Μια με το αγαπημένο μου μοντέλο. Τα χρώματα είναι επίτηδες πειραγμένα, ήθελα να του δώσω μια λίγο εξωπραγματική χροιά... αλλά με ταλαιπώρησε αφάνταστα η διαφορά από οθόνη σε οθόνη. Υποτίθεται ότι η δική μου είναι calibrated, αλλά ό,τι φαινόταν καλά σε μένα, σε MacBook, iPad, iPhone ή άλλες απλές οθόνες φαινόταν τραγικό. Για πείτε καμιά συμβουλή για σωστή αναφορά για τις χρωματικές μας επιλογές...
Παιδιά, με το που διάβασα αυτό που έγραψε ο Κώστας, τότε μόνο κατάφερα να τα δω κι εγώ τα κιτρινοπράσινα. Αυτό ξεχωρίζει τα έμπειρα μάτια σας απ'τα δικά μου. Θα επανέλθω με διορθωμένη βερσιόν. Για την ώρα όταν πάω να ρίξω τα πράσινα - κίτρινα, αρχίζει να μωβίζει περίεργα.
Η φωτογραφία που έχεις ανεβάσει είναι επεξεργασμένη, είναι τραβηγμένη σε raw αρχείο ? Αν όχι μπορείς να ανεβάσεις και την πρωτότυπη κάπου ?
Αν μπορώ να βοηθήσω κάπου αλλά με το screen capture δεν είναι και το ιδανικότερο. Με ποιον τρόπο προσπαθείς να την φτιάξεις ?
Γενικά αυτή που ανέβασες έχει θεματάκια αλλά όλα φτιάχνονται.
Ένα μικρο tip στα πορτραίτα προσπαθήσει όταν μπορείς τα "μοντέλα σου " να κοιτάνε τον φακό έχει άλλη επίδραση η φωτογραφία ακόμα και με το ίδιο κάδρο αλλαζει εντελώς όλη η φωτογραφία.
WBed by Iason Konstantzos, on FlickrΒασικά όλα ξεκίνησαν από το ότι είχα λάθος White Balance, επειδή ο σκοπός ήταν να βγάλω με φλας. Στο συγκεκριμένο κλικ για κάποιο λόγο το φλας δεν λειτούργησε, αλλά τελικά μου άρεσε πολύ η έκφραση και προσπάθησα αρχικά να διορθώσω το WB χειροκίνητα (με χρώματα).
Τελικά αργότερα (σήμερα το πρωί δηλαδή!!) συνειδητοποίησα ότι στο raw αρχείο αλλάζεις το WB εκ των υστέρων...! Με tungsten WB λοιπόν, ήρθε αμέσως σε κάτι εντυπωσιακά καλύτερο. Όσο ζω μαθαίνω. Παρακάτω είναι με ελάχιστο push σε exposure και vibrance, τίποτα παραπάνω
P1400766a by Pasha Koroviev, on Flickr
P1400813a by Pasha Koroviev, on Flickrευχαριστω θοδωρη..αυτη και αλλες 2 τυπωθηκαν σε 30χ40 σε καπα φιξ και τοποθετηθηκαν στο σαλονι μου..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.