Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Κάποια στιγμή να μας κάνεις μιά παρουσίαση το setup σου.
Τι φωτισμό έχεις (φλας,φώτα), ομπρέλες κλπ.
Θα έχει ενδιαφέρον.

Αν δεν έχει πάρει τίποτα καινούριο, λίγο μετά τα Χριστούγεννα που βρεθήκαμε μου είπε ότι το setup του είναι μια ομπρέλλα και ένα φλας (νομίζω έχει ανεβάσει και φωτογραφίες αλλά δεν θυμάμαι που)

Νομίζω ότι ο Παύλος έχει γίνει "μάστορας" της στημένης φωτογραφίας και του φωτισμού.Τα αποτελέσματα είναι τουλάχιστον εξαιρετικά...

Φέρνουν και βραβεύσεις από το NG(δεν αντέχω το είπα)-bye-

Ευχαριστω Νικο, μια ομπρελλα ακομα πηρα, και ειχα και δευτερο φλας.
Αλλα τις περρισοτερες φορες, μια ομπρελλα και ενα φλας ειναι αρκετα.
Σε αυτες εδω, ειχα δυο ομπρελες, μια απο αριστερα με ενα φλας , και μια απο δεξια με ενα φλας με δυο στοπ λιγοτερο φως (1/8 στην αριστερη και 1/32 η 1/16 στη δεξια ). Τις ομπρελες τις εχω σε τριποδα.
Η μονη που φενεται το setup καπως ειναι αυτη εδω

p3080275.jpg

τα φλας και τα δυο ειναι fl36r τις ολυμπους, και οι ομπρελλες απο τον παπαδακη:)

Last edited:

Ευχαριστώ Παύλο!
Οι ομπρέλες πόσο στοιχίζουν γιατί βρίσκω στο ebay με 6 έως 10 . Αξίζουν; Νομίζω ναι.

Οι δύο ομπρέλες προφανώς η μία δουλεύει ως reflector και η άλλη ως diffuser σωστά;

εγω πηρα με 15-20 ευρω, δεν θυμαμαι ποσο ακριβως.
Επισης θελει και τα κρατηματα, που βαζεις το φλας στην ομπρελλα, και αυτα ειναι αλλα 15-20 ευρω.
Παντως αμα ειναι να βγαζεις μονο σπιτι, σε στυλ στουντιο, μπορει να αξιζει να παρεις καπιο απο αυτα τα προ φωτα με λαμπες, φανταζομαι θα ειναι πιο βοληκα,αν και δεν ξερω ποσο κοστιζουν αυτα
Οι ομπρελες η μια ειναι το κυριο φως, και η αλλη ειναι για να μην ειναι τελιως σκοτεινο το αλλο μερος του σωματος, και να μην χανεται στο μαυρο.
Παντως οταν θα στεινεις το φως καλυτερα να τα στεινεις ενα-ενα , για να βλεπεις τι κανει το καθενα ακριβως

Last edited:

εγω πηρα με 15-20 ευρω, δεν θυμαμαι ποσο ακριβως.
Επισης θελει και τα κρατηματα, που βαζεις το φλας στην ομπρελλα, και αυτα ειναι αλλα 15-20 ευρω.
Παντως αμα ειναι να βγαζεις μονο σπιτι, σε στυλ στουντιο, μπορει να αξιζει να παρεις καπιο απο αυτα τα προ φωτα με λαμπες, φανταζομαι θα ειναι πιο βοληκα,αν και δεν ξερω ποσο κοστιζουν αυτα
Οι ομπρελες η μια ειναι το κυριο φως, και η αλλη ειναι για να μην ειναι τελιως σκοτεινο το αλλο μερος του σωματος, και να μην χανεται στο μαυρο.
Παντως οταν θα στεινεις το φως καλυτερα να τα στεινεις ενα-ενα , για να βλεπεις τι κανει το καθενα ακριβως

Τα φώτα με λάμπες φλας (ebay τιμές) ξεκινούν από 65 τα 250Watt...

Τα φώτα με λάμπες φλας (ebay τιμές) ξεκινούν από 65 τα 250Watt...

Δεν τα εχω ψαξει οποτε δεν ξερω να σου πω πια ειναι καλα και πια οχι.
Παντως αμα επαιρνα ενα θα ηθελα να εχει ρυθμιζωμενη ενταση και φωτο αισθητηρα για να αναβει απο το φλας της μηχανης η αλλα φλας

Σε αυτά τα λεφτά που σου λέω είναι με ρυθμιζόμενη ένταση. Αλλά μάλλον θέλεις radio trigger δεν πρέπει να είναι ενσωματωμένο.

Θα δοκιμασω να ανεβασω κι εγω μια εδω, αν και μαλλον θα ταιριαζε περισσοτερο σε καποιο θεμα της επεξεργασιας, μια και ο κυριος λογος που την ανεβαζω ειναι για σχολια στην επεξεργασια περισσοτερο (αντε και για το μοντελλο:flipout:)....

attachment.php

ΥΓ... και επειδη πολυ μας αγριεψε ο Paul με τα πορτραιτα του...:grinning-smiley-043

Attachments

• IMG_7524 copy.jpg
    IMG_7524 copy.jpg
    64.1 KB · Views: 451
Απάντηση: Πορτρέτο

Πολυ καλη προσπαθεια Ηλια , η επεξεργασια ομως στο προσωπο
ειναι εμφανης σαν αυτη που κανουν στα περιοδικα και φαινονται οι 60αρες
20αρες . Νομιζω οτι σε ανθρωπους στην ηλικια της κοπελας θα πρεπει το
ρετους να ειναι ποιο μαλακο και να επικεντρωνεται ποιο πολυ στην λευκανση των ματιων καθως και καποια αφαιρεση ρητιδων .
Παντως αυτη η φωτο θα μπορουσε να την ειχε κανει ενας επαγγελματιας
γραφιστας για διαφημηση καλυντικων .
Μπραβο και παλι .

Re: Απάντηση: Πορτρέτο

Παντως αυτη η φωτο θα μπορουσε να την ειχε κανει ενας επαγγελματιας
γραφιστας για διαφημηση καλυντικων ..

Να σαι καλα... αν και τα παραλες...!!!

Ηθελα η επεξεργασια να δειχνει οπως των περιοδικων, δηλαδη ειδικα στο προσωπο να φαινεται ενα "μονοκοματο" πραγμα.

Στις ρυτιδες, ειδικα πλαι στα χειλη, εχανα το χρωμα και το παρατησα γρηγορα.

Επισης αλλαξα το χρωμα των ματιων.

Νομιζω οτι μου ξεφυγε λιγο (εως πολυ) η λεπτομερεια στο μαλλι λογω του κοντραστ.

Και παλι ευχαριστω.

Απάντηση: Πορτρέτο

Αυτή είναι η κατάρα των φωτογράφων, δεν έχουν σχεδόν ποτέ φωτογραφία της προκοπής με την αφεντομουτσουνάδα τους.
Κακοδιατηρημένη εκτύπωση δεκαετίας, σκαναρισμένη και διορθωμένη όσο παίρνει..

1999_5.jpg

Last edited: