Φωτογραφία πορτρέτου

Απάντηση: Πορτρέτο

attachment.php

Attachments

• Jim10.jpg
    Jim10.jpg
    159.6 KB · Views: 240
Re: Πορτρέτο

Η πρωτη σαφώς πιο ωραία, είναι πιο "λυμένος" ο πιτσιρικάς

Ο δικός σου είναι, που τωρα είναι 17;

Ο πιτσιρικάς, όντως είναι πιό ωραίος στην 1η, πιο χαλαρός.

Εστίαζε πάντα στα μάτια, όταν τα παιδιά είναι ακίνητα.

Είναι πολύ δύσκολο θέμα, αλλά και αρκετά χαριτωμένο, όταν το τελικό αποτέλεσμα είναι καλό.

Δύσκολο γιατί κινούνται συνέχεια...

Last edited:

Eυχαριστω πολυ παιδια , η φωτο ειναι σημερινη απο καποια εγκαινια και το παιδι ειναι μιας συναδελφου . Ο δικος μου στα 17 σιγα μην κατσει να τον φωτογραφισω , του εδειξα προχθες αυτες απο την συναντηση και εσκασε στο γελια λεγοντας ( τελικα υπαρχουν πολλοι πειραγμενοι ) .

Δύο νεαροί κύριοι, αδέρφια συμπτωματικά, ό ένας ζόρικος, ο άλλος πιο cool.
Στον πρώτο χρησιμοποίησα τέσσερεις monoblock φλασοκεφαλές, ένα softbox μπροστά και ψηλά, ένα φλας με silver brolly (ασημένια ομπρέλλα) αριστερά, ένα με λευκή transparent ομπρέλλα δεξιά και ένα σκέτο πίσω στο φόντο.
Μηχανή Nikon D70 και φακός ο nikkor 18-70

ant1.jpg

Στη δεύτερη φωτογραφία χρησιμοποίησα μαλακό φωτισμο αποτελούμενο απο soft boxes μόνο (πάνω ψηλα, δεξιά και αριστερά) ενώ μια σκέτη κεφαλή φώτιζε το φόντο. Αργότερα πρόσθεσα την μπλέ χροιά στο CS
Μηχανή και φακός τα ίδια.

ant4.jpg

Βασίλη η λευκή transparent ήταν στο ίδιο παράλληλο επίπεδο με το παιδί ή λίγο πιο πίσω?
Να επιχείρίσω να κάνω μία ανάλυση να μου πείς αν το κάνω σωστά?

Για key είναι το softbox που είπες ψηλά. Αυτό κάνει τα μικρά highlights στην δεξιά πλευρά του προσώπου και τις σκιές κάτω απο τα μαλλία και τον λαιμό.
Επίσης φαίνεται στα μάτια ώς το κυρίως catchlight.

Για fill η ασημί ομπρέλα αριστερά και σχετικά μακριά μάλλον. Δεν νομίζω οτι φαίνεται στα μάτια παρα μόνο ίσως στο αριστερό στην άκρη του.

Η λευκή με μπερδέυει γιατί απο την μία πιστέυω οτι προκαλεί το δεύτερο highlight στο δεξί μάτι απο την άλλη απο τις σκιές στην μπλούζα και τον λαιμό θα πρέπει να είναι το πολύ στο ίδιο επίπεδο με τους ώμους του, αν όχι λίγο πιό πίσω...

Το δεύτερο είναι πιό έυκολο, φαίνονται όλα στα μάτια του... χεχε

Πρέπει μια φορά να μας δείξεται με τον Ναθ κανα δυό μυστικά του επαγγελματικού φωτισμου...

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Βασίλη η λευκή transparent ήταν στο ίδιο παράλληλο επίπεδο με το παιδί ή λίγο πιο πίσω?
Να επιχείρίσω να κάνω μία ανάλυση να μου πείς αν το κάνω σωστά?

