Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Εμ, νησί βλέπεις...

Και εδώ τα ίδια σχεδόν.Είπαμε, το χιόνι είναι ωραίο για 4-5 μέρες.Μετά, είναι περισσότερο ταλαιπωρία...

Εμ, νησί βλέπεις...

Και εδώ τα ίδια σχεδόν.Είπαμε, το χιόνι είναι ωραίο για 4-5 μέρες.Μετά, είναι περισσότερο ταλαιπωρία...

Κι εδω το 80 κατι ειχε χιονισει.
Μια και μοναδικη φορα.
Ημουν αρρωστος με κοκκιτη, κανα δυο βδομαδες σερι στο κρεβατι, κοιταζα το χιονι απο το παραθυρο και δεν το πιστευα...

Έτυχες στην περίπτωση!!!

Πάντως χιόνι είχε ρίξει και το 2002 ή 2003 αν θυμάμαι καλά...

attachment.php

O μικρός γιός μου, 1,5 χρόνων,
με τη D300 και τον 85/1.8

Attachments

• 103.jpg
    103.jpg
    155.1 KB · Views: 259
Απάντηση: Re: Πορτρέτο

attachment.php

O μικρός γιός μου, 1,5 χρόνων,
με τη D300 και τον 85/1.8

Πολυ ωραια εκφραση επιασες , να σου ζησει .
Αν μπορουσες να εξαλειψεις απο τις κορες τις αντανακλασεις νομιζω θα ηταν ακομη καλυτερη

Re: Απάντηση: Re: Πορτρέτο

Πολυ ωραια εκφραση επιασες , να σου ζησει .
Αν μπορουσες να εξαλειψεις απο τις κορες τις αντανακλασεις νομιζω θα ηταν ακομη καλυτερη

Ευχαριστώ HERO, για τις αντανακλάσεις έχεις δίκιο, -bye-
έτσι είναι καλύτερα;

attachment.php

Attachments

• 103_1.jpg
    103_1.jpg
    155 KB · Views: 188

Δεν συμφωνώ τελείως όσον αφορά τις αντανακλάσεις. Τα μάτια και τα πορτραίτα γενικότερα κολακεύονται απο αυτές. Υπάρχουν ολόκληρες τεχνικές και θεωρείες για να πετυχαίνεις ωραίες αντανακλάσεις (catchlights). Άν δείς στις παλίες ασπρόμαυρες ταινίες πχ στο Casablanca αλλα και στο Notorious στα κοντινά της Μπέργκμαν τα μάτια της γυαλίζουν απο τα catchlights...

Σε άλλες ταινίες στους κακούς χαρακτήρες φροντίζουν να τα αφαιρούν τελείως, γιατί είναι απόκοσμο λίγο το μάτι χωρίς αντανάκλαση...

Εδώ αφού έβγαλες τις αντανακλάσεις αυτές, θα μπορούσες (με το dodge tool) να έβαζες καινούργιες ή να τόνιζες τις υπάρχουσες. Θα έδειχνέ καλύτερα πιστεύω.
Γιατί είναι πολύ ωραία η φωτογραφία, και έποιασες πολύ καλή πόζα του μικρού! Και με ωραίο φώς!

Ε, ρε μάτια...

Καλύτερα να άφηνες τις αντανακλάσεις, είναι λιγάκι αφύσικο δύο στρέμματα μάτι να μην έχει

Απάντηση: Πορτρέτο

Hlia νομιζω οτι ειναι καλυτερα ετσι γιατι αυτος που βλεπει την φωτο δεν αποσπαται το βλεμα του απο τις αντανακλασεις και εξερευνα ολη την εικονα.
Βεβαια αυτη ειναι η αποψη μου και το δικο μου γουστο ,το σωστο μπορει να ειναι αυτο που ειπε ο Alex και ο Send

Κιαυτό πορτραίτο είναι ενός εξαίρετου κυρίου μάλιστα! Ο κύριος Ροτζερ Ράμπιτ μου έκανε την τιμή να ποζάρει στον φακό μου... Βέβαια μετά ακολούθησαν μηνύσεις γιατί το αποτέλεσμα θυμίζει παράφρωνα αλλά εγώ δεχομαι παρεμβολές στο έργο μου! χεχε

Με τον νέο MIR 20M 1/80 @ f3.5
Για τον φωτισμό λάμπα γραφείου δεξιά και λίγο ψηλότερα σε πολύ κοντινή απόσταση (μόλις που δεν φαίνεται)
3202953300_b482b0e507_b.jpg

Σε ευχαριστώ Βλάσση.
Μου αρέσει σίγουρα να σκηνοθετώ μερικές φωτογραφίες, να ελέγχω το αποτέλεσμα. Το απολαμβάνω και κατα την διάρκεια αλλα κυρίως όταν βλέπω το αποτέλεσμα. Μου έχει μείνει απο την εποχή της ζωγραφικής ίσως...
Αλλα μου αρέσει αρκετά και η πιό αυθόρμητη πλευρά της φωτογραφίας για να πώ οτι είμαι οπαδός σε κάτι.
Πάντως η ενασχόληση μου με το θέμα αυτό διογκόθηκε μετά τον Σεπτέμβρη και την συμμετοχή μου σε ένα γκρούπ στο Flickr στο οποίο κάθε μέρα επιλέγεται και ένα διαφορετικό θέμα. Σε βάζει σε θέση να πρέπει να σκεφτείς πολύ για την φωτογραφία που θα υποβάλεις. Οι περισσότερες απο τις αγαπημένες μου φωτογραφίες έγιναν με αφορμή αυτό. Μεγάλη άσκηση δημιουργηκότητας και φωτογραφικής δεξιότητας... Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όποιον έχει διάθεση να φωτογραφίσει και δεν ξέρει τί...

Re: Απάντηση: Πορτρέτο

Μου αρέσει πάρα πολύ.

Βλέπω ότι είσαι οπαδός της σκηνοθετημένης φωτογραφίας.

μιας και μίλησες για σκηνοθετημένες να και μια δικιά μου
βρείτε την ταινία απ όπου και κλάπηκε η ιδέα και κερδίστε
ταξίδι για δέκα άτομα στα universal studios:flipout:

2306082148_f2f2ec62fa_o.jpg

Last edited:

Κιαυτό πορτραίτο είναι ενός εξαίρετου κυρίου μάλιστα! Ο κύριος Ροτζερ Ράμπιτ μου έκανε την τιμή να ποζάρει στον φακό μου... Βέβαια μετά ακολούθησαν μηνύσεις γιατί το αποτέλεσμα θυμίζει παράφρωνα αλλά εγώ δεχομαι παρεμβολές στο έργο μου! χεχε

Με τον νέο MIR 20M 1/80 @ f3.5
Για τον φωτισμό λάμπα γραφείου δεξιά και λίγο ψηλότερα σε πολύ κοντινή απόσταση (μόλις που δεν φαίνεται)
3202953300_b482b0e507_b.jpg

ΑLEX έχει φωτιστεί άψογα

Alex πολυ ωραια,μπραβο. Δραματικος φωτισμος αλα low key. Θα ταιριαζε και σε μαυροασπρο πιστευω.

@Ηλιας. *Πολυ εκφραστικο το πορτρετο. Η αμεση επαφη που σου δινουν τα ματια που σε κοιτανε ειναι φοβερη.