Φωτογραφία μακράς έκθεσης (long exposure)

Ακόμα δύο version του ιδίου θέματος.

Πρέπει να πως ένα μεγάλο ευχαριστώ σε έναν φίλο μου (Πέτρος) που μου χάρισε ένα σετ ND με ND Holder (kit) που αν και φθηνά, μου έδωσε την ευκαιρία να πειραματιστώ και να ασχοληθώ καλύτερα με την μακρά έκθεση. Αν και με παιδεύουν λίγο στην επεξεργασία καθώς τα αρχεία είναι πολύ flat και χρήζουν αρκετής δουλειάς για να γίνουν όπως αυτά που παραθέτω. Βέβαια θέλω λίγο δουλειά ακόμα στο να διατηρώ τα χρώματα λιγότερο έντονα και σωστά. Κάποια στιγμή θα προχωρήσω σε αγορά καλύτερου σετ. Να είναι καλά ο φίλος μου.

Mediterranean Sky Long Exposure 1 by Panagiotis Adamopoulos, on Flickr

The Shipwreck by Panagiotis Adamopoulos, on Flickr

Ωραίες υφές! Προτιμώ την τελευταία εκδοχή. Έκανες focus stacking?

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!

Όχι δεν έκανα Focus Stacking. Είναι μία λήψη. Εστίασα στο μέσο της απόστασης σε όλες τις φωτογραφίες του πλοίου. Έβαλα διάφραγμα f/10 λίγο πιο κλειστό από το Sweet Spot του απλού kit 18-55 και λίγο πριν χειροτερέψει λόγο diffraction... Κι εγώ πάντως δεν το περίμενα να έχει τόσο καλό αποτέλεσμα αναφορικά με το βάθος πεδίου. Εκείνη την ημέρα δούλεψα με τους 18-70mm f/3.5-4.5 και 18-55mm VR f/3.5-5.6. Φτωχοί στις επιδόσεις και οι δύο.

Re: Απάντηση: Φωτογραφία μακράς έκθεσης (long exposure)

Την επεξεργασία των stack την έκανες στο ps?

Καλημέρα!

Ναι στο PS. το workflow παρακάτω.

Automate
Import
Επιλογή Αρχείων με Attempt to automatically align files based on content
Εισαγωγή
Επιλογή όλων και Crop
Create smart object
Stack mode Mean
Save as Tiff

Και μετά Post Processing στο ACR.

Παναγιώτη ωραίο θέμα στο ποστ #1431 (βέβαια εδώ θα μου άρεσε μια άλλη εκδοχή, αρκετά πιο μίνιμαλ). Η φωτογραφία βγήκε στα όρια των ρυθμίσεων, οπότε σίγουρα χρειάζεσαι πιο δυνατό φίλτρο.

Απάντηση: Re: Φωτογραφία μακράς έκθεσης (long exposure)

Για να κρατήσουμε το νήμα on track πήγα τα τελευταία μνμ. στην τεχνκή κατηγορία και συγκεκριμένα στο νήμα που αναλύεται η χρήση των φίλτρων καθώς και εναλλακτικών τεχνικών όπως η πρόταση του Ηλία για Stacking : https://avclub.gr/forum/showthread.php/86694-Φίλτρα-UV-CPL-ND-χρήση-τους-και-εναλλακτικές-τεχνικές

Με χαμένη την κλίμακα, μοιάζει με μισοβυθισμένη πυραμίδα... Άλλη μια εξαιρετική λήψη!!!

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους!

"exile"
Ένα διαφορετικό κάδρο για το αγαπημένο μου δέντρο, θέμα που αρκετοί λανθασμένα θεώρησαν ότι είναι κατασκευασμένο...

exile by Teo Kefalopoulos, on Flickr