Για key είναι το softbox που είπες ψηλά. Αυτό κάνει τα μικρά highlights στην δεξιά πλευρά του προσώπου και τις σκιές κάτω απο τα μαλλία και τον λαιμό.
Επίσης φαίνεται στα μάτια ώς το κυρίως catchlight.

Για fill η ασημί ομπρέλα αριστερά και σχετικά μακριά μάλλον. Δεν νομίζω οτι φαίνεται στα μάτια παρα μόνο ίσως στο αριστερό στην άκρη του.

Η λευκή με μπερδέυει γιατί απο την μία πιστέυω οτι προκαλεί το δεύτερο highlight στο δεξί μάτι απο την άλλη απο τις σκιές στην μπλούζα και τον λαιμό θα πρέπει να είναι το πολύ στο ίδιο επίπεδο με τους ώμους του, αν όχι λίγο πιό πίσω...

Το δεύτερο είναι πιό έυκολο, φαίνονται όλα στα μάτια του... χεχε

Πρέπει μια φορά να μας δείξεται με τον Ναθ κανα δυό μυστικά του επαγγελματικού φωτισμου...

Oi ομπρέλλες είναι σχετικά πιο ψηλα απο το κεφάλι και ο φωτισμός είναι επιτηδευμένα πιο σκληρός στην περίπτωση του πρώτου παιδιού.
Οι σκιές πολλές φορές είναι το ζητούμενο ώστε να δίνουν όγκο.
Συμβάλλει και το γεγονός ότι ο μικρός είναι ηλιοκαμμένος.
Στην δεύτερη περίπτωση που το πορτρέτο είναι ανφάς ο φωτισμος είναι ομοιογενής και πιο επίπεδος.

η πρώτη είναι χαρακτηριστικότατο δείγμα στον ρόλο που παίζει
ο φωτισμός και η σωστή εφαρμογή του στην φωτογραφία..
θέλει συνεχής πειραματισμούς και εξάσκηση για να φτάσεις σε ένα επίπεδο Α.
για εμάς τους νέους στον χώρο το λέω..

ο Βασίλης όπως μας δείχνει ξεκάθαρα η πρώτη φώτο ανήκει στο υπερπέραν σε σχέση για παράδειγμα με τα δικά μου δεδομένα :grinning-smiley-043

Φαντάσου δλδ σε σχέση με τα δικά μου! χεχεχε

Πάντως έτσι είναι όπως τα λές. Η γνώση και η εμπειρία που έρχεται με τα χρόνια δεν κρύβεται.
Πριν χρόνια είχα πετύχει στην τηλεόραση μία συνέντευξη απο έναν τύπο. Δεν θυμαμαι τι ακριβώς έκανε αλλα ήταν πετυχημένος σε αυτό. Και τον ρωτάει ο δημοσιογράφος, τί πιστεύει οτι χρειάζεται κάποιος για να γίνει εξίσου καλός.
Και η απάντηση του μου έχει μείνει ακόμα και τώρα.
Του λέει, αρκεί να αφιερώσει 10.000 ώρες πάνω στο θέμα.

Είναι απλούστατο άμα το σκεφτείς, κιόμως μας διαφεύγει πολύ συχνα. Είναι κάποια πράγματα που δεν μπορείς να τα παρακάμψεις.

εχει την θρυλουμενη ποκετ εκει.....με αυτην βγαζει φωτογραφιες ...η γκουμουτσα ειναι για τους πελατες.

Όχι ρε Billy! Και καλά οι μηχανές.Το σήμα στο σκούφο;Μήπως πήρες τα βουνά για άλλο λόγο;
-bye-:grinning-smiley-043

Σε αυτο το πορτρετο εφαρμοσα μια τεχνικη που διαβασα για καλυτερη υφη της επιδερμιδας , τωρα εαν ειναι καλυτερα η χειροτερα πειτε παρακαλω την γνωμη σας .

ΠΡΙΝ
attachment.php

META

attachment.php

Attachments

• BA10.jpg
    BA10.jpg
    169.6 KB · Views: 192
  • BA20.jpg
    BA20.jpg
    137.3 KB · Views: 190