Φωτογραφία τοπίου

Απάντηση: Landscape Photography

Πολύ ωραίες και οι δύο
Ιωσήφ χαίρομαι τις αναρτήσεις σου
Alex μας εντυπωσιάζεις αλλά και προβληματίζεις με τα κάδρα σου και το Huawei P10+

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Χαιρομαι που σου αρεσε Αποστολη. Οταν λες οτι προβληματιζουν τα καδρα μου; Επισης να ρωτησω αν ειναι οντως οκ οτι ανεβαζω φωτογραφιες που εβγαλα απο κινητο, μιας και βλεπω πως οι περισσοτεροι εχετε (προφανως) κανονικες φωτογραφικες μηχανες, συνεπως η λεπτομερεια και γενικα οι φωτογραφικες δυνατοτες του εξοπλισμου μου...μπαζουν! Δεν εχω προβλημα αν ειναι εναντια σε καποιους "κανονες" που εχετε, και απλα να παρατηρω ωστε να μαθαινω-παιρνω ιδεες ως τελειως newbie.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Landscape Photography

Το Α και το Ω σε μια φωτογραφία είναι η ματιά του φωτογράφου, να μιλάει το κάδρο στον θεατή, η τεχνική αρτιότητα της φωτογραφίας που συνδέεται άρρηκτα με τον εξοπλισμό είναι και αυτή σημαντική αλλά σίγουρα όχι κανόνας αποκλεισμού από το forum.

Όπως σου είπαν και τα παιδιά οι φωτογραφίες που μας έβαλες αλλά και αυτές στο Flickr δεϊχνουν ότι έχεις την ικανότητα να <δείς> και να παρουσιάσεις το θέμα σου φωτογραφικά κάτι που δύσκολα μαθαίνεται. Σήμερα οι περισσότερες φωτογραφικές μηχανές μπορούν να καλϋψουν με επιτυχία τις ανάγκες ενός ερασιτέχνη φωτογράφου/βίντεογράφου στα περισσότερα οπτικοακουστικά μέσα. Δεν είναι ανάγκη κατά την γνώμη μου να πας κατευθείαν σε FF ακριβό εξοπλισμό αλλά αυτό δεν αφορα το παρόν νήμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Landscape Photography

Χαιρομαι που σου αρεσε Αποστολη. Οταν λες οτι προβληματιζουν τα καδρα μου; Επισης να ρωτησω αν ειναι οντως οκ οτι ανεβαζω φωτογραφιες που εβγαλα απο κινητο, μιας και βλεπω πως οι περισσοτεροι εχετε (προφανως) κανονικες φωτογραφικες μηχανες, συνεπως η λεπτομερεια και γενικα οι φωτογραφικες δυνατοτες του εξοπλισμου μου...μπαζουν! Δεν εχω προβλημα αν ειναι εναντια σε καποιους "κανονες" που εχετε, και απλα να παρατηρω ωστε να μαθαινω-παιρνω ιδεες ως τελειως newbie.

Alex ο προβληματισμός πάει στο Huawei P10+, ειδικά για μένα που δεν έχω hi-end κινητό για να ξέρω τι δυνατότητες έχουν φωτογραφικά. Τα κάδρα όπως αναφέρει και ο Κώστας είναι πολύ καλά απ' όσα είδα και εγώ στο flickr

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Landscape Photography

Κωστα ευχαριστω για την μινι αναλυση, θα τα εχω στα υποψην μου. Ειδικα οταν ειναι να κανω την αγορα μιας φωτογραφικης σιγουρα θα διαβασω τα καταλληλα νηματα, αν και ηδη εχω αφιερωσει αρκετο χρονο και σ εκεινη την κατευθυνση.

Αποστολη ειναι λογικο ως ενα σημειο να προβληματιζεσαι σε οτι αφορα τα κινητα. Προσωπικα εχω να πω πως αν θες τεχνικα καλη φωτογραφια σιγουρα δε θα σε καλυψει ενα κινητο, ειδικα οταν εχεις ασχοληθει με κανονικες φωτογραφικες μηχανες. Ειναι για γρηγορη φωτογραφια και χωρις ιδιαιτερη απαιτηση για εκτυπωση. Ωστοσο οταν θες να βγαλει κατι πιο καλλιτεχνικο, το συγκεκριμενο κινητο μπορει να βοηθησει αρκετα με ετοιμα modes που εχει στα long exposures. Ποσταρω μια οπου δεν επεξεργαστηκα σχεδον καθολου, την οποια την τραβηξα με ετοιμο mode και χωρις ND φιλτρα ή πολλες φωτογραφιες.
Flowing River by alex-mand, on Flickr