Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Το HDR έχει τους φίλους του και τους πολέμιους του. Στην μορφή που γίνεται δλδ έντονο όχι στην αρχική του έννοια που ανέφεραν τα παιδία παραπάνω.

Δεν πιστεύω οτι υπάρχει σωστό και λάθος σε αυτό το θέμα, είναι προσωπικό γούστο του καθενός. Σε πολλούς αρέσει πολύ αυτό το σχεδόν σουρεαλιστικό αποτέλεσμα με τα έντονα χρώματα, σε άλλους καθόλου.
Προσωπικά μερικές φορές μου αρέσει πολύ γιατί φτιάχνεί έναν ονειρικό τόπο, σαν απο ταινία σε άλλους πλανήτες. Αλλά πολύ εύκολα με κουράζει αν γίνεται χρήση του στο κάθε θέμα.

ΥΓ. Αυτή με τις βάρκες είναι πολύ καλή!

η πιο σωστη αποψη που εχω ακουσει εδω και καιρο!!!!!!

Το HDR έχει τους φίλους του και τους πολέμιους του. Στην μορφή που γίνεται δλδ έντονο όχι στην αρχική του έννοια που ανέφεραν τα παιδία παραπάνω.

Δεν πιστεύω οτι υπάρχει σωστό και λάθος σε αυτό το θέμα, είναι προσωπικό γούστο του καθενός. Σε πολλούς αρέσει πολύ αυτό το σχεδόν σουρεαλιστικό αποτέλεσμα με τα έντονα χρώματα, σε άλλους καθόλου.
Προσωπικά μερικές φορές μου αρέσει πολύ γιατί φτιάχνεί έναν ονειρικό τόπο, σαν απο ταινία σε άλλους πλανήτες. Αλλά πολύ εύκολα με κουράζει αν γίνεται χρήση του στο κάθε θέμα.

ΥΓ. Αυτή με τις βάρκες είναι πολύ καλή!

μήπως σαν ενδιαφέρει ένα πρόγραμμα σαν κι αυτό http://www.topazlabs.com/topazlabs/03products/topaz_adjust/?gclid=CJW4xYSW2pgCFQqF3godmwHRdg

Βλάσση πολύ καλό φαίνεται αυτό. Βέβαια για αυτό το σχεδόν καρτουνίστικο HDR υπάρχουν και δωρεάν προγράμματα που κάνουν καλή δουλεία νομίζω.

Προσωπικά αν και μου αρέσει να βλέπω που και πού καμία τέτοια εικόνα, δεν με ενδιαφέρει να το κάνω ο ίδιος. Το χρησιμοποιώ μόνο για τις περιπτώσεις που θέλω όντως να αυξήσω το δυναμικό εύρος μιας εικόνας, και συνίθως είναι απο διαφορετικη μετατροπή του ίδιου raw αρχείου, οπότε ειναι ψευδο-HDR. Σαν το Shadow highlights που είχες αναφέρει παλαιότερα...

Όμως τολμώ να πω ότι δεν είναι landscape photography, η πρώτη είναι street και οι άλλες δυο cityscape. θα σε συμβούλευα να τις ξανασηκώσεις στα αντίστοιχα θέματα, εκεί θα αναδειχθούν περισσότερο.

Bλαση ευχαριστω....

εψαξα να βρω θεμα για cityscape αλλα δεν το βρηκα... η ενοεις τη "Φωτογραφιση κτιριων"?

Και μπορω να τις κατεβασω τις φωτογραφιες απο εδω και να τιος ανεβασω σε αλλο θεμα η πρεπει να τις ανεβασω δυο φορες?

Bλαση ευχαριστω....

εψαξα να βρω θεμα για cityscape αλλα δεν το βρηκα... η ενοεις τη "Φωτογραφιση κτιριων"?

Και μπορω να τις κατεβασω τις φωτογραφιες απο εδω και να τιος ανεβασω σε αλλο θεμα η πρεπει να τις ανεβασω δυο φορες?

Μπορείς να τις κατεβάσεις και να τις ανεβάσεις ξανά. Για το cityscape άνοιξε νέο θέμα.

Πηγαινοντας προς Αθηνα, σε διαδρομη ρουτινας κατα τα αλλα, κοιταζοντας πισω ειδα ωραιο σκηνικο με συννεφα θαλασσα κτλ.

Βγηκα στο παρκινγκ δεξια απο το πρωτο τουνελ και η μηχανη μου επιασε τα εξης:

Επεξεργασια δεν εχουν ιδιαιτερη, εχω ισιωσει τον οριζοντα και εχω αλλαξει το WB σε αυτες που δεν ειναι καφε.

Εβαλα και λιγο sharpness.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Επιτηδες ανεβασα πολλες, για να μου πειτε γνωμες για το καδρο και το White Balance.

Attachments

• IMG_6415wbresize.jpg
    IMG_6415wbresize.jpg
    90.9 KB · Views: 113
  • IMG_6421crop.jpg
    IMG_6421crop.jpg
    38.6 KB · Views: 111
  • IMG_6404 ver1 web.jpg
    IMG_6404 ver1 web.jpg
    51.6 KB · Views: 113
Last edited:

Κι αλλες τρεις

Στο βαθος πρεπει να πεφτει καλη μπορα.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Οι δυο τελευταιες ειναι ακριβως ιδιες, με αλλο WB.

