Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Δεν βαριεσαι βρε Αλεξη... :D Εχουμε τοσο λιγο χρονο που οπου παμε κοιταζουμε να το εκμεταλευτουμε και φωτογραφικα.

workers2.jpg

Canon 5dII iso 1000-1/50 + 70-200 IS f4

Ναθ έχεις εφαρμόσει καθόλου αποθορυβοποίηση μετά η είναι τόσο καθαρό το αρχείο της 5D απο μόνο του. Παρόλο που υπάρχουν πολλές σκοτεινές περιοχές είναι αρκετά καθαρες!

Αλεξη ειμαι της παλιας σχολης εγω:D

Oυτε αποθορυβοποιηση , ουτε κροπ (αν και αυτη θα το ηθελε το ...ξυρισμα της λιγο απο δεξια) , ουτε sharpening , ουτε πειραγμα gamma.

Μονο κανα κορεσμο πειραζω καμια φορα και contrast και εκθεση. Και να σου πω οτι και πολυ μου ειναι αυτα τα εργαλεια .

Δυστηχως ή ευτυχως εμαθα στα φιλμ και σχεδιαζω την φωτο μου πριν την τραβηξω. Ισως καποια στιγμη μαθω και να πειραματιζομαι περισσοτερο.

Νατ, αυτό ακριβώς που λες λέγαμε και με το Βασίλη το απόγευμα που κατεβαίναμε από την πίττα (και έτυχε μάλιστα να λέμε για αυτό την ώρα που τον πήρες τηλ.)
Δηλαδή όσοι μάθαμε τη φωτογραφία με φιλμ και τα σύγχρονα ψηφικά σώματα που έχουμε με τη λογική του φιλμ τα χρησιμοποιούμε.

δυο προσφατες, δοκιμες με σκληρο φωτισμο, στη πρωτη:)

4343270398_f0962bf69a_o.jpg
4348356816_aaf44432e6_o.jpg

Last edited:

Για την δευτερη δεν εχω λογια ....ειναι εξαιρετικη. Ακομα και η παραμορφωση του φακου "δενει" με την μεγαλη μυτη της κοπελας. Επισης η εναλλαγη φωτισμενου σκιερου ειναι σωστοτατη.

Η πρωτη παρολο που τεχνικα ειναι αψογη της λειπει αυτο το κατι. Ισως αν η φωτιστικη πηγη δεν ηταν τοσο πλαγια και φωτιζε λιγο την αριστερη της μερια να μου αρεσε περισσοτερο.

Ευχαριστω για το comment!:)
Και εγω στη πρωτη οπως την βλεπω τωρα θα φωτιζα το δεξι ματι περρισοτερο.
By the way, καπιο tip για να βγαινουν τα ματια πιο φωτηνα σε τετιες περιπτωσεις?

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Ευχαριστω για το comment!:)
Και εγω στη πρωτη οπως την βλεπω τωρα θα φωτιζα το δεξι ματι περρισοτερο.
By the way, καπιο tip για να βγαινουν τα ματια πιο φωτηνα σε τετιες περιπτωσεις?

Mπράβο ρε Πώλ!!:a0210:
Με το dodge tool μπορείς να φωτίσεις περισσότερο τα μάτια

attachment.php

Το αποτέλεσμα αυτό το πετυχαίναμε παλαιότερα χρησιμοποιώντας αραιωμένο σιδηροκυάνιο (bleach-λεύκανση) τοπικά στο χαρτί με ψιλό πινέλο.

Attachments

• paul.jpg
    paul.jpg
    139.9 KB · Views: 194

Ευχαριστω Βασιλη, το χρησιμοπιω αυτο, το ειχα δει σε ενα απο τα παλιοτερα ποστς σου!:)
Για το ματι εννουσα την πρωτη αυτην με τα ακουστικα, απο την φωτισμενη πλευρα. Επειδη η ομπρελλα ηταν πολυ ψηλα πανω εχει σκια στο ματι.
Μηπως κανα φλας με gobo (?) η κατι τετιο ειδικα για το ματι?

Paul εμενα δεν με χαλαει που εβαλες την ομπρελα ψηλα.

Ισα ισα.

Απλα επρεπε να βαλεις και μια ανακλαση απο κατω αριστερα ή καπου εκει για να "ερθει" λιγο και η σκοτεινη πλευρα.

υγ

Ρε σεις μπας και θελετε να κανουμε μια ημερα οποτε μπορεσει και ο Βασιλης ενα session φωτισμου πορτρετου ?

Να μαζευτουμε σε εναν χωρο και να τραβηξουμε ολοι και να συζηταμε επι τοπου τις διορθωσεις.

Τι λετε?

Επιτηδες την εβαλα πανω την ομπρελλα, ηθελα να δω πως θα βγουν πορτρετα με κοπελες με σκληρες σκιες, τελικα για ανδρες ειναι πιο καταλυλος ο φωτισμος αυτος!:)
Για meeting ειμαι μεσα παντως, καλη ιδεα ειναι!:)

Μου αρέσει ο σκληρός φωτισμός στα πορτρέτα. Η δεύτερη είναι άψογη.
Η πρώτη νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να έγραφε, έστω και ελάχιστα, το αριστερό μάτι.

Ρε σεις μπας και θελετε να κανουμε μια ημερα οποτε μπορεσει και ο Βασιλης ενα session φωτισμου πορτρετου ?

Να μαζευτουμε σε εναν χωρο και να τραβηξουμε ολοι και να συζηταμε επι τοπου τις διορθωσεις.

Τι λετε?

Να με περιμένετε να γυρίσω πρώτα!!! :furious3::furious3:

Τι λετε?

Το συζητάς; μέσα βεβαίως!