Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Γιατί ήταν περασμένες 8 και επειδή τα μικρά είναι αεικίνητα και ο φακός δίχως σταθεροποίηση, συνηθίζω να κρατάω τις ταχύτητες πάνω από το 1/500.

α μάλιστα,,,νόμιζα ότι μεσημερακι επειδή διακρίνω αρκετό φως στο φόντο...

μια δοκιμη (να μη αστειευτώ λιγο και εγω ; :p) "ομπρελα" να δω τι defuse κανει το φως σε πορτρετο.

το setup :P :
DSC_1165.jpg

και το αποτελεσμα (σαφως και Manual το flash)

DSC_1164.jpg

Last edited by a moderator:

μήπως θα ήταν καλύτερα η φίλη σου να αποκτήσει αυτόνομη φωτογραφική παρουσία; ρωτώ διότι έχω δει 4-5 φωτογραφίες δικές σου που πιάνει εκφράσεις για τις οποίες πολλοί επαγγελματίες παρακαλάνε...

και για μοντέλο φυσικά είναι εξαιρετική, αλλά εμάς μας ενδφιαφέρει το πίσω από τη μηχανή. Κι εκεί τα πάει καλά, πολύ καλά.

χεχε τις αρεσε το σχόλιο Βλάσση πολύ!
Αλλα δεν ενδιαφέρεται για φόρουμ κλπ... Κάθε άλλο μαλιστα! Οπότε θα παρουσιάζω πότε πότε μερικές εγώ που βρίσκω οτι έχουν φωτογραφικό ενδιαφέρον.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον κυριο Γιαννη, τον security guard του camping μας!:))

3807489445_0d3de2708e_o.jpg

Σας ευχαριστώ όλους.....

Ηλία στη φωτογραφία είναι περίπου 10, κοντά έπεσες..... τώρα είναι περίπου 1 1/2 χρόνων......

Πρόσωπα είναι....τo clarity είναι κατεβασμένο ΠΟΛΥ...κάτω από -30....αφού έλεγα μήπως το παράκανα...... κάτι άλλο ισως να σου φταίει....

EDIT: Τώρα που το σκέφτομαι είχα το Output sharpening του Lightroom στο standard για screen, λες να ήθελε ένα κάτω? Θα το δοκιμάσω να δω διαφορές..... από βδομάδα.....

Πρόσωπα είναι....τo clarity είναι κατεβασμένο ΠΟΛΥ...κάτω από -30....αφού έλεγα μήπως το παράκανα...... κάτι άλλο ισως να σου φταίει....

EDIT: Τώρα που το σκέφτομαι είχα το Output sharpening του Lightroom στο standard για screen, λες να ήθελε ένα κάτω? Θα το δοκιμάσω να δω διαφορές..... από βδομάδα.....

Η τρίτη δε το συζητάω, ειναι καταπληκτική. Οι δύο πρώτες (εκτός και αν το ήθελες έτσι) απλά έχουν χάσει λεπτομέρειες από την θαμπάδα.

Εγώ πολλές φορές το κάνω έτσι όταν θέλω να σβήσω κάποιο σπυράκι, ουλή κλπ.

Επίσης το χρώμα της πρώτης είναι πετυχημένο.-bye-

Εννοείται πως είναι επίτηδες....η πρώτη είναι το αντίστοιχο του cyanotype του film, απλά λίγο ακόμη πειραγμένο από εμένα για να γίνει όπως μου αρέσει..... γενικά όπως καταλαβαίνεις κάνω και δοκιμές να δω τί πηγαίνει που..... θα δω στο σπίτι από βδομάδα (θα λείπω για λίγες μέρες) έτσι από περιέργεια τί clarity έχω και θα σου πω, μήπως μου πεις και το καλυτερεύσω λίγο ακόμη...νομίζω όμως πως μόνο στη δεύτερη έχω βγάλει αρκετό....η πρώτη μάλιστα αν θυμάμαι καλά έχει και λίγο sharpening παραπάνω από το default.....

Τέλος πάντων, το ψειρίζουμαι τώρα...... πάντως κάποια/ιες από αυτές θα την τυπώσω σε 40x60 για το σπίτι....δεν έχω αποφασίσει ακόμη όμως.....

Ευχαριστώ jim για τα σχόλια......ευπρόσδεκτα θετικά ή αρνητικά (κυρίως αρνητικά..για να γίνει κουβέντα και να μαθαίνω.....)

Και αυτά από κάποιον που παλεύει ΠΟΛΥ για να μη κάνει "πατάτα", όντας πάσχων από Δυσχρωματοψία.......