Είχα εντεταλμένη υπηρεσία χθες, να βρώ κάποιο καλό πορτραίτο για ανανεωση profile picture σε γνωστη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (sic!). Η τυχερή ήταν η παρακάτω και είπα να την ανεβάσω και εδώ που έχω καιρό να βάλω πορτραίτο.
Σίφνος καλοκαίρι, με το εκκλησάκι των 7 μαρτύρων να παίζει το ρόλο ανακλαστήρα για το fill. Ολίγον ιερόσυλος αλλά ο σκοπός αγιάζει τα (φωτογραφικά) μέσα.
Θέλουμε ένα νήμα Theme Photography, για φωτογραφίες που εμπίπτουν σε project, εμπνευσμένες απο κάτι, σκηνοθετημένες κλπ...
Μέχρι τότε αυτή ανήκει εδώ φαντάζομαι.
Ήθελα να κάνω μια κινηματογραφική αίσθηση, και ταινία αναφοράς για την επεξεργασία ήταν το Terminator : Salvation. Δυστηχώς δεν βρήκα καμμια καλύτερη πόζα σε landscape orientation.
Pentax K100D Pentax smc da 18-55mm f/3.5-5.6
δυο λόγια για την επεξεργασία αν ενδιαφέρεται κανείς.
Αρχικά crop σε με aspect ratio 2.89 : 1 στο επιθυμητό κάδρο.
Φιλτρο Bleach Bypass (της RedPaw καλό και free) με έντονη βινιέτα.
Λίγο τράβηγμα της καμπύλης προς τα κάτω στους μεσαίους τόνους, και ένα μπλέ φιλτρο απο πάνω για να δώσει λίγο πιο κρύο χρώματα.
(resize , unsharp mask (0.4 70% thr 2), και μαυρες μπάρες για να γίνει το τελικό κάδρο 3:2
Ακόμα μια προσπάθεια, αυτήν την φορά ήθελα μια πιό απαλή χρωματική παλέτα, με μαλακότερο κόντραστ. Εδώ τα πράγματα είναι πιό δύσκολα όμως και δεν είμαι και πολύ σίγουρος αν πέτυχε το αποτέλεσμα. Μιλάω καθαρά για τον τομέα της επεξεργασίας, αφού ξαναεπεξεργάζομαι παλαιές λήψεις.
Πράγματι παράληψη μου,
η φωτογραφία είναι τραβηγμένη απο την κοπέλα μου, κατα την πρόσφατη εκδρομή μας στο Ναύπλιο.
Pentax K100D, CZJ 135mm f/3.5 MC Sonnar