Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Ηλία μου αρέσει η πρώτη. Η δεύτερη αισθάνομαι πως ήθελε πιο πολλά mm από μεγαλύτερη απόσταση, "μπουκώνει" κάπως η φωτογραφία. Στην τρίτη μάλλον ήταν καλή ευκαιρία να δοκιμάσεις τα luminosity masks του Tony (φαντάζομαι ο ουρανός ήταν άσπρος λόγω DR έτσι; )

Απάντηση: Landscape Photography

Δυο "υγρές" ακόμη με "legacy" φακούς: η πρώτη με Asahi Super-Takumar 28mm f3,5 και η δεύτερη με Nikkor UD Auto 20mm f3,5
Σε αμφότερες έχει χρησιμοποιηθεί ND grad soft 0.6

Last edited:

Καλο φως Τασο, στη δευτερη δεν μου αρεσε η γωνια ληψης, πολυ... βαριεστημενη απο το υψος του ματιου... γονατισε και λιγο, νεο παιδι εισαι...:grandpa: και τα χορτα μπροστα, χαλανε τον ενδιαφεροντα ουρανο...

Στελιο, το refine edge δεν εχει τοσο καλα αποτελεσματα οταν εχεις ψιλες λεπτομερειες, οπως κλαδια, ειναι καλο για ντεγκραντε αλλα σαν τις μασκες φωτεινοτητας δεν ειναι... αυτο ειναι και το προσον τους, σβυνουν αψογα, επηρεαζοντας μονο αναλογως της φωτεινοτητας και οχι αναλογως της επιφανειας που θα ορισεις (αν γινομαι κατανοητος τι θελω να πω)...

Racer, ποιος ειναι ο Τονυ? (αν και νομιζω τον εχω διαβασει, φιλος του Κουπε που χρησιμοποιει τις μασκες φωτεινοτητας, αυτες που χρησιμοποιησα κι εγω στην συγκεκριμενη). Ο ουρανος φυσικα καηκε λογω απλετου DR της 40D... :AFADF0:

Send τα exif που δείχνουν στην 1η φ1.8 και φ2.0 στην 2η είναι φαντάζομαι λόγω των φακών ?
Πολύ ωραία "καθαρά" χρώματα και οι 2 αλλά σαν θέματα σε σχέση με παλιοτερες σου δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο με εξαίρεση τον σχεδόν τρισδιάστατο ουρανό της 2ης

Απάντηση: Re: Landscape Photography

Καλο φως Τασο, στη δευτερη δεν μου αρεσε η γωνια ληψης, πολυ... βαριεστημενη απο το υψος του ματιου... γονατισε και λιγο, νεο παιδι εισαι...:grandpa: και τα χορτα μπροστα, χαλανε τον ενδιαφεροντα ουρανο...

Δεν είναι ακριβώς από το ύψος του ματιού, αλλά του στήθους. Είναι η λήψη που διάλεξα μεταξύ τεσσάρων, ακριβώς λόγω της πρασινάδας μπροστά που κάνει αντίθεση με το κόκκινο της βάρκας και το μπλε του ουρανού.

@NtinNton το διάφραγμα στο exif είναι από το τσιπάκι του αντάπτορα, δεν είναι προγραμματισμένο. Αμφότερες είναι με f/11 εάν δεν κάνω λάθος. Από την πρώτη έχω καμιά 15ρια εκδοχές, με 20ρη και με 25ρη, ε δεν τις ανεβάζω κι όλες.
Ο ουρανός όντως ήταν καταπληκτικός, είναι από το μεσημεράκι της Ανάστασης, το μόνο τρίωρο που σταμάτησε να βρέχει στα Γιάννενα από Μεγαλοσάββατο μέχρι Δευτέρα του Πάσχα. Μας σάπισε φέτος.

Re: Απάντηση: Re: Landscape Photography

Δεν είναι ακριβώς από το ύψος του ματιού, αλλά του στήθους. Είναι η λήψη που διάλεξα μεταξύ τεσσάρων, ακριβώς λόγω της πρασινάδας μπροστά που κάνει αντίθεση με το κόκκινο της βάρκας και το μπλε του ουρανού.

@NtinNton το διάφραγμα στο exif είναι από το τσιπάκι του αντάπτορα, δεν είναι προγραμματισμένο. Αμφότερες είναι με f/11 εάν δεν κάνω λάθος. Από την πρώτη έχω καμιά 15ρια εκδοχές, με 20ρη και με 25ρη, ε δεν τις ανεβάζω κι όλες.
Ο ουρανός όντως ήταν καταπληκτικός, είναι από το μεσημεράκι της Ανάστασης, το μόνο τρίωρο που σταμάτησε να βρέχει στα Γιάννενα από Μεγαλοσάββατο μέχρι Δευτέρα του Πάσχα. Μας σάπισε φέτος.

Είναι που έλλειπες τις άλλες μέρες.... είχε κανένα μήνα που έβρεχε! :flipout:

Εχεις δικιο Τασο, ειναι κομματακι ανορθοδοξο, αλλα το ξεκινησα απο το abstract, το πηγα στην street και τελικα το εβαλα εδω, γιατι αν δεις στο 100% την μπιλια, εχει την αντανακλαση απο ολη την πλατεια και μαλιστα αρκετα καθαρα (σαν να προερχεται απο fisheye)... αυτο μου αρεσε, και το θεωρησα -κυριως- τοπιο (εστω και με πολλη πολλη φαντασια), αλλα δεν ηξερα πως να την κροπαρω και πως να την επεξεργαστω για να φαινεται πιο καθαρα η εικονα μεσα στην... μπουρμπουληθρα...!!!!

Σκεφτηκα να κροπαρω μονο τη σφαιρα, ισως το δοκιμασω να δω πως φαινεται...

Aχ και να χα 36mp... :grandpa:

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται τόσο πολύ blur ώστε να απομονώσεις τελείως την μπουρμπουλήθρα. Μια χαρά street θα ήταν αν ο άνθρωπος είναι σχετικά καθαρός
Για βαλε την original

Πω πω... παιδια ευχαριστω πολυ για τα καλα σας σχολια...

Βασιλη, εσυ ειδικα δεν επρεπε να ρωτας περι εστιασης... 70-200, τι αλλο να πω... :antlers:
Να πω μαλλον, επειδη σχολιαζουμε και τις μιρορλες, οτι εκτιμησα τελευταια ακομα περισσοτερο, για μια ακομα φορα, το usm και την γρηγορη εστιαση και στη νυχτερινη συναυλια που βρεθηκα προχτες αλλα και στα πυροτεχνηματα... μεγαλη ευκολια να μπορεις να πατας το κλειστρο με τη μια μεχρι κατω και να περνεις εστιασμενη φωτογραφια...!!!!

Στην παραπανω με τη φουσκα τωρα, θα δοκιμασω καποια στιγμη να την κροπαρω και να τη μεγαλωσω μεσα στο καδρο με transform, αλλα πρεπει πρωτα να μαθω λιγα πραγματα περι smart objects που δεν ξερω, ωστε να μην εχω απωλειες στην ποιοτητα της...