Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Γιαννη ωραιο καδρο, αλλα επιμενω οτι χρειαζεσε ενα πορτραιτοφακο
(κριμα τα ματια της ομορφουλας)

...τι φωτομετριση εκανες??

Πολύ ωραία Γιάννη αλλά κάπου εδώ σταμάτα και κράτα την κόρη σου για εσένα.
Προσωπική άποψη και συμβουλή.
Εσύ αποφασίζεις.

Γιαννη ωραιο καδρο, αλλα επιμενω οτι χρειαζεσε ενα πορτραιτοφακο
(κριμα τα ματια της ομορφουλας)

...τι φωτομετριση εκανες??

κώστα αν θες γίνε λίγο πιο σαφής..θα προτιμούσες δηλαδή αντί για 12mm(24mm) σε 40mm(80 mm)?κάδρο πορτραίτου καθαρά δηλαδή?αν ναι,το έχω κάνει και αυτό αλλά στις συγκεκριμένες φωτό θέλω να συνδιάσω και τοπίο,δηλαδή πιο ανοιχτό κάδρο.

φωτομέτρηση σαν ρύθμιση στη μηχανή την έχω σε κεντροβαρής..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πολύ ωραία Γιάννη αλλά κάπου εδώ σταμάτα και κράτα την κόρη σου για εσένα.
Προσωπική άποψη και συμβουλή.
Εσύ αποφασίζεις.

σε γενικές γραμμές είμαι πολύ προσεκτικός με παιδιά πανο.είτε για την κόρη μου είτε για άλλα παιδιά.καταλαβαίνω είναι λεπτό θέμα..

δοκιμασε spot,
απλα ο φακο σου δεν εχει καλο κεντρο, το προσωπο ειναι φλατ και χανεται στο καδρο

εγω νομιζω η πρωτη η ασπρομαυρη ηταν η καλυτερη.
αν καταλαβα καλα 12-40 (24-80 σε φφ) εχεις, για enviromental μια χαρα ειναι. βασικα και για headshots δεν ειναι ασχημος.
αν δεν βιαζεσαι τραβα σε manual, και θα εχεις την φωτομετριση που θες, εγω πορτρετα κυριως σε manual τραβαω.
και νομιζω το προσωπο χανεται οχι επειδη φταιει ο φακος αλλα η συνθεση του καδρου:)

και αυτη η φωτο ασπρομαυρη ειναι η πρωτη επιλογη αλλα πειραματιζομαι και στο εγχρωμο αρκετα συχνα...
συνηθως παυλο manual τραβαω αλλα σε μερικες περιπτωσεις που δεν θελω να εχω το νου μου στη μηχανη αλλα καθαρα στο καδρο το βαζω στο Α.δεν εχω καταλαβει ομως για την φωτομετρηση.ειναι σκοτεινη?μηπως απο την επεξεργασια λογω βινιετας?

στις συγκεκριμενες φωτο προσπαθησα να συνδιασω συναισθημα με ατμοσφαιρα,δεν ξερω αν ειμαι κατανοητος...δεν ηθελα καθαρα προσωπο γι'αυτο εβαλα 12mm(24mm)..δεν σημαινει οτι πετυχε βεβαια αλλα αυτο ηθελα να δειξω.

δεκτες ολες οι κριτικες και σας ευχαριστω.ξεκινησα project με το θεμα και δεν ξερω τι θα βγει.αν εχετε και καποιες ιδεες ακομα καλυτερα..

Μηπως κατι τετοιο ; (αν μου επιτρεπεις, αν οχι πες να το κατεβασω - απλα πηρα το θαρρος γιατι δεν δειχνεις να εχεις θεμα με την εικονα της κορης σου)

30513606111_9c8fe44caa_o.jpg

δεν υπαρχουν κανονες κανε οτι θες εσυ, το βασικο ειναι να αρεσει σε σενα!:)
για ολοσωμα εγω γενικα προτιμω 50μμ σε FF, αλλα μερικες φορες μαρεσει να τραβαω και με 28μμ σε FF, αν θες να χωρεσουν περισοτερα.
αλλα και με 21μμ σε ΦΦ που εχω τωρα μαρεσουν τα πορτρετα, ειδικα αν ειναι πανω απο 1 ατομο μεσα στο καδρο.
η φωτομετριση για μενα μια χαρα ειναι, αντε να ηθελε 1/3 παραπανω, εμενα με χαλανε τα κλαδια απο πανω πιο πολυ, και το φοντο θα προτιμουσα χωρις το ασπρο κενο , η θα εβαζα το κεφαλι της εκει

δεν υπαρχουν κανονες κανε οτι θες εσυ, το βασικο ειναι να αρεσει σε σενα!:)
για ολοσωμα εγω γενικα προτιμω 50μμ σε FF, αλλα μερικες φορες μαρεσει να τραβαω και με 28μμ σε FF, αν θες να χωρεσουν περισοτερα.
αλλα και με 21μμ σε ΦΦ που εχω τωρα μαρεσουν τα πορτρετα, ειδικα αν ειναι πανω απο 1 ατομο μεσα στο καδρο.
η φωτομετριση για μενα μια χαρα ειναι, αντε να ηθελε 1/3 παραπανω, εμενα με χαλανε τα κλαδια απο πανω πιο πολυ, και το φοντο θα προτιμουσα χωρις το ασπρο κενο , η θα εβαζα το κεφαλι της εκει

δεν μιλησα τυχαια για σποτ φωτομετριση
υπαρχουν επαγγελματικες μηχανες π.χ ,μεσαιου φορμα που εχουν μονο σποτ φωτομετριση και την εχουν μονο και μονο για ενα λογο
τα πλεονεκτηματα της σποτ φωτομετρισεις ειναι γνωστα

+1000
δεν μιλησα τυχαια για σποτ φωτομετριση
υπαρχουν επαγγελματικες μηχανες π.χ ,μεσαιου φορμα που εχουν μονο σποτ φωτομετριση και την εχουν μονο και μονο για ενα λογο
τα πλεονεκτηματα της σποτ φωτομετρισεις ειναι γνωστα

Το φοτοσοπ για μενα ειναι λυση αναγκης, καλο ειναι το καδρο να βγαινει οπως πρεπει απο την αρχη, χωρις να κανεις τρελλα κροπ η να σβηνεις πολλα. για αυτο ειναι και καλοι οι σταθεροι φακοι.
Καλη ειναι η σποτ φωτομετριση για πορτρετα ειναι καλη λυση αν εστιαζεις παντα στο προσωπο.
Αν το μοντελο πχ φωραει ασπρα και τραβας ολοσωμο η απο μεση και πανω και εστιαζεις στο ρουχο λογικο ειναι η μηχανη να υποεκθεσει.
Για αυτο εγω προτιμω να βρω την ρυθμιση στο μανιουαλ και μετΑ να τραβαω σε αυτα

ε γιαυτο υπαρχει και μισο/κουμπι η το AEL, και καλυτερα ακομα αν δουλευει και η εκθεση:firstprize: