Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Εσεις ειστε αυτος που ομιλει στον πληθυντικο...? Για να σας περιλαβω ολιγον τι... :grinning-smiley-043 :flipout:

Καλο το τρικ με το φιλμ, αλλα με ενοχλει η Α/Μ λωριδα στα αριστερα, θα ηθελα ή να μην υπαρχει ή να υπαρχει και στα δεξια της φωτο και επισης, αφου την ξεγελασες που την ξεγελασες να σου ποζαρει, τα ποδια γιατι της τα εκοψες? Ειδικα το λυγισμενο...

...ομοιως και τα κεφαλια απο τις φιγουρες στο φοντο... σαν ζομπι δειχνουν... εγω θα τους εκοβα εντελως απο το καδρο και θα αφηνα μονο το παγκακι...

Για την αποχρωση δεν λεω τιποτε, γιατι με γυναικες, καλο ειναι να μην εναντιωνεσαι και απο τη στιγμη που το επελεξε αυτη... ειναι σουπερ !!!! :antlers: Παντως την εκφραση και την ποζα την εχει... εκμεταλευσου την... :grinning-smiley-043

έλα φίλε ΗλίαΤο γυρισα στον Ενικό!Δεν πιστευω να εχεις προβλημα :D !Ολο το photshop ανηκει στην δημιουργική ανυσηχία της κοπέλας...εγω απλά έκοψα τα ποδια της και τα κεφάλια των ζόμπι!Απλά με τον 50-200 σε DX σώμα ημουν λιγο περιορισμένος οσο αναφορά το καδρο.Βαριόμουνα και να αλλαξω φακό και απλά φωτογραφισα οτι χωρουσε... :D

Καλο το τρικ με το φιλμ, αλλα με ενοχλει η Α/Μ λωριδα στα αριστερα, θα ηθελα ή να μην υπαρχει ή να υπαρχει και στα δεξια της φωτο και επισης, αφου την ξεγελασες που την ξεγελασες να σου ποζαρει, τα ποδια γιατι της τα εκοψες? Ειδικα το λυγισμενο...

...ομοιως και τα κεφαλια απο τις φιγουρες στο φοντο... σαν ζομπι δειχνουν... εγω θα τους εκοβα εντελως απο το καδρο και θα αφηνα μονο το παγκακι...

Για την αποχρωση δεν λεω τιποτε, γιατι με γυναικες, καλο ειναι να μην εναντιωνεσαι και απο τη στιγμη που το επελεξε αυτη... ειναι σουπερ !!!! :antlers: Παντως την εκφραση και την ποζα την εχει... εκμεταλευσου την... :grinning-smiley-043
Ευτυχώς ο Ηλίας είναι λαλήστατος(πολυγραφότατος) και με κάλυψε. Συμφωνώ απόλυτα μαζί του όπως και με τον dimico.

Νομιζω το ειχαμε ξαναπει, οτι τοποθετεις λιγο... αναποδα :grinning-smiley-043 τα μοντελα σου σε σχεση με τον κανονα των τριτων... δεν ειναι κακο, αλλα αν ειχε λιγο περισσοτερο αερα το καδρο προς την πλευρα που κοιταει η κοπελα, νομιζω θα ηταν καλυτερη συνολικα η φωτογραφια... και θα τονιζοταν επισης και η πορτα στο φοντο, αν αυτος ηταν ο σκοπος...

Επισης εριξα μια ματια και στις υπολοιπες στο φεις μπουκ και θελεις λιγη προσοχη στο κοψιμο... κοβεις καρπους, αγκωνες, γονατα κτλ κτλ και σε μερικες χτυπαει ασχημα, σε μερικες περναει απαρατηρητο... εγω οταν θελω να κροπαρω, αν δεν μου βγαινει σωστα το κοψιμο, αλλαζω το καδρο, σε 5 προς 4, 1 προς 1 κτλ οτι βολευει, αρκει να μην κοβεται ασχημα το μοντελο (οταν προσεχω βεβαια τι κανω, πραγμα σπανιο)...

Κατι αλλο που δεν μου αρεσει, ειναι οταν φαινονται οι σολες απο παπουτσια, ειδικα σε φωτογραφιση... styling να το πω, γυναικειου μοντελου να το πω, καλο ειναι να ειναι... καθαρες... :guitarist: αλλοιως χαλανε ολο το image...

