Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Πραγματικα οι φωτογραφιες του Παυλου σε κανουν να τις χαζευεις για ωρα! Πραγματικα πολυ ωραιο αποτελεσμα! Απο εκει κ περα αν μπορει καποιος να μας πει στο θεμα πορτραιτου τι θεωρειται ιδανικο. Κ ρωταω γιατι βλεπω πολλα πορτραιτα, οπως πχ κ του Παυλου η πρωτη, οπου το μοντελο εχει το κεφαλι κομμενο...Παρολαυτα αρεσει πολυ, αλλα μετα σκεφτομαι γιατι να μην εχει ολο το κεφαλι στο καδρο. Εχει επικεντρωσει στο προσωπο; Σε αλλες πχ κοβεται το μοντελο στην μεση ή λιγο κατω απο αυτην...Βεβαια εκει ισως να μην θεωρειται πορτραιτο. Δεν ξερω για αυτο ρωταω. Τι οδηγει στο να κοβεις πχ τον ανθρωπο λιγο πανω ή λιγο κατω απο την μεση κ να μην τον εχεις πχ ολοκληρο μεσα στο πλανο. Το μοναδικο που ξερω ειναι οτι προσπαθουμε με βαση των κανονα των τριτων να εχουμε τις τεμνουσες γραμμες στο ενα ματι ή κ στα δυο οπου εφαρμοζεται. Κ φυσικα καταλαβαινω οτι οι κανονες εχουν κ τις εξαιρεσεις κ το ιδανικο διαφερει κατα περιπτωση, αλλα ετσι να εχουμε καποιες γενικες κατευθυνσεις οσο αφορα το καδρο δεν θα ηταν ασχημο.
Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

ευχαριστω για τα comments...
εμενα μαρεσει να κοβω το κεφαλι γιατι ετσι το προσωπο ειναι πιο κοντα και μεταφερεται το συναισθημα ΙΜΗΟ... το μετωπο ειναι ανεκφραστο συνηθως:)
για κανονες τωρα , θα εχει πολλα στο ιντερνετ, προχειρα που κοιταξα αυτο εδω δεν ειναι κακο λινκ...

http://photodoto.com/10-portrait-composition-tips-frame-subject-perfectly/

εγω απο βιβλια βρηκα πολλα.

ευχαριστω για τα comments...
εμενα μαρεσει να κοβω το κεφαλι γιατι ετσι το προσωπο ειναι πιο κοντα και μεταφερεται το συναισθημα ΙΜΗΟ... το μετωπο ειναι ανεκφραστο συνηθως:)
για κανονες τωρα , θα εχει πολλα στο ιντερνετ, προχειρα που κοιταξα αυτο εδω δεν ειναι κακο λινκ...

http://photodoto.com/10-portrait-composition-tips-frame-subject-perfectly/

εγω απο βιβλια βρηκα πολλα.

Ευχαριστω πολυ φιλε! :a0210:

μια τελευταια με το ιδιο μοντελο:)
το φως ειναι με ενα καινουριο octagon softbox απο ebay

10369730_10152804934932511_5240260360157180840_n.jpg

Παύλο η γυαλαδα στα highlights είναι τεχνητή ή φυσική?
Και ήταν προσχεδιασμενη ως ύφος ή έτσι βγήκε;
Προσπαθώ να μπω λίγο στο σκεπτικό σου. Μου αρέσει που παίζεις με πιο ρεαλιστικη απεικόνιση και όχι με διαφημιστική τελειότητα. Βγάζει μία δυναμική πολύ ωραία.

στο photoshop μονο με χρωμα επαιξα , και λιγο λεβελς.
η γιαλαδα ειναι επειδη την ψεκασα με νερο:)
σχεδον ολα ειναι προσχεδιαζμενα, ξερω περιπου απο πριν τι θα βγει:)
τις ατελιες στο δερμα τωρα τελευταια τις αφηνω, βγαινουν πιο φυσικες νομιζω ετσι

ε δεν έχει και πολλές ατέλειες η κοπέλα για να κρύψεις...

Θέλω και εγώ softbox να πάρει! Με τις ομπρέλες είχες δίκιο, έχεις μεγάλη απώλεια στο φως...

Με το octagon θα γίνει και εμένα η σύζυγος ποιό θεληματική, υγρή, μυστηριώδης και γυναικάρα πρώτη ??

Εαν είναι να ψηλώσει, λεπτύνει, χάσει και 5-10 χρονάκια.. να δώσουμε κάτι παραπάνω παραπάνω βρε αδελφέ .. σ' αυτό το octagon

Με το octagon θα γίνει και εμένα η σύζυγος ποιό θεληματική, υγρή, μυστηριώδης και γυναικάρα πρώτη ??

Εαν είναι να ψηλώσει, λεπτύνει, χάσει και 5-10 χρονάκια.. να δώσουμε κάτι παραπάνω παραπάνω βρε αδελφέ .. σ' αυτό το octagon

Κωστααααααα. .... Πιπέρι. ..

εκεί που πήγα (δεν πρόλαβα) να σκεφτώ ότι η φωτογραφία αυτή είναι λίγο κλισέ....
να σου ένας εκπληκτικός πίδακας νερού που εκτείνεται από την επιφάνεια του νερού και κάνει κύκλο και έχει παγώσει κυριολεκτικά στο χρόνο.
εκπληκτικό.
Φυσικά όμως δεν σου συγχωρώ με τίποτα που δεν έκανες λίγο κροπ βρε παιδί μου. Π.χ. εκείνες οι σημαδούρες στα δεξιά...ακόμα και οι βάρκες δε χρειάζονται...
Και η φωτογραφία θα ήταν τέλεια αν εκείνο το ιστιοφόρο στο βάθος ήταν σε ελαφρώς διαφορετική θέση.

dstil σ'ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις και όντως κάποιες διορθώσεις ήταν απαραίτητες.
Απλά η αλήθεια είναι ότι επειδή το κάναμε για πλάκα να δούμε πως θα βγει δεν πρόσεξα και πολύ το κάδρο έδωσα πιο πολύ σημασία στο πάγωμα της κίνησης.
Την επόμενη φορά θα είμαι πιο προσεκτικός...