Φωτογραφία τοπίου

Μικρές διορθώσεις, λεπτομέρειες από εμένα αν επιτρέπεις:

1) Όπως είπε ο @Kosh το παράκανες με το contrast και το sharpness, δεν χρειάζεται τόσο πολύ.

2) Προσοχή στα άκρα του κάδρου για σημάδια, υπολοίματα, και φωτεινά σημάδια που τραβάνε την προσοχή

3) Σκοτείνιασμα ή clone out τα φωτεινά "περιττά" σημεία που αποσπούν την προσοχή από το θέμα μας (κίτρινα)

4) Τα καλώδια ηλεκτροδότησης που εξαφάνισες αν θυμάμαι καλά το σοκάκι αυτό, έχουν αφήσει κάποια εμφανή σημάδια στην Αστράκα.

5) Ως κομμένο και "θαμμένο" το παιδάκι στο αριστερό άκρο του κάδρου, κάνουμε ξουτ (στο photoshop εννοώ, όχι στο παιδί :D )

View attachment 192137
Δυστυχώς η φωτογραφία αυτή είναι 12 ετών, με την πρώτη DSLR μου, δεν έχω RAW αρχείο και ως εκ τούτου η τραχύτητα δεν διορθώνεται επαρκώς στο JPEG.

• Like
Reactions: billpeppas
Εμένα με ενοχλούν περισσότερο οι ηλιακοι θερμοσίφωνές αριστερά πάνω
Για αυτο περιμένει η μπολντόζα , την φωναξε ο φωτογράφος να ξηλωσει καλώδια , ηλιακούς θερμοσίφωνες , στεγαστρο , τεντες κλπ. ;)

Για αυτο περιμένει η μπολντόζα , την φωναξε ο φωτογράφος να ξηλωσει καλώδια , ηλιακούς θερμοσίφωνες , στεγαστρο , τεντες κλπ. ;)
Γι'αυτο υπαρχουν και τα προγραμματα επεξεργασιας εικονας ;)

• Like
Reactions: billpeppas
Θα μπορούσε να μπει και στις εναέριες, αλλά δεν παύει να είναι τοπίο και δεν είναι από πολύ ψηλά :D

272950368_10227075311367174_6790593200547270175_n.jpg

• Like
Reactions: cacau and M@nos
Τα χρώματα είναι κάπως υποτονικά, ίσως είναι η συνεφιά... ...Η λίμνη πριν 10+ χρόνια που είχα βρεθεί εκεί, εντυπωσιακά καθαρή!

• Like
Reactions: M@nos
Ναι, αρκετή συννεφιά και βροχή. (Μάλλον παίζει και ρόλο το φίλτρο που είχα στον φακό)
Με ήλιο όντως τα χρώματα στην περιοχή δίνουν μαγικές εικόνες.

Ναι, αρκετή συννεφιά και βροχή. (Μάλλον παίζει και ρόλο το φίλτρο που είχα στον φακό)
Με ήλιο όντως τα χρώματα στην περιοχή δίνουν μαγικές εικόνες.
Διαφωνώ! Αυτές οι αποχρώσεις δίνουν υπέροχη και μοναδική στάσιμη και βαλτώδη εικόνα στο τοπίο. Αυτό που θα δοκίμαζα είναι να χαμηλώσω τη φωτεινότητα μόνο στον ουρανό.

Διαφωνώ! Αυτές οι αποχρώσεις δίνουν υπέροχη και μοναδική στάσιμη και βαλτώδη εικόνα στο τοπίο. Αυτό που θα δοκίμαζα είναι να χαμηλώσω τη φωτεινότητα μόνο στον ουρανό.
Σήμερα δοκίμασα ένα ND φίλτρο και όλες που τράβηξα ήταν με αυτό πάνω στην μηχανή. Οπότε έβαλε το "χεράκι" του στα χρώματα.
Την φωτεινότητα του ουρανού την χαμήλωσα ήδη. Ήταν στα όρια του καμμένου.

• Like
Reactions: toupia
Σήμερα δοκίμασα ένα ND φίλτρο και όλες που τράβηξα ήταν με αυτό πάνω στην μηχανή. Οπότε έβαλε το "χεράκι" του στα χρώματα.
Την φωτεινότητα του ουρανού την χαμήλωσα ήδη. Ήταν στα όρια του καμμένου.
Δεν τον έκαψες ιδιαίτερα. Εγώ δοκίμασα να επιλέξω μόνο τον ουρανό και να μειώσω τη φωτεινότητα. Επισυνάπτω ένα πρόχειρο αποτέλεσμα, το οποίο όμως θα έλεγα ότι μάλλον υστερεί σε σχέση με το δικό σου ουρανό ("τίποτα δεν φθάνει το δικό σου ουρανό"🎸).

DSC09587_edit.jpg

• Like
Reactions: M@nos
Λιμνοθάλασσα Κλείσοβας-Μεσολόγγι

View attachment 192242

πολύ ωραία χρώματα , αλλά και το σκηνικό στην λιμνοθάλασσα δίνει θέμα και στο υδάτινο στοιχείο

θα δοκίμαζα και με ένα σκληρό ND να μασουλισω τον κυματισμό ως μια δεύτερη ήρεμη εκδοχή της