε σχεση με το φιλμ η ακομη και με την καινουρια sony a5100 σε κανει να σκεφτεσαι το μισο καδρο και να μην σε απασχολουν ειτε τα καμμενα λευκα ειτε οι σκιες. Το ξεχνας οτι δεν πιανει ο αισθητηρας και προχωρας. Αλλο τροπο δεν βλεπω. Παντως το διασκεδαζω γιατι βλεπω ποσο ευκολα μπορω να σπρωξω τα ορια αυτης της μηχανης! Και τα χρωματα της canon φανταστικα! Ανετα δουλευω jpeg μονο. Των αλλων εταιριων ειναι λιγο σαν overprocessed hdr.

Στάλθηκε από το Lenovo P1ma40 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ καλή! Ενδεχομένως το κάδρο να χρειαζόταν μια μετακίνηση προς τα αριστερά αλλά δεν ξέρω τι θα βρίσκαμε εκεί...

ευχαριστω θοδωρη!δυστηχως δεν γινοταν με τον 18mm που τραβηξα θα εχανα την γεφυρα απο δεξια κατι που δεν ηθελα.ηθελε πιο ευρυγωνιο φακο