Φωτογραφία μακράς έκθεσης (long exposure)

Κάποιο καλό παιδάκι, είτε @Anon είτε @Pigimakos να μου πει αν υπάρχει ακόμα ετούτο και να δώσει ένα στίγμα στον χάρτη παρακαλώ pretty please ?

Το στίγμα υπάρχει στην φώτο που έχεις quote

Έκανα μια "βόλτα" με το G maps και οτιδήποτε φωτογραφικό tool έχω, και δεν βλέπω κάτι.
Πρωτού χαράξω πορεία προτιμώ να είμαι σίγουρος ότι το στίγμα είναι σωστό ή έστω αρκετά κοντά.

Συγγνώμη που δεν απάντησα πιο νωρίς, τώρα είδα την ερώτηση. Λοιπόν, η βάρκα βρίσκεται στον όρμο της Αγίας Τριάδας Φθιώτιδας. Πριν μερικές ημέρες είχα ανεβάσει άλλη μία φωτο από τη συγκεκριμένη βάρκα. Δες το παρακάτω link: https://www.google.com/maps/place/U...69f7c36e74c5b0e!8m2!3d38.8280127!4d22.6188323

Συγγνώμη που δεν απάντησα πιο νωρίς, τώρα είδα την ερώτηση. Λοιπόν, η βάρκα βρίσκεται στον όρμο της Αγίας Τριάδας Φθιώτιδας. Πριν μερικές ημέρες είχα ανεβάσει άλλη μία φωτο από τη συγκεκριμένη βάρκα. Δες το παρακάτω link: https://www.google.com/maps/place/U...69f7c36e74c5b0e!8m2!3d38.8280127!4d22.6188323

Αγαπώ σε!

Αγαπώ σε!
Αν κάνεις το μέγιστο ζουμ, θα δεις ότι πριν τις βάρκες που είναι πολλές μαζί, υπάρχει μία σαν σκούρη γκρι που είναι κάθετα στον παραθαλάσσιο δρόμο, κάπου 10 μέτρα από αυτόν. Ειναι η βάρκα που λέμε. Αν είσαι τυχερός κι έχει χαμηλά νερά, η βάρκα θα κάθεται στον πάτο. Αν βγάλεις φωτο μακράς έκθεσης, καλό είναι να έχεις δυνατό φίλτρο (τουλάχιστον 11 στοπ) γιατί εκεί τα νερά είναι πολύ ήρεμα και θέλεις αρκετό χρόνο λήψης για να δεις κάποια ομοιομορφία στο νερό. Α! πάρε και γαλότσες μαζί σου, θα τις χρειαστείς :flipout:

"edge of nowhere"

edge of nowhere by Teo Kefalopoulos - Art Photography, on Flickr

*επειδή ρωτήθηκα και πάλι για τον υπολογισμό του χρόνου έκθεσης με χρήση φίλτρων πολλών στοπ, αυτό που μπορείτε να έχετε ως μπούσουλα είναι το εξής:
αν η μηχανή σας έχει βασικό ISO το 100, θα υπολογίζετε ότι 1" λήψης σε ISO6400 ισοδυναμεί με 60" λήψης σε ISO100. Για παράδειγμα, αν στο ISO6400 πάρετε σωστή έκθεση με διάρκεια 4", αυτό σημαίνει ότι στο ISO100 η σωστή έκθεση θα βρίσκεται κοντά στα 4' (240"). Έτσι, κάνοντας μία δοκιμαστική λήψη στο υψηλό ISO, θα έχετε μία ακριβή εικόνα της έκθεσης (στο ιστόγραμμα). Αναλόγως του αποτελέσματος διορθώνετε τη διάρκεια λήψης και θα έλεγα καλύτερα να δώσετε και μερικά δευτερόλεπτα επιπλέον στη λήψη.