Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Δεν ξέρω αν είναι από κινητό, αλλά εμένα μου αρέσει πολύ. Θα μπορούσες να αυξήσεις λίγο την φωτεινότητα μόνο. Δοκίμασε το Adobe Lightroom στο κινητό. Στην Free έκδοση έχει όλα τα βασικά εργαλεία που χρειάζεσαι για να κάνεις μικρά 'θαύματα' με την κάμερα του κινητού σου. Μπορείς να πάιξεις με shadows, highlights, clality κλπ.

Σίμο όμορφο κάδρο αλλά σέ ένα τόσο εντυπωσιακό μέρος πού βρέθηκες είχες τήν ευκαιρία νά μάς δώσεις εκπληκτική περιήγηση όχι μόνο τοπίου αλλά καί αρχιτεκτονικές εσωτερικών καί εξωτερικών χώρων ,αγάλματα πίνακες ζωγραφικής,γλυπτά κτλ μέ μία μικρή καλή μηχανή,εύχομαι στόν επόμενο προορισμό.

Φίλε μου, υπάρχει άφθονο υλικό ίσως το Σάββατο να μπορέσω να "ξεφορτώσω" την E520

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν ξέρω αν είναι από κινητό, αλλά εμένα μου αρέσει πολύ. Θα μπορούσες να αυξήσεις λίγο την φωτεινότητα μόνο. Δοκίμασε το Adobe Lightroom στο κινητό. Στην Free έκδοση έχει όλα τα βασικά εργαλεία που χρειάζεσαι για να κάνεις μικρά 'θαύματα' με την κάμερα του κινητού σου. Μπορείς να πάιξεις με shadows, highlights, clality κλπ.

Την πείραξα με το photoscape και λίγο με το Photomatix Essentials, μεταφέροντας την από το κινητό στο pc.

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Γιάννη πως βρίσκεις την μετάβαση σου από την 5200 στην em 10

οι πρωτες εντυπωσεις ειναι υπερ της em 10ii.μου δινει καλυτερο αποτελεσμα πιστευω,ειδικα σε οξυτητα αλλα και σε χρωματα!σε αυτο μπορει να ειναι υπευθυνος και ο 12-40 βεβαια...επισης με το συστημα της σταθεροποιησης παιρνω φωτογραφιες που με την 5200 δεν μπορουσα.κατεβαινω σε χαμηλες ταχυτητες...αρχιζω να τραβαω πορτρετο.εχει το φιλτρακι e portrait που σε γενικες γραμμες γλυτωνεις χρονο σε επεξεργασια και δινει πολυ καλα αποτελεσματα,αναλογα παντα με το τι θες να κανεις.η εστιαση μου φενεται πιο γρηγορη ακομα και σε σκοτεινα(εδω με μια μικρη επιφυλαξη γιατι ακομα δεν την εχω δουλεψει πολυ νυχτα)...εχει περισσοτερες λειτουργιες οπως αθορυβη λειτουργια,χρονοδιακοπτης 2sec και 12sec,wifi,touch οθονη κ.α.λεπτομερειες που σε μερικες περιπτωσεις ειναι χρησιμες...σε ψηλα iso λιγο καλυτερη η em 10ii..η 5200 ομως ειχε πολυ καλυτερη μπαταρια!2 μπαταριες της em 10ii αντιστοιχουν σε 1 της 5200...με την 5200 τραβαγα μονο raw.στην em 10ii τραβαω raw+jpeg.δηλαδη τα jpeg ειναι αρκετα καλα.

παντα οταν παιρνουμε κατι καινουργο εχουμε μεσα μας τον εγωισμο.δηλαδη πιστευουμε οτι το καινουργιο ειναι παντα καλυτερο απο το παλιο και ας συμβαινει το αντιθετο!σε γενικες γραμμες μπορω να πω ομως οτι δεν μου εχει λειψει η 5200 σε κατι σοβαρο..οχι ομως οτι ειναι αχρηστη μηχανη,ειναι φοβερη μηχανη! αλλα η olympus ειναι ενα κλικ πιο πανω για εμενα...

αυτα σαν πρωτη εντυπωση γιατι για να φτασω στο σημειο να δουλεψω την em 10ii οπως την 5200 εχω πολυ ψωμι ακομα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

επισης 2 παρομοιες φωτο με διαφορετικες μηχανες με 1 χρονο διαφορα...

Nikon D5200 18-55 vrii.Ληψη Αυγουστος 2015

stropones village(8_) (1 of 1) by Giannis Malantaras, on Flickr

Olympus em 10ii με 12-40.Ληψη αυγουστος 2016

2 (1 of 1) by Giannis Malantaras, on Flickr

προσοχη για να μην παρεξηγηθουμε!οι φωτο δεν αποτελουν μετρο συγκρισης των δυο μηχανων(δεν ειναι δικαιο!!!)

η φωτο ειναι απο το χωριο Στρόπωνες Ευβοίας

28603352264_18d6277f55_b.jpg
[/url]_IMG2410-2016 Skopelos by miltos, on Flickr[/IMG]

Απάντηση: Re: Landscape Photography

Μίλτο στην προηγουμενη σωστά επέλεξες εστίαση στα χόρτα, στην τελευταία θα προτιμούσα εστίαση στο κεντρικό πεύκο , μικρότερο και φλου το μπροστινό κλαδί και να γραφει και ο ορϊζοντας πίσω καλυτερα...

Κώστα καλημέρα και σε ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Η αλήθεια είναι το δοκίμασα αλλά το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε καθόλου. Θα το ξαναδοκιμάσω κάποια από αυτές τις ημέρες και με άλλο φακό και διαφορετικές γωνίες.

Άξιζε και με το παραπάνω η 'αναμονή'!!! :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Μία φωτογραφία ή σύνθεση από δύο?