Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Ο κασκολοφόρος φίλος είναι εξαιρετική λήψη.

Για την αδελφή σου, έχω ένα δισταγμό. Μάλλον η λήψη έγινε από χαμηλά (έτσι δεν είναι;) και δεν την κολακεύει ιδιαίτερα. Αυτό δείχνει και το μέτωπο προς τα πίσω. Κι είναι κρίμα διότι είναι πολύ εκφραστικό άτομο, και γράφει καλά στο φακό κι εσύ είσαι ικανός στα πορτρέτα.

ναι ειναι μαλλον απο χαμηλα, και το ειχα προσεξει και εγω, αλλα μου αρεσε εδω η εκφραση στο προσωπο και οτι μπηκαν και τα χερια στο καδρο....
ο κασκολοφορος :) φοραει φακους και για αυτο μαλλον εχει αυτη την γιαλαδα στα ματια...

Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Ο κασκολοφόρος φίλος είναι εξαιρετική λήψη.

Για την αδελφή σου, έχω ένα δισταγμό. Μάλλον η λήψη έγινε από χαμηλά (έτσι δεν είναι;) και δεν την κολακεύει ιδιαίτερα. Αυτό δείχνει και το μέτωπο προς τα πίσω. Κι είναι κρίμα διότι είναι πολύ εκφραστικό άτομο, και γράφει καλά στο φακό κι εσύ είσαι ικανός στα πορτρέτα.

:a0210:

Θα προσέθετα επίσης οτι, κοντινή λήψη με 50mm παραμορφώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μεγαλύτερη (εστιακή και πραγματική) απόσταση απο το θέμα σου, θα είχε άριστα αποτελέσματα.

Re: Απάντηση: Re: Πορτρέτο

:a0210:

Θα προσέθετα επίσης οτι, κοντινή λήψη με 50mm παραμορφώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μεγαλύτερη (εστιακή και πραγματική) απόσταση απο το θέμα σου, θα είχε άριστα αποτελέσματα.

διαφωνω.

η παραμορφωση στην συγκεκριμενη φωτο της δινει χαρακτηρα και την ξεχωριζει.
Αν ειχε προσεχτει λιγο το background θα μιλουσαμε για μια πολη καλη ληψη.

Συμγωνώ με τον Kosh εδώ. Η παραμότφωση στο πρώτο πορτραίτο την κάνει να ξεχωρίζει. Το κασκόλ βοηθάει στο να μην φαίνεται η παραμόρφωση στα χαρακτηριστικά του προσώπου. Δεν είναι σε όλα τα πορτραίτα σκοπός να δείχνει το θέμα όμορφο πιστεύω. Χωρίς αυτό το χαρακτηριστικό θα ήταν ένα απλό συνιθισμένο πορτραίτο.
Αλλα δεν νομίζω οτι είναι με 50αρη έτσι δεν είναι? Για για κάτω απο 20mm θα έλεγα κιόλας...

η πρωτη φοτο ειναι με 11mm (22mm sta 35mm)
η δευτερη με 50mm (100mm sta 35mm)
πρωτη ειναι επιτηδες στο ευρυγωνιο, γιατι δινει μια αγριαδα και εδω τονιζει πολυ καλα και τα ματια ...
η δευτερη ειναι με 50mm (100mm sta 35mm), ΙΜΗΟ δεν νομιζω να εχει καπια παραμορφοση που να φαινεται...και γενικα προτιμω τα πορτρετα να τα τραβαω με 50mm και πανω λογω BOKEH:)

Last edited:

Mirror

14710075.jpg

10812558.jpg

καλημερα και χρονια πολλα σε ολους.
με αφορμη το πορτραιτο του κασκολοφορου θα ηθελα να παραθεσω την γνωμη μου προς σχολιασμο(για να μαθαινουμε και εμεις οι νεοι). η ληψη διπλα σε παραθυρο εχει αποδωσει ωραιο φωτισμο στο θεμα, η υπαρξη ομως του παραθυρου μεσα στο καδρο δεν αποτελει λαθος?
ειναι τοσο εντονος ο φωτισμος του που αποσπαει την προσοχη απο το θεμα.

Γενικα το ματι παει πρωτα στα φωτεινοτερα σημεια της φωτογραφιας. Υπο αυτο το πρισμα εχει λογικη ο συλλογισμος σου γιατι μπερδευει το ματι ως προς τα που να εστιασει πρωτα.

στο Through The Eyes Of A Pro Advanced Techniques For Canon DSLR Photographers Vol II DVD-NoPE
αναφερει οτι γενικα το ματι ετσιαζει στα σημεια με τη μεγαλυτερη αντιθεση ειτε σκοτεινα ειτε φωτεινα. αυτο ισχυει γενικοτερα κατα τη γνωμη σας η σε ειδικες περιπτωσεις? τελος θελω να ρωτησω, ειναι καλυτερα να τοποθετουμε το θεμα της φωτογραφισης δεξια ή αριστερα και οχι στο κεντρο ακομα και στα πορτραιτα?

Μια φίλη μας...

Οι φωτό τραβήχτηκαν απο την γυναίκα μου.

Attachments

• ΓŽβ€’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ± 035..jpg
    ΓŽβ€’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ± 035..jpg
    175.1 KB · Views: 99
  • ΓŽβ€’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ± 036.jpg
    ΓŽβ€’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ± 036.jpg
    163.5 KB · Views: 93

Καλά, ο δεύτερος του την έχει στημένη κανονικά.
Το δαιμονικό χαμόγελο στα σφιγμένα χειλη φανερώνει σιγουριά.
"από αλλού θα σου ´ρθει κακομοίρη μου και εσύ φτιάχνεις τα γάντια"! :flipout::flipout:

Στοιχηματίζω ότι με τη τη "χιονόμπαλα" πέτυχε στόχο, εκτός αν του τη χαλάσατε εσείς (μικρός είναι, δεν είναο σωστό κτλ) -bye-

Ο μεγάλος μου γιός (3,5 χρόνων) ζήτάει επίμονα χιόνι, αλλά δε βόλεψε να πάμε ακόμα.

Καλά, ο δεύτερος του την έχει στημένη κανονικά.
Το δαιμονικό χαμόγελο στα σφιγμένα χειλη φανερώνει σιγουριά.
"από αλλού θα σου ´ρθει κακομοίρη μου και εσύ φτιάχνεις τα γάντια"! :flipout::flipout:

Στοιχηματίζω ότι με τη τη "χιονόμπαλα" πέτυχε στόχο, εκτός αν του τη χαλάσατε εσείς (μικρός είναι, δεν είναο σωστό κτλ) -bye-

Ο μεγάλος μου γιός (3,5 χρόνων) ζήτάει επίμονα χιόνι, αλλά δε βόλεψε να πάμε ακόμα.
off topic
Πριν μια ώρα ξεκίνησε -και πάλι- να χιονίζει στη Φλώρινα. θα χιονίζει μέχρι μεθαύριο. Από ένα σημείο και μετά καταντά δύσκολο να τσαλαβουτάς 3 εβδομάδες χωρίς διακοπή στα χιόνια.

off topic
Πριν μια ώρα ξεκίνησε -και πάλι- να χιονίζει στη Φλώρινα. θα χιονίζει μέχρι μεθαύριο. Από ένα σημείο και μετά καταντά δύσκολο να τσαλαβουτάς 3 εβδομάδες χωρίς διακοπή στα χιόνια.

Αχ βρε Βλάση........

Υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν δει σχεδόν ποτέ.
Εδώ έχει να χιονίσει από το '81.-bye-