Τελος, η εκφραση του μοντελου δειχνει καπως... αγχωμενη στις περισσοτερες, καπως σφιγμενη, σα να καταβαλλει προσπαθεια για να δειξει καπως...

:SFGSFGSF: +1

σευχαριστώ dimiko.Το φιλμ και το χρώμα δεν ηταν δική μου επιλογή αλλά της γυναίκας!Οπως καταλαβαίνεις μιάς και κάνει το μοντέλο πρέπει να ακουω την άποψη και τις ιδέες της! :D

ωχχχχχχ...μα δεν ειπαμε οτι ειναι τέλεια χρωματικά και γενικάη επεξεργασία;;; :slapface:

emperorgr αυτή τη φορά η επεξεργασία μου αρέσει. Αφησες το προσωπο τονισες το φως και B/w του πάει αν και χειμωνιατικο. Το βλέμμα θα μπορουσε να είναι καλύτερο αν και νομίζω ότι με πιο σφιχτό κάδρο ή με θέση πιο κοντά στον κανόνα των τρίτων θα έδενε καλύτερα η στάση της κοπέλας. Σε πιο ανοικτό κάδρο πάντως το background θέλει προσοχή π.χ η κολώνα δεξιά

Νομιζω το ειχαμε ξαναπει, οτι τοποθετεις λιγο... αναποδα :grinning-smiley-043 τα μοντελα σου σε σχεση με τον κανονα των τριτων... δεν ειναι κακο, αλλα αν ειχε λιγο περισσοτερο αερα το καδρο προς την πλευρα που κοιταει η κοπελα, νομιζω θα ηταν καλυτερη συνολικα η φωτογραφια... και θα τονιζοταν επισης και η πορτα στο φοντο, αν αυτος ηταν ο σκοπος...

Σωστο, προσπαθουσα να αποφυγω κεραιες τηλεορασης, καδους απορριματων, καμιναδες κλπ, δυστηχως δε μας βολευει παντα το περιβαλλον

Επισης εριξα μια ματια και στις υπολοιπες στο φεις μπουκ και θελεις λιγη προσοχη στο κοψιμο... κοβεις καρπους, αγκωνες, γονατα κτλ κτλ και σε μερικες χτυπαει ασχημα, σε μερικες περναει απαρατηρητο... εγω οταν θελω να κροπαρω, αν δεν μου βγαινει σωστα το κοψιμο, αλλαζω το καδρο, σε 5 προς 4, 1 προς 1 κτλ οτι βολευει, αρκει να μην κοβεται ασχημα το μοντελο (οταν προσεχω βεβαια τι κανω, πραγμα σπανιο)...

Με δυσκολευει ο 50αρης ο φακος στο να πιασω ολοκληρο το σωμα (και τους αγκωνες :grinning-smiley-043), αμα ειναι δυσκολο και το τεραιν δε μπορεις παντα να εχεις την ευλιγισια αλλα θα το εχω στο νου για το μελλον.

Κατι αλλο που δεν μου αρεσει, ειναι οταν φαινονται οι σολες απο παπουτσια, ειδικα σε φωτογραφιση... styling να το πω, γυναικειου μοντελου να το πω, καλο ειναι να ειναι... καθαρες... :guitarist: αλλοιως χαλανε ολο το image...

Το τι τραβηξα να τις φορεσεις τις 15ποντες...:Banane0: Εχεις δικιο για το καθαρισμα, οπως ειπε και ο Γιαννης Σπυρου, αν ηταν laboutin (με τον κοκκινο πατο) θα εδειχναν καλυτερα :firstprize:

Τελος, η εκφραση του μοντελου δειχνει καπως... αγχωμενη στις περισσοτερες, καπως σφιγμενη, σα να καταβαλλει προσπαθεια για να δειξει καπως...

