Φωτογραφία τοπίου

Απάντηση: Landscape Photography

Μια συνηθισμένη φωτογραφία ηλιοβασιλέματος από μένα:

attachment.php

Το σημαντικό είναι πως χρησιμοποίησα fuji provia και φίλτρο yellow/blue.

Ανεβάζω και στο "magic light"

Δυστυχώς, δεν τα καταφέρνω να ανεβάσω περισσότερο από 56k, αλλά τουλάχιστον, παίρνετε μια ιδέα

Attachments

• IMG_001711123.jpg
    IMG_001711123.jpg
    58.3 KB · Views: 116
Re: Landscape Photography

Καταπληκτικό χρώμα Νίκο, αλλά νομίζω θα πρέπει να κάνεις το επόμενο βηματάκι στη σύνθεση. Θέλεις κάτι να τραβάει το μάτι και στο προσκήνιο, όχι μόνο ένα υπέροχο φόντο.

Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.

Είναι 35mm με τον Tamron 11-18. Μετά τα 15mm (περίπου) είναι αρκετός και για FF κάδρα. Σε αντιστοιχία είναι γύρω στα 24mm. Not bad, που λέει και ο Δημήτρης.

@Τάσο, να φανταστείς πως προσπάθησα να "γεμίσω" το κάδρο με όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία και πάλι δεν μου βγήκε. Κρίμα, για τόσο ωραία χρώματα.Δεν πειράζ next time.

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Είναι 35mm με τον Tamron 11-18. Μετά τα 15mm (περίπου) είναι αρκετός και για FF κάδρα. Σε αντιστοιχία είναι γύρω στα 24mm. Not bad, που λέει και ο Δημήτρης.

Δεν υπάρχει αντιστοιχία, στα 15mm είναι 15mm εάν τον φορέσεις σε φιλμάτο 35mm σώμα. ΣΤο κροπ είναι περίπου 24mm (σε Νίκον, 23 παρά κάτι για την ακρίβεια).

Για τον Τάσο, για να ξανάρθει γρήγορα!
Τάσο οι πηγές Λούρου που σου έλεγα.
Η ώρα ήταν πολύ κακή, ο ήλιος είχε κρυφτεί πίσω από τα βουνά και ένα ζευγαράκι την είχε κοπανίσει απο το πανυγήρι που γινόταν εκεί κοντά και μπαλαμουτιάζονταν παραδίπλα... την έβγαλα για να δεις το μέρος.

Moss garden by ChrisBrn, on Flickr

Ο ilias θα έβγαζε σίγουρα το ζευγαράκι, στο υπογράφω! :flipout:

Έχω από προχθές μερικές λήψεις πιο κάτω στον Λούρο (μετά το χάνι Τερόβου, στα Πλατανάκια) αλλά ακόμη δεν έχω περάσει τις μάκρο μου.
Την έσκισα τη μηχανή μου το διήμερο που πέρασε, 6,5 γίγα αρχεία, το κλείστρο της γέρασε κατά σχεδόν 400 λήψεις. Στις μεγάλες εκθέσεις παρατήρησα 4 σταθερά hot pixels. Δεν πειράζει, για να τις χρησιμοποιούμε είναι όχι για το ράφι. Το αστείο είναι ότι σταματήσαμε στην επιστροφή στη Χαλάστρα για να κόψουμε ένα μακρύ καλάμι και μου έσκασαν οι λιβελούλες του διπλανού νήματος.

Last edited:
Re: Απάντηση: Landscape Photography

Ο ilias θα έβγαζε σίγουρα το ζευγαράκι, στο υπογράφω! :flipout:

Έχω από προχθές μερικές λήψεις πιο κάτω στον Λούρο (μετά το χάνι Τερόβου, στα Πλατανάκια) αλλά ακόμη δεν έχω περάσει τις μάκρο μου.
Την έσκισα τη μηχανή μου το διήμερο που πέρασε, 6,5 γίγα αρχεία, το κλείστρο της γέρασε κατά σχεδόν 400 λήψεις. Στις μεγάλες εκθέσεις παρατήρησα 4 σταθερά hot pixels. Δεν πειράζει, για να τις χρησιμοποιούμε είναι όχι για το ράφι. Το αστείο είναι ότι σταματήσαμε στην επιστροφή στη Χαλάστρα για να κόψουμε ένα μακρύ καλάμι και μου έσκασαν οι λιβελούλες του διπλανού νήματος.

