Φωτογραφία της σελήνης

Αυτό με τα 149ευρώ που λέτε είναι μια χαρά,
η Meade δεν είναι τυχαία εταιρία στο χώρο.
Και μη ξεχνάμε τη φορητότητα, πολύ σημαντικό. Φεύγεις για ένα διήμερο και το παίρνεις μαζί σου χωρίς αναστολές. Το στήνεις στο μπαλκόνι του δωματίου σου και κάνεις την πλάκα σου.
Το μικρότερο και εύχρηστο είναι αυτό που χρησημοποιούμε περισσότερο -bye-

ναι , και τι θα κάνουμε Νίκο; θα ψάχνουμε να ξαναβρίσκουμε τις κουκίδες; κουκιδολόγοι θα γίνουμε; :flipout:
αφού τα παιδιά λένε, ότι χωρίς μηχανισμό δεν λέει.

Τασο το θεωρω κοροιδια για εμας που δεν εχουμε σχεση καμμια με το αθλημα να παρουμε ΜΟΝΟ τον μηχανισμο με 600+ ευρω συν το τηλεσκοπιο.

Για αυτό Νίκο ξέχνα την αστροφωτογράφηση όπως την έχω ξεχάσει και εγώ, μόνο τη σελήνη βγάζω.
Ευτυχώς για παρατήρηση τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά...

Re: Απάντηση: Φωτογραφία της σελήνης

ναι , και τι θα κάνουμε Νίκο; θα ψάχνουμε να ξαναβρίσκουμε τις κουκίδες; κουκιδολόγοι θα γίνουμε; :flipout:
αφού τα παιδιά λένε, ότι χωρίς μηχανισμό δεν λέει.

Πως δε λέει, μια χαρά είναι για παρατήρηση,
για φωτογράφηση δεν κάνει.
Και με το μηχανισμό κουκίδες θα βλέπεις, δεν κάνει καμιά μεγέθυση ο μηχανισμός.

Ουπς ξεχαστηκα με το νήμα,
Οπως τα λέει ο Ηλίας ειναι τα πράγματα.
Δεν ξέρω μόνο αν το ρομποτικό του Lidl εκτος απο το να βρίσκει τα αντικείμενα αν τα κάνει και tracking η αν χρειάζεται πρόσθετη σφήνα (wedge) Δεν εχω ασχοληθει με τα συγκεκριμένα meade.
Αν δε σας κάνει στην τελική μεσα σε 1 μηνα επιστρέψτε το πίσω (πολιτικη lidl!!!)
Επίσης Τάσο οι τυχαίες φωτογραφίες που παρέθεσα έχουν στην πλάτη τους αρκετές ώρες έκθεσης αλλα και post processing για να φτάσουν σε αυτο το επίπεδο.
Ειπαμε συλλογη φωτονίων απο τοσο μακρινες "πηγές" ειναι μεγάλο challenge και "επίπονη διαδικασία αλλα το αποτέλεσμα δικαιώνει.