Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Σας ευχαριστώ.

Το Ναύπλιο είναι πανέμορφη πόλη και βοήθησε και ο πολύ καλός καιρός της Κυριακής που μου έφτιαξε ακόμα περισσότερο την διάθεση. Στα απαρατήρητα : Παρέες πολλές, γυναικών, ανδρών .. που κινούνταν σε άλλες κατευθύνσεις. Οχι απο εκεί παιδιά.. από εδώ πρέπει να πάτε ..

JPG14_zpsewoiwpuk.jpg

Οι τελευταιες είναι από τις φωτογραφίες που πας στο Ναύπλιο, κοιτας τις φωτος σου γυρνώντας και λες: χμμμ δεν ειναι σα του costas_

Κώστα η δεύτερη από την μαρίνα και το σετ από το Ναύπλιο εξαιρετικές!
Μπράβο!

Ευχαριστώ.

Για την φωτογραφία από την μαρίνα Αλίμου, ήθελα να κατέβω όσο γίνεται ποιο κοντά στο νερό (που και που μου έρχονται κάτι τέτοια στο μυαλό). Τελικά κατάφερα να φτάσω την μηχανή στα 10 cm πάνω από το νερό με μεγάλο ρίσκο να φουντάρω στην Θάλασσα. Ευτυχώς που δεν μου είπε τίποτα και η γυναίκα μου που με συνόδευε και ήμουν συγκεντρωμένος..αλλιώς .. #$%(*&^%.

Για τις φωτογραφίες στο Ναύπλιο και ειδικότερα στο παλαμίδι, μας απαγόρευσαν το τρίποδο κατά την είσοδο και έτσι στις πολύ μακρινές λήψεις ήταν εξαιρετικά δύσκολο να έχω σωστή εστίαση .. Ευτυχώς υπήρχε άπνοια, ησυχία και αρκετός χρόνος για γίνει τελικά η εστίαση από το live view και με πλήρη μεγένθυνση.

Γενικότερα, διαπιστώνω συνεχώς ότι η Ελλάδα είναι πανέμορφη. Το φως, η θάλασσα και τα μέρη της είναι μοναδικά.

Νεότερα θα έχουμε σύντομα από την επόμενη (υπο αναζήτηση) εξόρμηση

Syntagma Sqr - Nafplio by Costas S. T., on Flickr

Συμπτωματικά ήταν κάποιοι φίλοι μου στο Ναύπλιο το ίδιο Σαββατοκύριακο, γύρισαν πίσω έκθαμβοι με τον υπέροχο καιρό και την διάφανη ατμόσφαιρα. Τα αποτύπωσες εξαιρετικά Κώστα!

Αυτή η καλοκαιρία μέσα στον Δεκέμβρη είναι απρόσμενη αλλά δίνει απίθανες ημέρες. Ο ουρανός είναι πεντακάθαρος και όλα λάμπουν από ένα πολύ όμορφο χειμερινό φως.

Από το Ναύπλιο να βάλω και μια φωτογραφία όπως την αποτύπωσε σε πανοραμικό φίλμ ο φίλος που ήμασταν μαζί

View from Palamidi Castle by Giovanni Cappai, on Flickr

Κωστα ,δεν λες τον φιλο σου να μας κανει την τιμη να ερθει απε δω μερια...:grinning-smiley-043

μπα , να ανεβειτε προς τα πανω ,δεν το κοβω..
λεω να το φερεις στο avc, στο dp χαντακωνεται το παιδι:smash:

Κώστα πολύ όμορφη η φωτογραφία από το κάστρο στο Παλαμηδι όσο για την δεύτερη από τους Δελφούς κάτι πρέπει να γίνει αναφορικά με το frare πού έχει ο συγκεκριμένος κατά τ αλλα εξαιρετικός φακός και πού το αποτυπώνει σε πολλές φωτογραφίες σου.Τυχαία σε μια ανάζήτηση κάποιος με μαγικό τρόπο το εξαφάνισε δες εδω http://www.dpreview.com/forums/post/56982685 και μετά εδώ http://www.dpreview.com/forums/post/56983080 τώρα δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχει στην ποιότητα της φωτογραφίας...Και.εδώ τι έκανε,η απάντηση λύση, http://www.dpreview.com/forums/post/56985533 καλή συνέχεια.

Last edited:

Αντί για frare,flare νομίζω πως με photoshop οι γνώστες μπορούν να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα γρηγορότερα,γιατί βλέπω ότι η επεξεργασία του μέλους τού dpreview είναι περίπλοκη αφού χρησιμοποιεί διαφορετικα προγράμματα πού απαιτούν πολύ χρόνο και γνώσεις.Ο φίλος σου ο Giovanni.C είναι πολύ καλός φωτογράφος.

Last edited:

Χρόνια πολλά σε όλους,

Πολύ πριν αγοράσω τον Tokina 116 είχα διαβάσει για τα flares που βγάζει ο φακός αυτός και στα 2-3 χρόνια που τον χρησιμοποιώ έχω βρεί τα χούγια του. Σε κάποιες περιπτώσεις μου αρέσουν και τα αφήνω ενω σε κάποιες τα αφαιρώ με το photoshop όταν έχω όρεξη για επεξεργασία. Δεν διάβασα τα links στο Dpreview αλλά έχω βρεί την δική μου τεχνική για να αφαιρώ τα flares με αποτελεσματικό τρόπο. Κατά την λήψη επίσης έχω διαπιστώσει ότι το hood του φακού έπρεπε να ήταν λίγο ποιο μακρύ και για αυτό συχνά χρησιμοποιώ και το χέρι μου για σκίαση του φακού. Παρόλα αυτά, δεν ασχολούμαι πλεον με τα flares παρά το γεγονός ότι μου αρέσει να έχω τον ήλιο στο κάδρο μου.

Να και ένα γρήγορο παράδειγμα αφαίρεσης των flares και του ήλιου, που είναι και εύκολα συγκρίσιμο με την απο πάνω εικόνα :

DSC_9600_1_zpstvt1jn1p.jpg

Last edited: