Φωτογραφία τοπίου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Landscape Photography

Προσωπική μου άποψη, τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσεις άνεση με τον εξοπλισμό σου και αυτοπεποίθηση ως φωτογράφος, να τραβάς όταν οι συνθήκες βοηθάνε. Επίσης πρέπει να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου - η φωτογραφία είναι μοναχικό χόμπυ, εδώ βλέπω ότι κάποιες είναι τραβηγμένες μέσα από αυτοκίνητο - μην περιμένεις να βγάλεις τίποτα της προκοπής έτσι στα πεταχτά! Βρες 2-3 (το πολύ) θέματα που σου αρέσουν και ασχολήσου μόνο με αυτά και την σύνθεση του κάδρου. Θα πάρεις πιο εύκολα καλά αποτελέσματα και θα σου "ανοίξει η όρεξη" - αν καταλαβαίνεις το πνεύμα μου.
ΣΕ ευχαριστω πολυ φιλε CΑCΑU εστω καθυστερημενα.Η συνθεση ειναι η δυσκολια και αυτη πρεπει να μαθω με μικρα βηματα.

Re: Landscape Photography

32626628543_2c71716672_b.jpg
[/url]_IMG4714 Paliouri by miltos, on Flickr[/IMG]

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Landscape Photography

ΣΕ ευχαριστω πολυ φιλε CΑCΑU εστω καθυστερημενα.Η συνθεση ειναι η δυσκολια και αυτη πρεπει να μαθω με μικρα βηματα.

Τράβα ασταμάτητα, κάποιος μεγάλος φωτογράφος όταν τον ρωτήσανε ποιά είναι η χειρότερη φωτογραφία του απάντησε: "οι πρώτες 100.000" - οπότε έχεις μέλλον μπροστά σου!

Μίλτο, Ιωσήφ πολύ καλές!

Απάντηση: Landscape Photography

Πολύ ωραία χρώματα και σύννεφα.
Θα προτιμούσα να μην υπάρχει δεξιά ο τοίχος γιατί νομίζω ότι διχάζει το βλέμμα, μια κοιτάω τον τοίχο μια το κέντρο της φωτογραφίας
που νομίζω είναι και το σημείο ενδιαφέροντος. Επίσης διακόπτει τον όμορφο ουρανό.
Όλα αυτά με κάθε σεβασμό στη ματιά και το έργο του Ιωσήφ.
Απλώς θα ήθελα, να γίνεται, να εκφράζουν τη γνώμη τους, ειδικά τα έμπειρα μέλη, ώστε με αφορμή μια φωτογραφία
αλλά και την κριτική της, να προκύπτουν χρήσιμες γνώσεις και για μας τους υπόλοιπους.

Ευχαριστώ.

Εγώ θα ήθελα να έρθει πιο κοντά το πρώτο πλάνο (ο τοίχος δεξιά) και να μην αφήνει να φαίνεται το μικρό κομμάτι ουρανού όπως τώρα.
Αυτό διακόπτει τη συνέχεια του και τραβάει το βλέμμα.
Πιστεύω .

Ευχαριστώ παιδιά για τα σχόλια σας.
Αποστόλη, συμπεριέλαβα τον τοίχο στο πλάνο γιατί ήθελα να τονίσω την εγκατάλειψη του χωριού. Δεν ξέρω αν το πέτυχα.
Ηλία, ίσως έχεις δίκαιο ... δεν το σκέφτηκα πάντως, αν και νομίζω φτιάχνεται στο Photoshop.
Εμένα με προβληματίζει κάτι άλλο, τα χρώματά της. Την έχω δει σε υπολογιστή φίλου και κάτι δε μου κάθεται καλά χρωματικά.
Φταίει η δική μου οθόνη, η δική του, κάτι άλλο ίσως ... δεν ξέρω