Attachments

• IMG_6417wbresize.jpg
    IMG_6417wbresize.jpg
    41.5 KB · Views: 105
  • IMG_6417crop1resize.jpg
    IMG_6417crop1resize.jpg
    46.6 KB · Views: 105

Πηγαινοντας προς Αθηνα, σε διαδρομη ρουτινας κατα τα αλλα, κοιταζοντας πισω ειδα ωραιο σκηνικο με συννεφα θαλασσα κτλ.

Βγηκα στο παρκινγκ δεξια απο το πρωτο τουνελ και η μηχανη μου επιασε τα εξης:

Επεξεργασια δεν εχουν ιδιαιτερη, εχω ισιωσει τον οριζοντα και εχω αλλαξει το WB σε αυτες που δεν ειναι καφε.

Εβαλα και λιγο sharpness.

Επιτηδες ανεβασα πολλες, για να μου πειτε γνωμες για το καδρο και το White Balance.

Για μένα η καλύτερη είναι η πρώτη. Την διαφορά την κάνει το καίκι που μπαίνει στο κάδρο και αφήνει τα απόνερα....

Ο ορίζοντας θέλει λίγο ίσιωμα ακόμα.

Όλες όσες έχουν το καϊκι,μου αρέσουν και μένα.Οι άλλες, αν και το σκηνικό το έχω πετύχει και γω δεν νομίζω ότι είναι για φωτογραφία, γιατί είναι "άδειες".

Όσο για το WB, προτιμώ την "ψυχρή" απόχρωση(μπλέ)-bye-

Και εγώ προτιμώ αυτές που έχουν το καΐκι σε "μπλε" έκδοση άλλα θέλει όντως κι άλλο ίσιωμα ο ορίζοντας.

παντως εχουν ολες ενα feeling. Και αυτο γιατι υπαρχει το παιχνιδι που κανει το φως πανω στη θαλασσα. Δημιουργει σαν patterns, shapes και στο βαθος κουρτινα. Αυτο απο μονο του θα μπορουσε να ηταν ενα θεμα για μενα. Ενταξει αφαιρετικο μεν αλλα ειναι πολυ ευγλωτο. Θελει βεβαια λιγο δουλεια στην ληψη καιλιγο δουλεια μετα για να τονιστουν ολα λιγο καλυτερα.

Μπραβο vasada.

thanks για τις απαντησεις.

Η αληθεια ειναι οτι το αποτελεσμα δεν ηταν καλο οσο το περιμενα.

Ο οριζοντας μπορει και να μην ειναι στραβος, γιατι ειναι ετσι η πλαγια που πεφτει στη θαλασσα.

Στην επεξεργασια, πρωτη φορα ασχοληθηκα με RAW αρχειο, επαιξα με το White Balance και το sharpness.
Με το προγραμμα της CANON ολα αυτα.

Στο καδρο τωρα, αυτες ηταν οι καλυτερες απο τις καμια εικοσαρια που τραβηξα συνολικα.

Ελαφρώς στραβός είναι. Η πρώτη είναι καλή, οι άλλες άδειες. Το πλεούμενο και τα απόνερά του είναι ο πόλος έλξης που δένει τη φωτογραφία. Το 1/6 του κάδρου που έχεις στα αριστερά, θα το ήθελα στα δεξιά για να μην κόβεται τόσο απότομα το βέλος που σχηματίζει το πλεούμενο. Η συμπίεση την έχει αδικήσει, ανέβασέ την στα 195kb που είναι το όριο, εάν μπορείς. Σηκώνει και άλλη επεξεργασία, για να πιάσει καλύτερα το δυναμικό εύρος που έχει καταγράψει η μηχανή σου. Και η 3η είναι καλή, αλλά όχι στα 50kb που την έχεις ανεβάσει και όχι με τα καμμένα. Παίξε με το recovery αφού έχεις τραβήξει σε raw.

παντως εχουν ολες ενα feeling. Και αυτο γιατι υπαρχει το παιχνιδι που κανει το φως πανω στη θαλασσα. Δημιουργει σαν patterns, shapes και στο βαθος κουρτινα. Αυτο απο μονο του θα μπορουσε να ηταν ενα θεμα για μενα.

Αυτό ειδα κι εγω και σταματησα.

Tα «νερα» στη θαλασσα, η καταιγιδα στο βαθος και η γενικοτερη σκοτεινια.

Το καραβακι μαλλον ηταν το δωρο μου που εκανα τον κοπο να σταματησω…

Θα τις ξαναδω λιγο στην επεξεργασια.

Πολύ συμπιεσμενες δεν ηταν, τουλαχιστον από μενα. Τα αρχεια είναι 350-400kb.
Ξανασυμπιεζονται από το συστημα μαλλον.

Απάντηση: Landscape Photography

Kαστρο Μεθωνης .
attachment.php

attachment.php

Attachments

• TOPIO2.jpg
    TOPIO2.jpg
    157.3 KB · Views: 107
  • TOPIO7.jpg
    TOPIO7.jpg
    138.5 KB · Views: 110

Ωραίες,
το κάστρο της Μεθώνης είναι ιδιαίτερα φωτογραφικό μέρος.
Ειδικά κατά το ηλιοβασίλεμα ή την ανατολή όπου ο ήλιος χτυπάει ανεμπόδιστα το κάστρο. -bye-

Απάντηση: Re: Landscape Photography

Ωραίες από το κάστρο...

Ώστε είναι ωραία το πρωί ε;Μου βάζεις ιδέες...

Eκει ειναι τα λημερια μου , το καλοκαιρακι αμα θελεις σε ξεναγω .
Ωραια ειναι στη Κορωνη - Μεθωνη - Βοηδοκοιλια και λιγο ποιο μακρια στη Νεδα (ποταμι με ονομα θηλυκο !)