Ναι ηταν πολυ σοβαρη και στημενη, πρεπει να μαθω να τις ξε-αγχωνω, εχω μελλον ακομα :slapface:

emperorgr αυτή τη φορά η επεξεργασία μου αρέσει. Αφησες το προσωπο τονισες το φως και B/w του πάει αν και χειμωνιατικο. Το βλέμμα θα μπορουσε να είναι καλύτερο αν και νομίζω ότι με πιο σφιχτό κάδρο ή με θέση πιο κοντά στον κανόνα των τρίτων θα έδενε καλύτερα η στάση της κοπέλας. Σε πιο ανοικτό κάδρο πάντως το background θέλει προσοχή π.χ η κολώνα δεξιά

Δυστηχως ειχε πολλα πραγματα ασχημα γυρω γυρω απο κεραιες τηλεορασης, καδους κλπ,

Last edited:
Απάντηση: Πορτρέτο

Συμφωνω με τον Ηλια, 'γλυκο' και απαλο γραψιμο, γλυκο προσωπο, πολυ ομορφη σταση, ομορφο bokeh, -αν και εγω θα προτιμουσα περισσοτερο αερα στα δεξια και λιγοτερο στα αριστερα.
Η μονη ενσταση ειναι η ακτινα του ηλιου που πεφτει σκληρα&αχαρα σαν τσεκουρια ενα πραμα......

Απλά με τον 50-200 σε DX σώμα ημουν λιγο περιορισμένος οσο αναφορά το καδρο.Βαριόμουνα και να αλλαξω φακό και απλά φωτογραφισα οτι χωρουσε... :D

Με δυσκολευει ο 50αρης ο φακος στο να πιασω ολοκληρο το σωμα (και τους αγκωνες :grinning-smiley-043), αμα ειναι δυσκολο και το τεραιν δε μπορεις παντα να εχεις την ευλιγισια αλλα θα το εχω στο νου για το μελλον.,

Χα... με ενα σμπαρο δυο τρυγωνια... :flipout::flipout::grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Δηλαδη, αυτα που διαβαζουμε οτι ο εξοπλισμος δεν κανει τον μαστορα, οτι ενας πραγματικος φωτογραφος και με αιφον βγαζει αριστουργηματα, οτι ακομα και με μια... μιρορλες με ή χωρις το οθονακι/ματακι της :flipout::grinning-smiley-043 μπορεις να βγαλεις αξιοπρεπη φωτογραφια κτλ κτλ ειναι ψεματα...? Αντε... φταιει ο φακος?

Νομιζω, ειδικα ο Ασημακης που βγαζει και σειρα ολοκληρη, μπορει βλεποντας απο το ματακι και εχοντας στο νου του και το κροπαρισμα/καδραρισμα στη συνεχεια, να καθοδηγει το μοντελο, πχ. να σηκωσει το χερι παραπανω, να το στριψει αλλοιως, να κοιταξει αλλου κτλ κτλ.

Αρκει να μαθουμε να βλεπουμε απο το ματακι... :grandpa: τοσος ντορος γινεται για μεγαλα και φωτεινα οφθαλμοσκοπια, καποια σημασια θα εχουν... δεν θα ερθουν τωρα κατι ψευτοηλεκτρονικα να μας το χαλασουν....

Ισως να προσπαθω να πετυχω το "τελειο" καδρο την ωρα της φωτογραφισης και οχι μεσα στο post process, λαθος λογικη?

Όσο καλύτερη είναι η λήψη σου, τόσο λιγότερη η δουλειά στο PC. Εννοείται πως δεν είναι λάθος η λογική σου. Δες και το νέο άρθρο στο bythom.com

εγω παιδιά πάντως μονο επαγγελματίας δεν είμαι και οι γνώσεις μου ειναι αρκετα περιορισμένες σε θεματα καδραρισματος και φωτογραφίας.Απλά οταν φωτογραφισα δεν υπολογισα τις συνεπειες στο crop αργοτερα και στο τι θα εκοβα.Ευτυχώς μαθαίνω απο εδω μεσα και με τα λαθη που κανω.Καποια στιγμή και με λιγο πιο καλο σετ φακών ισως να βγαζω καλυτερα οσο αναφορά το καδράρισμα.

Xμ, καλοοοο!!!
Δωσε λιγο αερα απο κατω

jim: ανοιξε ελαχιστα στα δεξια

Το πετυχες καλα το b/w & χειρηστικες πολυ καλα τους τονους.
Δοκιμασες και καμια αλλη ποζα πχ το κεφαλι πολυ λιγο λοξα και να μην κοιτα τον φακο?

a_fairytale_by_charikleia-d5n2cwk.jpg