Φωτογραφία πορτρέτου

Απάντηση: Πορτρέτο

Πολυ καλη retro looking....

Παλαιοτερες με νεα επεξεργασια.
Παρατηρησεις?

Re: Πορτρέτο

Ο κοσμοναυτης παντα ιδιαιτερος :a0210: και ο Λεωνιδας, τζαμπα παιδευεται... τι καλυτερο να κανεις δηλαδη απο το ηδη αριστο :a0210:?

Για να δοκιμασω κι εγω την τυχη μου...

_MG_1853 by 1L1as, on Flickr

Ωραία είναι Ηλία, αλλά το πρόσωπο παραέβγαλε θόρυβο (ειδικά στο μέγεθος που μας τη δείχνεις)... Kαι είναι περισσότερο snapshot από πορτρέτο, νομίζω.

Kαι είναι περισσότερο snapshot από πορτρέτο, νομίζω.

Αυτο ειναι πολυ ενδιαφερον... αν δεν βαριεσαι, γραψε τι ειναι αυτο που σε οδηγει να την πεις σναπσοτ και τι νομιζεις θα επρεπε να εχει για να πηγαινε προς το πορτραιτο...???

Ηλία με το sharpen και την επεξεργασία νομίζω το παραέκανες
Λεωνίδα κάτι μου θυμίζουν αλλά με ένα γρήγορο ψαξιμο δεν τις βρήκα τις αρχικές. Τι επεξεργασία έκανες?

Απάντηση: Πορτρέτο

Λιγο τονισμα με τους μεσαιους τονουν λιγο μαυρισμα στα σκοτεινα

Αυτο ειναι πολυ ενδιαφερον... αν δεν βαριεσαι, γραψε τι ειναι αυτο που σε οδηγει να την πεις σναπσοτ και τι νομιζεις θα επρεπε να εχει για να πηγαινε προς το πορτραιτο...???

Το Πορτρέτο το έχω ως πιο "στημένο" στο μυαλό μου. Τη Σναπσοτ, αντίθετα, πιο "κλεμμένη".

Ηλία με το sharpen και την επεξεργασία νομίζω το παραέκανες

Με το σαρπεν οντως και ειδικα στο προσωπο οπως ειπε και ο Νασος, αν και το ειδα και εγω, βαρεθηκα να το διορθωσω... στην επεξεργασια ηθελα καπως παστελ χρωματα, αλλα ουτε αυτο μου βγηκε καλα...

89c460f4086ef2a65752ee198c468f88-d5t3623.jpg

Ηλία εμένα μου αρέσει. Τα enviromental portraits μου αρέσουν πολύ και τα βρίσκω πιο δύσκολα απο τα στημένα. Για τον θόρυβο, πιστεύω οτι αν βάλεις λίγο blur στην περιοχή θα μαλακώσει και θα δείξει καλύτερα. Δοκίμασε πάλι απο το raw με μια μαλακή επεξεργασία στην περιοχή ίσως.

Εχουν οντως τη δυσκολια τους, ειδικα οταν πρεπει να πιασεις και την εκφραση της στιγμης και τον περιβαλλων χωρο να ειναι οσο το δυνατον συμμαζεμενος... αν δε, το υποψηφιο πορτραιτο κινειται και πρεπει να το κυνηγας... βραστα κι αστα...

Ηλία εμένα μου αρέσει. Τα enviromental portraits μου αρέσουν πολύ και τα βρίσκω πιο δύσκολα απο τα στημένα. Για τον θόρυβο, πιστεύω οτι αν βάλεις λίγο blur στην περιοχή θα μαλακώσει και θα δείξει καλύτερα. Δοκίμασε πάλι απο το raw με μια μαλακή επεξεργασία στην περιοχή ίσως.

Κουβέντα να γίνεται βέβαια, αλλά και για τα environmental portraits θεωρώ προϋπόθεση το "στησιμο". Ένα τέτοιο πορτραίτο ζωγράφου π.χ., όπως το βλέπω εγώ, θα είχε θέμα "Η ζωγράφος μας υποδέχεται στο ατελιέ της" και όχι "αποκλειστικές φωτογραφίες της ζωγράφου Τάδε επί τω εργω". Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω...

Καταλαβαίνω ναι. Εγώ τα βλέπω ως πορταίτα όπου ο φωτογραφιζόμενος αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του και δεν είναι αποκομμένος απο αυτό όπως στο κλασικό ώμος/πρόσωπο. Το αν είναι φυσικό η έχει στηθεί απο πριν είναι αδιάφορο. Σημασία έχει το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται το μοντέλο να καθορίζει εξίσου την φωτογραφία με το μοντέλο το ίδιο.

Μια φωτογραφία του τραγουδιστή σε μια συναυλία ή ενός ποδηλάτη σε έναν αγώνα είναι περιβαλλοντικό πορτραίτο; Δε νομίζω...