Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

από το γάμο μιας φίλης.

3431921096_cb58285405_o.jpg

ελπίζω να μην σε πειράζει

3431921096_cb58285405_o.jpg

καθόλου, απλά καλό ειναι να μας πεις και τι χρησημοποίησες και με πιο πρόγραμμα. -bye-

αλλες 2, μονο με μια ομπρελα απο μπροστα δεξια και πανω περιπου σε γωνια 45 μοιρων...μου επεσε το φτινιαρικο φλας και χαλασε:)

3444297274_3747cb8625.jpg

3444298086_d749e01a8b.jpg

Δυστυχώς οι γνώσεις μου περί φωτογραφίας είναι σε πολύ εμβρυακό επίπεδο.
Απλά ότι ανεβάζετε δεν βρίσκω λόγο να μην τα χαρακτηρίσω ως αριστουργήματα.
Μπράβο παιδιά.

Paul με την 2η εισαι σε καλο δρομο.

ενα απο τα πιο γνωστα και κλασικα στυλ φωτισμου πορτρετου ειναι το Rembrandt style. Ο μεγαλος ολλανδος ζωγραφος εισηγαγε το γνωστο φωτεινο τριγωνο στην περιοχη κατω απο το ματι (που βρισκεται μακρυτερα στον θεατη-καμερα).

Οι ιταλοι ζωγραφοι απο την εποχη της αναγεννησης επινοησαν την τεχνικη του chiaroscuro (light dark) προκειμενου να δωσουν στα εργα τους, (προσωπα, σωματα), ογκο και την αισθηση της 3ης διαστασης.

Οι φωταγραφοι δανειστηκαν το στοιχειο αυτο και το ενσωματωσαν στην τεχνη τους.
Η φωτογραφια ειναι after all το παιχνιδι αναμεσα στο φως και τις σκιες.

παρακατω εχω μια φωτο απο σαιτ ενος γνωστου φωτογραφου του R. Gomez. (δυστυχως το link δεν το εχω ευκαιρο. Μονο την φωτο ειχα στα folders μου).

Σ αυτην μπορεις να δεις το τριγωνο του Rembrandt αλλα και πως φτιαχνει τον φωτισμο κατα τετοιο τροπο ωστε να δημιουργει ζωνες φωτος/σκιων που διαδεχονται η μια την αλλη.

Αυτο δινει ογκο, οριζει το σχημα και δινει και το απαιτουμενο βαθος. Πραγματα δηλ που διακρινει το ματι αλλα αδυνατει να καταγραψει η καμερα χωρις την βοηθεια του φωτογραφου που ουσιαστικα σκηνοθετει το φως.

attachment.php

Attachments

• dualapryll2.jpg
    dualapryll2.jpg
    28 KB · Views: 151

μετά το πρόσφατο διαζύγιο με την cannon 350d :slapface: ,δοκιμαστικές φώτο με nikon D90 Και 18-200mm vr.
Επιτέλους δεν χάνω στιγμή :a0210:

DSC_0083_fix1.jpg

DSC_0126.jpg

DSC_0128.jpg

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

naxian πολύ θα ήθελα κι εγώ κι άλλα μέλη φαντάζομαι να ανοίξεις ένα θέμα στο Post processing Και να μας περιγράψεις αυτό που έκανες στη φωτο.

Bλαση ισως ο φιλος naxian να χρησιμοποιησε καποια τεχνικη σαν αυτη που ειχα γραψει παλαιοτερα http://avclub.gr/forum/attachment.ph...1&d=1235762314

Παντως αν δεν κανει κοπο στον naxian ας γραψει δυο λογια μηπως και μαθουμε κατι διαφορετικο και πιο αποτελεσματικο .

Σιμο τέτοια φάτσα πρέπει να βγαίνει πιο συχνά στο "γυαλί"...:music-smiley-005:

η παρακάτω είναι από μια εκδρομή που έκανα πριν λίγες μέρες στο κάστρο
των Καπετανακηδων στην Μάνη...
_1019698.jpg

όπως και η επόμενη που την ήθελα λίγο ποζεραδικη για να την βάλω στο avatar:flipout:

_1019775-1.jpg

Last edited:

μία ίσως καλύτερη, γιατί βρήκα επιτέλους πορτρέτο
μια χαρά είναι!
.
.
.
.
.
ο πιτσιρικάς εννοώ, όχι η φωτογραφία σου :p
-bye-

Στα σοβαρά τώρα, πράγματι είναι μια χαρά,
αλλά με ένα δυο πραγματάκια θα ήταν καλύτερη.
ΠΧ θα μπορούσες να κροπάρεις ότι περισεύει. Αφού το πρόσωπο σε ενδιαφέρει δε χρειάζονται η σκάλα και το πυθάρι, αποπροσανατολίζουν το μάτι.
Ακόμα μια καλή συμβουλή, ειδικά όταν φωτογραφίζουμε παιδιά που είναι σημαντικά πιο κοντά από εμάς, είναι να χαμηλώνουμε στα γόνατα και να φροντίζουμε ο φακός της μηχανής να είναι περίπου στο ίδιο ύψος με τα μάτια του παιδιού (ίσως και λίγο πιο χαμηλά θα έλεγα).

Άντε, περιμένουμε την επόμενη...:a0210:

Re: Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Bλαση ισως ο φιλος naxian να χρησιμοποιησε καποια τεχνικη σαν αυτη που ειχα γραψει παλαιοτερα http://avclub.gr/forum/attachment.ph...1&d=1235762314

Παντως αν δεν κανει κοπο στον naxian ας γραψει δυο λογια μηπως και μαθουμε κατι διαφορετικο και πιο αποτελεσματικο .

θα γράψω 2 λόγια γενικά δουλεύω με layers και μάσκες και στην συγκεκριμένη (θα γράψω και πιο αναλυτικά βήμα βήμα) έγινε στα γρήγορα. Θα μπορούσαν να γίνουν πολλά παραπάνω, αλλά γενικά μου αρέσει να φαίνεται φυσική η φώτο και όχι όπως σε κάποια εξώφυλλα