Βρηκες ευκαιρια που λειπω και μου τη λες... χωρια που δεν φαινεται η φωτο...

ειμαι εδω και πεντε μερες ελλαδα και δεν εχω βγαλει φωτο ουτε για δειγμα...πολυ ηλιος και μπερδευομαι στη φωτομετρηση...:Banane0: και κανω αποτοξινωση (γιατι τα 400 κλικ εγω τα ειχα για πλακα, ασχετα αν δεν βλεποταν τιποτε απο αυτα...:twoguns:)

Παντως βλεποντας τις προσπαθειες του Χρηστου σε ολα τα νηματα σχεδον, παρατηρω φοβερη βελτιωση και νομιζω πρεπει να αποδωσουμε τα ευσημα στην... παρεα (βλεπε send)... οσο να ναι, οσο ορεξη και να εχεις οσο και να διαβασεις σε βιβλια ή νετ, αν εχεις καποιον πιο εμπειρο μαζι, πας αλλου... βελτιωνεσαι και σε θεματα και σε τεχνικες... μεγαλο πραγμα η παρεα, οσο και να λενε μοναχικο το σπορ...

Με αυτες που βλεπω απο trails και τοπια, σκεφτομαι να αγορασω μεχρι και... τριποδο...:ernaehrung004::ernaehrung004:

Μπα, μην παίρνω και εύσημα που δεν μου ανήκουν, μόνος του τα κάνει ό,τι κάνει, ακόμη και τις φορές που τυχαίνει να φωτογραφίζουμε δίπλα έχει δικές του εικόνες και ιδέες κατά νου, εγώ το χαβά μου ψάχνω ζουζούνια :flipout:

Τρίποδο, εάν το χρειάζεσαι, να πάρεις. Φλας έχεις; Εάν όχι αυτό προηγείται.

Όχι όμως ότι δεν έχω μάθει και από εσένα! Πολλά! :a0210:
Και το σημαντικότερο η καλή παρέα σε κάνει να μένεις ώρες φωτογραφίζοντας και να περνάς καλά!
Έχουμε και έναν τρίτο στην παρέα (όχι φωτεγκράφο, αυτός είναι αστροπαρατηρητής) και το τι γέλιο ρίχνουμε* δεν λέγεται....

* και pringles, μπύρες κλπ

Άριστο κάδρο, προσπάθησε να μην έχεις την επεξεργασία τόσο επιτηδευμένη, και με έχεις κερδίσει.

Άριστο κάδρο, προσπάθησε να μην έχεις την επεξεργασία τόσο επιτηδευμένη, και με έχεις κερδίσει.

εχεις δικιο,μερικες φορες με το hdr το παρακανω

1.Παρκο σε προαστειο του Βουκουρεστιου, Lumix LX3
2.Βουκουρεστι, Μπλοκ (πολυκατοικια) σοβιετικου τυπου, και περιορισμενο skyline. (Αριστερα διακρινεται υποκαταστημα της Μαρφιν) Lumix Lx
attachment.php

attachment.php

Attachments

• parko.jpg
    parko.jpg
    92.9 KB · Views: 90
  • block.jpg
    block.jpg
    132.9 KB · Views: 91

Φίλε Χιώτη, παρατηρώ στις τελευταίες σου φωτό υπερκορεσμό στα χρώματα.
Σε κάποιες τους πάει αλλά νομίζω όχι σε όλες.-bye-

Last edited:

Φίλε Χιώτη, παρατηρώ στις τελευταίες σου φωτό υπερκορεσμό στα χρώματα.

+1
Ιδιαίτερα ενοχλητικό μάλιστα. Και μάλιστα παρατηρώ και επιλεκτικό κορεσμό ορισμένων τόνων (πχ μπλε).