Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Απάντηση: Πορτρέτο

Βασίλη να είναι γερή και ευτυχισμένη.
Αλέξη στην Κολωνία πήγες για μόνιμη εγκατάσταση;

Ναι, προβλέπεται να μείνω εδώ 7-8 χρόνια τουλάχιστον.

vasada Re: Πορτρέτο
Ευχαριστω πολυ για τις ευχες σας.

Να χαιρεστε τα δικα σας οσοι εχετε, και οι υπολοιποι, βαλτε το στο προγραμμα.

Εσυ εχεις βαλθεί να μας νοικορέψεις! Στρατό ο ένας, παιδιά ο άλλος, έχεις πρόγραμμα!!!! χεχε

Απάντηση: Πορτρέτο

Καλοτυχο και ευτυχισμενο να ειναι στην ζωη του .

Re: Απάντηση: Πορτρέτο

Εσυ εχεις βαλθεί να μας νοικορέψεις! Στρατό ο ένας, παιδιά ο άλλος, έχεις πρόγραμμα!!!! χεχε

O στρατος γλυτωνεται. Επειδη εισαι γιατρος το παιδι μπορει να το καθυστερησεις, γιατι θα νομιζεις οτι πρεπει να τελειωσεις ειδικοτητα, να στρωσει πρωτα η δουλεια κτλ. Μ@λ@κιες. Προχωρα σου λεω, ετοιμος εισαι.

Πλακα πλακα, ειναι πολλα τα θεματα που εχουν σχεση με το μωρο, και πολλα ψωνια ειναι απαραιτητα. Η εμπειρια απο το ψαξιμο για ηλεκτρονικα γενικως και ειδικως, τολμω να πω οτι ηταν πολυ χρησιμη.

Μαθαινεις να ψωνιζεις....

Ευχαριστω και παλι για τις ευχες σας.

Re: Πορτρέτο

4515374475_8071a98ce0_b.jpg

Πριν μερικες ωρες...

Εύχομαι κι εγώ τα καλύτερα!!:ernaehrung004:

ε κατι τετιο:))
και μια με φυσικο φωτισμο , με τον zuiko pancake 25mm/f2.8 στο φ2.8

p5013612aa2.jpg

Πετυχημένο το φωτοστέφανο! Ανέβασες EV?

με spot mettering ειναι, με το ενα σημειο εστιασης στα ματια η στο προσωπο,
και exposure compensation στα -0.3
αλλα πρεπει να περιμενεις να πεσει αρκετα ο ηλιος, αλλιως αναγκαζεσαι να τραβας απο κατω, οπως εγινε και εδω...

inspired by ninja assassin:))

4551894416_f6bd8b2392_o.jpg

H εμπνευση μου αρεσει , με την εκτελεση εχω ενστασεις ομως :ernaehrung004:

Παμε λοιπον ενα ενα :

Δεν τραβαμε ποτε με ρουχο και φοντο ιδιου χρωματος. Η αν το κανουμε δεν τα φωτιζουμε και τα δυο το ιδιο ετσι ωστε να διαφοροποιηθουν οι τονοι τους.

Η εκθεση στα αριστερα του προσωπου της την κανει να "κολλα" με το φοντο.Γενικα τα λευκα φοντα θελουν τεραστια προσοχη γιατι ευκολα σου καταστρεφουν το θεμα σου.

Κυριως θελουν αποσταση . Παμε μακρυα δηλαδη το αντικειμενο φωτογραφησης για να μπορουμε να "πλασουμε" το λευκο φοντο απο πισω και να αποκτησει μια πλαστικοτητα.

Το μπλεδακι απο δεξια μου αρεσε. Ανοιχτη πορτα -παραθυρο να υποθεσω ή εβαλες φως ?

Γωνια φωτισμου στο προσωπο. Μοντελα με μεγαλα χαρακτηριστικα οπως η μυτη (εμενα μου αρεσουν πολυ τετοιου ειδους πορτρετα) δεν θελουν φλατ φωτισμο αλλα λιγο πλαγιο να σκιαστει πχ η μυτη καπως και να αναδειχτει !! παρα να κρυφτει. Ακουγεται λιγο xtreme αλλα ειναι καλυτερη αυτη η τακτικη.

Κατα τα αλλα να ξανακανεις katana shots :2thumb22sup:

Last edited:

Ευχαριστω Kοsh για τα comments.
Το δευτερο φως με τα μπλε ειναι ενα φλασακι σκετο, με μπλε jel. H σκια στη μυτη ειναι επειδη το φλασακι ηταν απο δεξια λιγο πισω απο το μοντελο. Την επομενη φωρα ελεγα να το βαλω λιγο μπροστα απο το μοντελο , αυτο λες η να το παω ακομα πιο πισω?
Στο σαλονι του σπιτιου τα τραβαγαμε ,τα στουντιο θελουνγενικα χωρο, πρεπει να εχω και καπου το φωτο του set-up, αμα ειναι θα το ανεβασω....

Μια και ξεκινήσαμε, ας πω κι εγώ το κοντό μου και το μακρύ μου.

Πολύ πολύ θετικό τα μάτια και η έκφραση. Το βλέμμα δεν είναι απλανές σα να γίνεται φωτογράφηση μόδας, αλλά δείχνει ότι πραγματικά κάνει κάτι με το ξίφος. Επίσης η στάση των χεριών είναι πολύ καλή, ίσως θα πρεπε να σφίγγουν κάπως πιο πολύ το σπαθί για να δίνουν την ένταση πριν την επόμενη κίνηση. Άλλωστε το σπαθί όταν πρέπει να κάνει κάτι, άρα να συναντήσει αντίσταση, πρέπει να κρατιέται γερά για να κάμψει την αντίσταση (if you know what I mean).

Για τους φωτισμούς κλπ. στάσεις δεν έχω να πώ κάτι, μάλλον ο Παύλος έχει ξεπεράσει όσα ξέρω εγώ στο θέμα του φωτισμού.

Αν έχω κάποια ένσταση είναι τα τιραντάκια του σουτιέν. Είναι σα να πάει κάποιος για πόλεμο με παντόφλες... έτσι δεν είναι;;;;

Αλήθεια μια ίδια εκτέλεση του θέματος, αλλά με άλλο ντύσιμο (π.χ. με μπαντάνα και με ή χωρίς κάποιο μαντήλι) το σκέφτεσαι;;;