Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Στου Αλεξανδρή μου αρέσει και η στάση πάρα πολύ
Για που είναι αν επιτρέπεται ?

ειναι για αυτο εδω....

1465309_10152090959949136_526031773_n.jpg

Last edited:

Παύλο όπως συνήθως εξαιρετικες. Έχω την εντύπωση οτι τα μάτια δεν είναι σε όλες το σημείο εστίασης, αλλά μπορεί να φταίει το resize και το compression απο το FB, γιατί θεωρώ οτι κάτι τέτοια τα έχεις ευκολάκι.

Μπράβο Παύλο, θα συμφωνήσω με τον Alex. Η απόδοση των φωτογραφιών μας είναι λίγο χάλια, προσωπικά τις (σπάνιες πλέον) φορές που ανεβάζω, είναι σε 1024-1280 Χ... Σε χαμηλότερη ανάλυση είναι σαν να έπεσε μούργα πάνω τους...

Αλεξ στο τρiτο με το μουσι εχει μονο εστιαση που τα ματια δεν ειναι ακριβως στο focus....αλλα μαρεσε σαν εκφραση πολυ και την κρατησα....
δημητρη της ανεβαζω σε μικρη αναλυση και καλα για copyright:)

Δεν είναι θέμα ανάλυσης. Σε χαμηλή ανάλυση φαίνονται πιο καλές και sharp σε οθόνη αν έχουν γίνει σωστά resize και δεν έχουν υποστεί επιπλέον συμπίεση απο τον σέρβερ. Του FB είναι αρκετά τραγικός ο σέρβερ, στο Flickr σε πλήρη θέαση είναι καλύτερος. Αλλά εδώ είναι νομίζω αποτέλεσμα "κακού" resize.
Δες το νήμα με το ανέβασμα φωτογραφιών στο φόρουμ, εχω ανεβάσει ενα καλό σκριπτάκι για Photoshop. Στο εντωμεταξύ χρησιμοποιώ βέβαια ένα άλλο, αλλά θα το ανεβάσω και αυτό. Η ανάλυση παραμένει μικρή (πχ. 800χ600, η 1024χ700) αλλά η θέαση είναι πολύ καλύτερη.

με τους ηθοποιους παντως ειναι πολυ πιο ευκολο να πετυχεις ενδιαφερον εκφρασεις, απλα τους ελεγα που να κατσουν ωστε το φως να ειναι τελειο και μετα περνανε ποζες μονοι τους

Πολυ καλη δουλεια φιλε Παυλο!Ο φωτισμος ειναι εξαιρετικος !
Και ο Λιτσης ειναι ηθοποιαρα :grinning-smiley-043

Απάντηση: Πορτρέτο

Το οτι δεν σχολιασα δεν σημαινει οτι δεν μου αρεσαν.....
Εξαιρετικες φιλε

πηρα τον τιλτshift adaptor και τον δοκιμαζα πανω μου με τον σιγμα 28/2.8 , πολυ καλος φακος ακομα και ανοιχτος φαινεται.....δεν πετυχα την εστιαση στα ματια, αλλα ειναι λιγο δυσκολο οταν τραβας μονος σου, θελω μοντελα:)

1452145_10151738456532511_1012246320_n.jpg

Κι εγω θα ελεγα να ψαξεις να βρεις μοντελα και να αρχισεις να αρχειοθετεις για μελλοντικη συλλογη... αφου εχεις την εμπνευση, κριμα να μην την επενδυεις με τα καταλληλα προσωπα...

Και στον στηβ χαφ που ανεβασες τις φωτο, εκαναν μεγαλη εντυπωση και απο οσο παρακολουθησα, το 90% ηταν ενθουσιασμενοι...

η σειρα που ηταν στον huff ηταν αλλη φαση, δεν ηθελα μοντελα εκει....
αλλα τωρα γενικα πειραματιζομαι, και μου ειναι πιο ευκολο να το κανω πανω μου:)

Μερικά νυχτερινά απο βόλτα στις Weinachtsmarkt (χριστουγενιάτικες αγορές). Gluhwein δλδ ζεστό κρασί και διάφορες λιχουδιές...

Gluh gluh by AlexTheodin, on Flickr

Night vision by AlexTheodin, on Flickr

Sony A7
Cosina Voigtlander Nokton 50mm f/1.1
JPEGS που απλά τα πέρασα απο το DXO Film Pack

Ωραίος φαίνεται ο συνδυασμός.. Πρέπει να κάνω catch up γιατί έχω χάσει πολλά :p. Μια που ξέθαψα, με την επίσης χαμένη μου μηχανή

frg.jpg~original