Φωτογραφία μακράς έκθεσης (long exposure)

Σ' ευχαριστώ πολύ Ιωσήφ! Ωραίο θέμα και επεξεργασία στη δική σου. Μου θυμίζει το νησάκι της Filfla στη Μάλτα.

"thin density of light"
Ένα μίνιμαλ φωτογραφικό έργο, βασισμένο στη διαχείρηση του διαθέσιμου φωτός και του αρνητικού χώρου. Έπρεπε να αφαιρεθούν κάποια στοιχεία του background. Αυτό που κατ' εξαίρεσιν μου άρεσε ήταν η μικρή αντανάκλαση του δέντρου στο νερό...

Θόδωρε και Ιωσήφ οι δημιουργίες σας είναι υψηλής αισθητικής και έργα τέχνης σας και σας εκφράζω τον θαυμασμό μου .
Παραθέτω μετά από καιρό την δική μου προσπάθεια για την κριτική σας
"Lonely dreams" by Vasileios Stergiopoulos, on Flickr

• Like
Reactions: kbouk and cacau
Βασίλη καλησπέρα. Μια από τις αγαπημένες βάρκες η συγκεκριμένη. Προσωπικά αποφεύγω να τοποθετώ το θέμα μου στο άνω τρίτο επίπεδο εκτός κι αν πρόκειται για κάποιο statement που θέλεις να εκφράσεις. Γενικότερα, όταν τα θέματα βρίσκονται σε κάποιο από τα πάνω τρίτα, δίνουν την αίσθηση της φυγής, απομάκρυνσης από τον θεατή και δεν διευκολύνουν στο να παραμένει το βλέμμα μέσα στο κάδρο. Τώρα σχετικά με το εφέ (radial blur?) είναι θέμα προσωπικής αισθητικής. Μου αρέσουν πάντως οι pal χρωματισμοί και το κατάλληλο ύψος λήψης έτσι ώστε να φανεί και το εσωτερικό της βάρκας.

Βασίλη, σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
Η δική σου μου αρέσει πολύ, αν και όπως είπε κι ο Θοδωρής η θέση της βάρκας στο κάδρο φαίνεται κάπως περίεργη.
Πέρα από τους χρωματισμούς, μου αρέσει πάρα πολύ η αντανάκλαση της βάρκας.
Να σημειώσω πως κι εγώ τώρα εμβαθύνω ...

Βασίλη πολύ ωραία, ειδικά οι απαλές αποχρώσεις που "αποφεύγουν" το Α/Μ! Αν θες την άποψή μου, το περίτεχνο "καδράρισμα" αφαιρεί παρά προσθέτει στην προσπάθεια.

Καλησπέρα Θοδωρή . Σε ευχαριστώ πολύ για το σχολιασμό της φωτογραφίας μου . Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από τον Νοέμβριο που είμασταν όλοι μαζί . Η επιλογή της τοποθέτησης της βάρκας στα άνω τρίτο επίπεδο ήταν αναγκαστική και όχι κάποιο statement, αφού κατά την λήψη έφτασα στο max (80mm) του εστιακού μήκος του φακού που είχα διαθέσιμο. Το crop σε τετράγωνο φορμά θα βοηθούσε την κατάσταση, αλλά ήταν κάτι που ήδη είχα δοκιμάσει. Η επιλογή του radial blur ήταν για να ενισχύσω της αίσθηση του μεγαλύτερου χρόνου έκθεσης και ενώ πειραματιζόμουν με την επεξεργασία δοκιμάζοντας φίλτρα και τεχνικές. Όταν φτάνοντας σε αυτό το αποτέλεσμα μου άρεσε οπτικά και το άφησα. Σε ευχαριστώ και πάλι καλή συνέχεια.
Ιωσήφ και Δημήτρη σας ευχαριστώ και εσάς για τα σχόλια !!!

• Like
Reactions: anochampions
Καλές Ιωσήφ, προτιμώ την 2η - νομίζω αναδεικνύει καλύτερα την μορφή του μώλου, παρότι στην πρώτη έχεις τοποθετήσει πολύ καλά το θέμα σου μέσα στο καρέ.

• Like
Reactions: anochampions
Ο τίτλος του νήματος είναι Φωτογραφία μακράς έκθεσης (long exposure), το ξέρουμε θα πεί κάποιος, όμως εγώ βλέπω συνεχώς, μη πώ και αποκλειστικώς φωτογραφίες με θέμα Ουρανός, νερό, ορίζοντας, στεριά και σύννεφα και φυσικά αναρωτιέμαι αν η μακρά έκθεση πρέπει απαραιτήτως να περιέχει αυτά και ίσως μόνο αυτά τα στοιχεία. Γιά προβληματισμό το θέτω........και περιμένω να δω και κάτι διαφορετικό.
....Φυσικά εδώ έχουν αναρτηθεί πολύ ωραίες φωτογραφίες, αυτό δεν αλλάζει!

Ο τίτλος του νήματος είναι Φωτογραφία μακράς έκθεσης (long exposure), το ξέρουμε θα πεί κάποιος, όμως εγώ βλέπω συνεχώς, μη πώ και αποκλειστικώς φωτογραφίες με θέμα Ουρανός, νερό, ορίζοντας, στεριά και σύννεφα και φυσικά αναρωτιέμαι αν η μακρά έκθεση πρέπει απαραιτήτως να περιέχει αυτά και ίσως μόνο αυτά τα στοιχεία. Γιά προβληματισμό το θέτω........και περιμένω να δω και κάτι διαφορετικό.
....Φυσικά εδώ έχουν αναρτηθεί πολύ ωραίες φωτογραφίες, αυτό δεν αλλάζει!

Ειχα κάνει μια διαφορετική προσπάθεια πριν τρία χρόνια με ακίνητο ανθρώπινο στοιχείο μέσα στο κάδρο και την είχε σχολιάσει ο Θοδωρής.

Ισως σου λυθούν καποιες απορίες στην συζήτηση που ακολούθησε.