Φωτογραφία μακράς έκθεσης (long exposure)

Παραδόξως η πρώτη βρέθηκε στο Flickr Explore μαζί με την δεύτερη. Η πρώτη αν και δεν τρελαίνομαι σαν σύνολο γενικά, είχε μεγάλη προβολή και πολλά faves... Η δεύτερη μου άρεσε περισσότερο αν και νομίζω πως ήθελε καλύτερη δουλειά σαν κάδρο...

Forest World by Panagiotis Adamopoulos, on Flickr

River Flow by Panagiotis Adamopoulos, on Flickr

Δημήτρη ευχαριστώ πολύ.

Η πρώτη μου φαίνεται ότι έχει πολύ 'φασαρία' (λεπτομέρεια και πληροφορία) Δεν είχα χρόνο για να την καδράρω όπως ήθελα... αλλά και ούτε για να μελετήσω με την ησυχία μου τον χώρο.
Μου ξέφυγαν και κάνα δυο κόκκοι σκόνης...
Είναι από την Αγία Κυριακή στην Εύβοια.

"nigredo"
Πρόκειται για μία φωτογραφία η οποία με βάση την παλίρροια είχε διαθέσιμο παράθυρο λήψης τα 5-6 λεπτά. Αν την έβγαζα πιο πριν, δεν θα υπήρχε αρκετό νερό γύρω από τη βάρκα. Αν την έβγαζα πιο μετά, η βάρκα θα άρχιζε να επιπλέει και να κινείται.

nigredo by Teo Kefalopoulos, on Flickr

Τέο εξαιρετικές όπως οί περισσότερες..
Εμμένεις στό στύλ σου καί πιστεύω γεμίζεις μεγάλη αίθουσα μουσείου εάν κάποτε καταφέρεις νά μπείς...Κάποτε έβγαζες καί μέ χρώμα,επίσης πολύ καλές,αλλά τί λέω τώρα κάποιος μεγάλος ποιητής είχε πεί ότι γράφω τό ίδιο ποίημα μέ άλλες λέξεις.Καί τό ίδιο έχουν πεί κάποιοι σκηνοθέτες ότι δημιουργώ τήν ίδια ταινία μέ άλλο σενάριο καί ηθοποιούς, όλοι οί μεγάλοι δημιουργοί έχουν εμμονές.Καλή πορεία στήν Τέχνη.

Σ' ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια. Η αλήθεια είναι ότι η "αχρωματοψία" έγινε συνειδητή επιλογή πριν χρόνια. Είναι μεγάλη κουβέντα το τι ψάχνουμε και τι μας κερδίζει στις α/μ σε σχέση με τις έγχρωμες αλλά θα μείνω στο να πω ότι καλό είναι κάποτε ο καθένας που θέλει να ασχοληθεί σημαντικά με τη φωτογραφία, να καταλήξει σε ένα στυλ, μία φιλοσοφία γύρω από τα θέματα που φωτογραφίζει και τις τεχνικές που χρησιμοποιεί. Θεωρώ ότι έχω κάνει την επιλογή μου.

Η οποία είναι πολύ πετυχημένη, έχεις αναγνωρισιμότητα Τεο κι αυτό τα λέει όλα!

Τέο μού αρέσει τό απέριττο στήν εικόνα στό συγκεκριμένο κάδρο...θά μπορούσε άνετα νά κοσμεί τό σαλόνι μου αντί γιά ένα πίνακα ζωγραφικής.

Σ' ευχαριστώ πολύ. Γενικά όλα αυτά τα θέματα για τέτοια χρήση προορίζονται. Ελπίζω κάποια στιγμή το καθένα να βρει τον δικό του χώρο.