Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Σε μπέδρεψα μου φαίνεται.. πήγα μόνο μια φωτογραφική βόλτα για 2-3 ώρες το προηγούμενο Σάββατο. Επειδή τώρα τελευταία έχουμε καθιερώσει κάποιες κοντινές αποδράσεις, πάμε όπου υπάρχει κάτι ενδιαφέρον για φωτογραφία, έναν περίπατο άντε και για κανέναν μεζέ. Ψάχνουμε ήδη τον επόμενο προορισμό ..

Περιμένω να δω φώτο από το εργοστάσιο των τσιμεντων Χαλκιδας!

Μπα.. δεν θα δεις κάτι από εμένα από τα τσιμέντα Χαλκίδας. Η βόλτα μου ήταν σύντομη και βγήκαν αρκετά και όμορφα θέματα από την πόλη της Χαλκίδας λόγω του υπέροχου φωτισμού από τον απογευματινό ήλιο που πραγματικά ήταν απολαυστικός, τόσο για βόλτα όσο και φωτογραφίες. Ο επόμενος προορισμός ίσως να είναι ποιό μακρυνός, αλλά τέτοια σχέδια είτε αναβάλλονται είτε πραγματοποιούνται με αποφάσεις της τελευταίας στιγμής. Θα δούμε. Προσωπικά, θα προτιμούσα ένα βαρύ σκηνικό (χιόνια, κρύα, σύννεφα κλπ) επειδή δεν έχω ζήσει χειμώνα τα τελευταία χρόνια λόγω μεγάλης παραμονής σε χώρες που δεν έχουν χειμώνα. Εχω διαπιστώσει επίσης ότι όπου πάω εγώ κουβαλάω μαζί μου τις καλοκαίριες και ηλιοφάνειες και έτσι στο φωτογραφικό μου υλικό των τελευταίων 3-4 ετών δεν υπάρχει καμία χειμερινή φωτο (χιόνια, παγωνιές, τζάκια κλπ). Το ίδιο από ότι φαίνεται θα συνεχίσω να το ζω και το 2016 !!

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Διακρίνω μια μωβ τίντα.....

Βασικα την αλλαξα την φωτο γιατι δεν μου αρεσε τελικα και τοσο η επεξεργασια που εκανα...Με τα χρωματα παντως δεν τα παω κ τοσο καλα μιας κ εχω δυσχρωματοψια...Υπαρχει κ στο νεο αρχειο;

Έχει και τα καλά της η "μούχλα" εκεί πάνω :flipout:

Κώστα η διαχείριση που κάνεις στην μουντίλα είναι σπουδαία, γράψε ένα εγχειρίδιο για εμάς τους νότιους που βρεθήκαμε από ανάγκη στην παγωμένη ξενιτειά!

Τάσο πάλι πολύ όμορφη φωτογραφία,τρισδιάστατη εικόνα στα μάτια μου,άνετα χαρακτήριζω κινηματογραφικη την κίνηση και το βάθος που δινει αυτή η ροή στη ματια, βοηθάει και ο δρόμος και τα κάγκελα για αυτό αποτελεματικα δίνοντας την αίσθηση της συνέχειας.

Last edited:

Πάλι στην ΝΙΚΟΝ βλέπω να καταλήγουμε παρόλα τα παράπονα για τις ελλείψεις στις DX.Πώς την βλέπεις την D5300?

Ευχαριστώ timaios! Η μηχανή είναι ενός φίλου και απλά τη δοκίμασα λίγο το ΣΚ. Ο αισθητήρας τα σπάει αλλά είναι κρίμα να χαραμίζεται με έναν 18-55.. Ακόμα πιο κρίμα είναι βέβαια που η Nikon δε θα βγάλει ποτέ DX φακούς της προκοπής. Σαν μηχανή απλά είναι ΟΚ.. βαρετή :p

Έχει και τα καλά της η "μούχλα" εκεί πάνω :flipout:

Κώστα η διαχείριση που κάνεις στην μουντίλα είναι σπουδαία, γράψε ένα εγχειρίδιο για εμάς τους νότιους που βρεθήκαμε από ανάγκη στην παγωμένη ξενιτειά!

Δημητρη, δεν υπαρχει κατι ιδιαιτερο, προσοχη στο διαφραγμα (8-11) για καλο κοντραστ ,φωτομετριση στα φωτεινα και υπερεκθεση (αναλογος την μηχανη)
εγω στη df την τερματιζω ,ενω στην fuji εως +2
στην df επισεις δεν φοβαμαι το dr, ανεβαζω iso οσο χρειαζετε
και σιγουρα οι ff εχουν πλεονεκτηματα απο τις apc σε τετοιες καταστασεις

Τασο ωραιο τοπιο/καδρο, λιγο φτιαξιμο του wb στο χιονι,
θα μου αρεσε και σε b&w