Φωτογραφία μακράς έκθεσης (long exposure)

Και οι δύο λήψεις έχουν γίνει με stack 9 λήψεων και ND1000.

Πρόσφατα αναβάθμισα τον περιφερειακό μου εξοπλισμό (τρίποδο, κεφαλή, τσάντα, nd φιλτρο κλπ) και όταν βγήκα για φωτογράφιση διαπίστωσα ότι δεν έχω remote για την 850.... To remote της D7200 δεν είναι συμβατό μιας και η D850 δεν έχει υπέρυθρες. H εφαρμογή από το κινητό δεν έχει Bulb δυνατότητα παρά μία επιλογή για να shutter lock (time) χωρίς ένδειξη χρόνου....:twoguns:

Οπότε πάω και για control...

Απάντηση: Re: Φωτογραφία μακράς έκθεσης (long exposure)

Μου αρέσει η φωτό με το σιλό αλλά καπως θα ομογενοποιούσα τον ουρανό ώστε να μην μου τραβά το βλέμμα. Αν μου προέκυπτε απο την LE το τράβηγμα στα σύννεφα προς τα πάνω (περίπου όπως στη δεύτερη) θα δούλευε στη συγκεκριμένη αλλά έτσι που παει διαγώνια δεν μου κουμπώνει. Οπότε θα επέλεγα μάλλον να το αφαιρέσω.

Ωραίο θέμα η 1η με τα σιλό, όμως τα σύννεφα έχουν πολύ grain, ϊσως έχει να κάνει με την επεξεργασία. Εμένα πάντως μου αρέσει η διαγώνια κατεύθυνσή τους.

Ωραίο θέμα η 1η με τα σιλό, όμως τα σύννεφα έχουν πολύ grain, ϊσως έχει να κάνει με την επεξεργασία. Εμένα πάντως μου αρέσει η διαγώνια κατεύθυνσή τους.

Έχει όντως να κάνει με την επεξεργασία. Έχω πειράξει το dehaze και το clarity σε μεγάλο βαθμό τοπικά με βούρτσα για να τα τονίσω επειδή δεν είχαν ιδιαίτερη αντίθεση.

Έχω κάνει αποθορυβοποίηση τοπικά αλλά πρέπει να δουλέψω κι άλλο τις τεχνικές μου. Ίσως έπρεπε να το κάνω με μάσκες και όχι με το camera raw.

Τεο με έχεις επηρεάσει πολύ φωτογραφικά. Θαυμάζω πολύ τις δουλειές σου και την απόλυτα εκτελεσμένη minimal αισθητική άρτια εκτελεσμένη τεχνικά!

Έχετε "καταντήσει" βαρετά εξαιρετικοί, αλλά εξακολουθώ να εντυπωσιάζομαι κάθε φορά...

Την καλημέρα μου!

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Οι ουσιαστικές παρατηρήσεις του Anon με έχουν βοηθήσει αρκετά όπως και αρκετών φίλων. Εύχομαι να συνεχίσω να βελτιώνομαι.

Ωραίο θέμα και επιλογή γωνίας. Προσωπικά θα επέλεγα λίγο πιο χαμηλό επίπεδο λήψης για να εφάπτεται ο ορίζοντας με το άνω μέρος της εξέδρας. Αυτό θα βοηθούσε περισσότερο στη γεωμετρία του κάδρου και θα προσέδιδε έναν fine art χαρακτήρα. Παράλληλα, το κομμάτι του ορίζοντα θα το επέλεγα πιο μεγάλο μέσα στο κάδρο. Γενικά ωραίο το σύνολο!