Φωτογραφία μακράς έκθεσης (long exposure)

Μάνο ωραίο θέμα, απλώς νομίζω ότι πρέπει να διαλέξεις την τοποθέτησή του στο κάδρο. Στο τρίτο αριστερά, τρίτο δεξιά ή στο κέντρο. Εγώ θα τοποθετούσα τον κορμό αριστερά.

Ιωσήφ, αν θυμάσαι μιλήσαμε για το halo. Εδώ είναι ακόμα πιο εμφανές, στα σημεία που εφάπτεται η θάλασσα με τα βράχια. Είδα και μια μορφή στον βράχο, το κομμάτι πάνω που ξεκινά δεξιά από τον ουρανό, δείχνει σαν κεφάλι τέρατος που κρέμμεται από πάνω και κοιτάει κάτω. Simulacra...

Όντως, τώρα πρόσεξα και εγώ την μορφή!
Το halo πώς δημιουργείται? Δε χρησιμοποίησα βούρτσες

18άρης φακός και πάλι το άνοιγμα κόπηκε πάνω-κάτω! Μετά μην με παρεξηγείτε που ψάχνομαι για κάποιον 7-14 m4/3...

...Η φωτογραφία εντυπωσιακή παρά τα όποια τεχνικά θέματα!

Ωραία Ιωσήφ θα συμφωνήσω κι εγώ στο εντυπωσιακή.

Τώρα για το halo, ίσως αν δεν φώτιζες τόσο το εσωτερικό του βράχου να μην ήταν τόσο έντονο. Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά λέω μια ιδέα.
Με αφορμή αυτό θα ήθελα να σας ρωτήσω και για hdr αλλά με σχετικά "φυσικά" αποτελέσματα. Τώρα τελευταία χρησιμοποίησα το hdr effex pro της nik collection κι μου φάνηκε καλό. Έχει για όλα τα γούστα δηλαδή και το υπερβολικό και το πιο "φυσικό". Αλλά πρόσεξα ότι κώλωνε όταν στις λήψεις εμπεριέχονταν ο ήλιος. Έβγαζε έντονο κύκλο γύρω του.

Ευχαριστώ.
Δημήτρη, νομίζω στη συγκεκριμένη περίπτωση ο 18 mm με καλύπτει.
Απλώς έπρεπε να σκαρφαλώσω λίγο σε ένα μικρό βράχο και τα παπούτσια μου γλιστρούσαν λίγο, όποτε το άφησα για την επόμενη επίσκεψη.
Αρκετά ριψοκινδύνεψα εκείνη τη μέρα...

qUUF0oR.jpg

SUPER!!!!!!!! :SFGSFGSF:
επιπλέον, λειτούργησαν πολύ αρμονικά οι διαγραμμίσεις του βράχου που ενώνονται με τις διαγραμμίσεις στα σύννεφα. Πολύ καλή.
*μία μικρή και εύκολη διόρθωση, ο ορίζοντας μάλλον "γέρνει" προς τα δεξιά.

Υπέροχη φίλε. Η υφή που έχει ο βράχος προσθέτει πολλά στο σκηνικό και ταιριάζει απόλυτα.
Πολύ ωραία και η τελευταία του Μάνου! Δεν ξέρω αν με μια δεύτερη φωτογραφία (όχι μακράς έκθεσης) και τη χρήση photoshop, αν κατάφερνες ακίνητη τη βάρκα!