Φωτογραφία με κίνηση ? νέα αντίληψη...??

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
http://news247.gr/animatedPic/cinemagraphs_h_epanastash_sth_fwtografia.844834.html

Μια εικόνα χίλιες κινήσεις

Οι Cinemagraphs αλλάζουν τα δεδομένα στη φωτογραφία καθώς είναι κάτι ανάμεσα σε βίντεο και φωτογραφία, είναι φωτογραφίες οι οποίες περιέχουν κίνηση (Pics)

Στέφανος Νικήτας

Είναι κάτι περισσότερο από φωτογραφία, αλλά λιγότερο από ένα βίντεο!

Δυο καλλιτεχνικές δημιούργησαν ένα νέο τρόπο για να καταγράψουν τις ιδιαίτερες στιγμές σας κατασκευάζοντας εικόνες με κίνηση.

Οι "cinemagraphs", όπως τις αποκαλούν, μοιάζουν με κανονικές φωτογραφίες, όμως στην πραγματικότητα έχουν ένα συγκεκριμένο μέρος το οποίο κινείται και έχει ως σκοπό να καθηλώνει το μάτι.

Στις φωτογραφίες έχει σχεδιαστεί μια περιοχή η οποία κινείται. Για παράδειγμα η κίνηση των μαλλιών μιας κοπέλας ή η αντανάκλαση ενός ταξί σε κίνηση σε μια τζαμαρία καφέ ή ακόμα και το ξεφύλλισμα μιας εφημερίδας από έναν άνδρα που κάθεται στο παγκάκι.

Δημιουργοί η φωτογράφος Jamie Beck και ο καλλιτέχνης γραφικών Kevin Burg που χρησιμοποιούν μια φόρμα φωτογραφιών GIFs, παρόμοιο είδος φωτογραφίας με το JPEG, για να καταφέρουν αυτό το αποτέλεσμα.

"Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλές συναρπαστικές εφαρμογές για αυτό το είδος της κινούμενης εικόνας" αναφέρει η καλλιτέχνης.

ORIGINAL

ORIGINAL

ORIGINAL

Υ.Γ Τι λέτε???

Re: Νέο είδος φωτογραφικής αντίληψης...??

απλα GIF δεν ειναι??
γιατι το παρουσιαζουν σαν κατι νεο?
εμενα παντως μου αρεσουν

εδω παραπανω φωτογραφιες
http://www.travelstories.gr/%F6%F9%...E1%F6%DF%E5%F2-%EC%E5-%EA%DF%ED%E7%F3%E7.html

@beavis: μπορει να φαινονται σαν gif αλλα η ιδεα και ο τροπος δεν ειναι ιδιος.Τεχνικα.Εδω τις περνας για φωτος..ενω τα gif ειναι σειρα διαφορετικων καρε που δημιουργουν μια κινηση σαν βιντεο

Εδω εχουν απομονωσει κομματια (βλ. φωτο παρκου με τον τυπο και την εφημεριδα)

Last edited:

Συμφωνώ με τον Gomar...

Και εμένα μου άρεσε πολύ σαν αποτέλεσμα....

Gif είναι (ή motion jpegs) που με κάποια μάσκα απομονώνουν περιοχές που δίνουν τα καρέ για την κίνηση (αντί να κινείται όλη η εικόνα). Ε δεν το βρήκα και συνταρακτική πρωτοτυπία. Δυσκολάκι φαίνεται πάντως στο να γίνει. Εξάλλου ο Χάρυ Πότερ έχει το αντίστοιχο από κορνίζες μέχρι εφημερίδες :flipout:

Εξάλλου ο Χάρυ Πότερ έχει το αντίστοιχο από κορνίζες μέχρι εφημερίδες :flipout:

Αααα, ναι ρε και έλεγα που το έχω ξαναδεί...

Για αυτό μου αρέσει....

Κι εμένα μου αρέσουν, αλλά νέο είδος δεν είναι. Η φωτογραφία είναι κάτι ξεχωριστό, παγώνει την στιγμή, στο βίντεο βλέπεις ένα κομάτι του χρόνου που τρέχει ασταμάτητα, σε αυτά ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι βλέπω...

Πολυ καλο αποτελεσμα παντως :SFGSFGSF:.

Η ιδεα ειναι απλη αλλα το αποτελεσμα πολυ ενδιαφερον.

Γιατι ομως GIF? Προκειται για ενα "αρχαιο" φορμά εικονας που επιτρεπει μεχρι μολις 256 χρωματα...

ουτε εμενα μου αρεσε...
Ειδικα το τελευταιο θα μπορουσε να είναι κανονικο βιντεο... Ολα ακινητα είναι ετσι και αλλιως...

Μ'αρεσει παρα πολυ η 3η φωτο με την αντανακλαση του ταξι.

Re: Απάντηση: Νέο είδος φωτογραφικής αντίληψης...??

Ωραίο είναι βέβαια, αλλά.......δεν τυπώνεται!:beatnik2:

Αααααα, μου ήρθε η λύση....

Η ψηφιακές(χάλια ομολογώ) κορνίζες......!!!!!!χαχαχαχαχαχ!!!:ernaehrung004:

και χαρηκα που διαβασα τον τιτλο...

νομιζα οτι θα κανονιζαμε ενα βραδυ να διαγραψουμε ΟΛΕΣ μας τις φωτογραφιες και να αρχισουμε απο την αρχη... με νεα φωτογραφικη αντιληψη...

αλλα τιποτα... καποιοι που κουνιουνται μεσα σε φωτογραφιες...

ευχαριστω αλλα θα προτιμησω τις κλασσικες ασπρομαυρες με τον χοντρο κοκκο και τον θορυβο...

περιεργος21

-Η φωτογραφία σαν θέμα και τεχνική είναι μορφή τέχνης.
-Το βίντεο, όπως και ο κινηματογράφος είναι τέχνη, έστω και αν το χρησιμοποιούμε γιά να απαθανατίζουμε γεγονότα και στιγμές της πεζής ή και ιδιαίτερης καθημερινότητας.
-Αυτό είναι καθαρό τρύκ !!

tumblr4.gif

Αν το jpeg θεωρειται 'τεχνη' γιατι να διαφερει το gif, και μαλιστα συγκεκριμενο νεο ειδος που βλεπουμε εδω?

Σαφως και δεν ειναι φωτογραφια, με την στενη εννοια της λεξης, και δεν μπορει να τυπωθει, οπως αλλωστε και το video, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι μια ομορφη εντυπωσιακη και πρωτοτυπη μορφη (ψηφιακης) τεχνης.

Δειτε απλα πως λιγη κινηση, εκει που πρεπει, δινει αλλη διασταση και ζωη στην πιο πανω φωτογραφια.

Αλλωστε τι στην ψηφιακη μας εποχη δεν ειναι γεματο 'tricks'? :-)

Για τα δικά μου γούστα μόνο το καθρέφτισμα του ταξί είναι μια σειρά από ενδιαφέροντα κλικ