Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

zNn2R2T.jpg

Συγχαρητήρια στους τρεις τελευταίους για τα εξαιρετικά πορτρέτα και τα υπέροχα μοντέλα τους! Ωραίος και ο captain σου serreos!

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Η απρόμαυρη είναι η προτίμησή μου (με δυσκολία ομολογώ μεταξϋ των άλλων) , πολύ καλή με μόνη παρατήρηση λϊγο το στήσιμο στα πόδια.

Re: Απάντηση: Re: Πορτρέτο

+1 η Α/Μ με ένσταση για το κόψιμο του ποδιού. Η απρόμαυρη είναι η προτίμησή μου (με δυσκολία ομολογώ μεταξϋ των άλλων) , πολύ καλή με μόνη παρατήρηση λϊγο το στήσιμο στα πόδια.

να στε καλα παιδια, να πω την αληθεια δε το προσεξα κατα την ληψη...εχετε δικιο για το κοψιμο

Δημήτρη, πολύ ωραία και ατμοσφαιρική! Μπράβο σου.
Μου φαίνεται όμως λίγο κιτρινωπή ή ξεγελιέμαι?

Επιλογη ειναι παντα η αποχρωση μιας φωτο.

Ειδικα οταν αυτη ειναι καλλιτεχνικη και οχι φωτορεπορταζ.

Εγω θα αφαιρουσα λιγο κορεσμο χρωματος που μοιαζει υπερβολικο, η αποχρωση ωραια μου μοιαζει.

η μικρή πριγκίπισσα της ζωής μου

ευχαριστω Ιωσήφ !! η ληψη εχει γινει με τον Panasonic summilux 25mm f1.4 και η μηχανή μου ειναι η ΕΜ10 ΙΙ της Olympus. Αυτος ο φακος ειναι ο καλυτερος που εχω απο σύγχρονους , παρ ολα αυτά όμως έχω παρατηρήσει ότι "μεταφράζει" διαφορετικά την απόχρωση του φωτός απο τους φακούς της Olympus που έχω. Αυτό συμβαίνει ακόμα και σε καλές συνθήκες φωτισμού και όχι μόνο σε δύσκολες όπως εδώ , όπου το φως ήταν απο ένα προβολέα λευκού φωτός και πέρναγε μέσα απο φυλώματα δέντρων, φυσικά βράδυ.Το WB ειναι στο auto και μονο το φίλτρο εικόνας είναι στο enhance. Δεν εχει γίνει καμμιά επεξεργασία στη φωτο εκτος απο την προσθήκη του ονόματος. Θα δοκιμάσω πάντως να αφαιρέσω λίγο κορεσμό χρώματος , όπως προτείνει ο φίλος Kosh παραπάνω.

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Δημήτρη το i-enhance είναι περίεργο color mode (δεν είναι φίλτρο) , στα χρώματα θα σου δώσει περισσότερο κορεσμό συνήθως κάτι που για τοπία , macro κλπ. και ίσως να ταιριάζει πιο πολύ και από το Vivid, υπάρχει επίσης στο i-enchance η επιλογή να μειώσεις την επίδραση του φίλτρου μέσα στις παραμέτρους ειδικά αν σου αρέσει για γενική φωτογράφηση και το χρησιμοποείς πολύ, για τέτοιες στιγμές όμως δηλ. πορτρέτο με χαμηλό φωτισμό θα διάλεγα το Normal ή το Portrait color mode που θα σαυ δώσουν πολύ πιο φυσικό χρώμα ειδικά με τον LEICA που βγάζει έτσι κι αλλιώς πιο ζεστά χρώματα από τους mzuiko.

Τρομερή θα ήταν η παράλειψή μου αν δεν έδινα τα εύσημα στη μικρή πριγκίπισσα ως μοντέλο !

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Κώστα οι συμβουλές σου είναι πάντα υπερπολύτιμες και με γλυτώνουν απο πολύ ψάξιμο. Θα δοκιμάσω ότι προτείνεις...όσο για την μικρή, ναι, είναι η ανάσα της ζωής μου!!

Στο λαιμο της μικρης βλεπω κορεσμο καθως επισης και λιγο κατεβασμα τα highlights ή τοπικα στο κουτελο της..Αν τραβας Raw και κανεις την αναλογη επεξεργασια στο Lightroom τα πραγματα θα ειναι καλυτερα..Προσωπικα θα δοκιμαζα και ασπρομαυρο ή σεπια μιας και εκει εχεις μεγαλυτερες ανοχες σε ''λαθη''...

Παρολα αυτα το ματι μου πηγε πρωτα στο ωραιο καδρο και μετα ανακαλυψα τις διαφορες ατελειες που υπαρχουν.:ernaehrung004: