Φωτογραφία τοπίου

Βρε πίσω βγάζει νερό ...

Εκτός αν είναι στα εφέ δράσης που προσθέτει το κινητό :ROFLMAO:

Όχι, είναι στατικό το κρουαζιερόπλοιο. Οι μηχανές και τα stabilizers δεν σβήνουν ποτε.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Όχι, είναι στατικό το κρουαζιερόπλοιο. Οι μηχανές και τα stabilizers δεν σβήνουν ποτε.

Sent from my iPhone using Tapatalk
E τοτε για το κάδρο φταιει ο φωτογράφος 😛 λίγο πιο δεξιά να πήγαινε θα εφευγε ο τρούλος από την ουρά του καραβιού :rolleyes:

E τοτε για το κάδρο φταιει ο φωτογράφος 😛 λίγο πιο δεξιά να πήγαινε θα εφευγε ο τρούλος από την ουρά του καραβιού :rolleyes:
Πρέπει να καταλάβεις ότι αυτό ήταν ένα αυθόρμητο snapshot καθ'οδον. Αφενός δεν είχα τον χρόνο να ψάξω να βρώ το τέλειο spot, αφετέρου εχω πρεσβυωπία.
Είναι ένα ενσταντανέ το οποίο προφανώς θα χανόταν ελλείψει smartphone ;)
"Η καλύτερη κάμερα είναι αυτή που έχεις πάντα μαζί σου" ποσo μάλλον όταν τα μοντέρνα smartphones με καλό φώς έχουν πλέον πολύ καλή ποιότητα ακόμα και στον τηλεφακό.

Μια χαρα ειναι λιγο πιο θερμη θα την πηγαινα , το χρειαζεται χρωματικα για να εξισορροπησει το φουλ μπλε
Το δοκίμασα αλλά δεν μου έκανε τόσο κλικ.

Εμείς πάντως σε ζηλεύουμε για τη θέα που απόλαυσες, αλλά σχολιάζουμε την (πολύ όμορφη) φωτογραφία σου σαν έργο τέχνης και όχι σαν "αυθόρμητο snapshot καθ' οδόν, από την κάμερα που έχεις πάντα μαζί σου".

• Love
  • Like
Reactions: kbouk and takisot
Πρέπει να καταλάβεις ότι αυτό ήταν ένα αυθόρμητο snapshot καθ'οδον. Αφενός δεν είχα τον χρόνο να ψάξω να βρώ το τέλειο spot, αφετέρου εχω πρεσβυωπία.
Είναι ένα ενσταντανέ το οποίο προφανώς θα χανόταν ελλείψει smartphone ;)
"Η καλύτερη κάμερα είναι αυτή που έχεις πάντα μαζί σου" ποσό μάλλον όταν τα μοντέρνα smartphones με καλό φώς έχουν πλέον πολύ καλή ποιότητα ακόμα και στον τηλεφακό.
ελα βρε .... Aυθορμητο snapshot ειναι κατι που μπορει να το χασεις αν δεν το τραβηξεις εκεινη τη στιγμη ,

απο αυτα που μας αποκαλυψε ο Αντρεας το πλοιο δεν εφευγε ... προλαβαινες και σπιτι να πας να παρεις την μηχανη ακομα και γυαλια να βαλεις :rolleyes: :)

κοιτα απο τη στιγμη που δεν σε θεωρω ασχετο φωτογραφικα πιστευω οτι καλο ειναι να κρινουμε το καδρο αυστηρα οπως και τη χρωματικη αποδοση ασχετως απο τι μηχανημα βγηκε , απο τη στιγμη που παραδεχομαστε ολοι οτι μια ναυρχιδα ημέρα δεν διαφέρει πολυ απο μια μηχανή

ετσι θα βελτιωθεις και εσυ με το κινητό ακομα και στα αυθόρμητα snaps οπως αυτό και θα μας βοηθήσεις να ερθουμε σύντομα στο χωριο σου και να φουνταρουμε μια ντουλάπα μηχανες και φακους απο τον βραχο στη θάλασσα :ROFLMAO:

Last edited:
ελα βρε .... Aυθορμητο snapshot ειναι κατι που μπορει να το χασεις αν δεν το τραβηξεις εκεινη τη στιγμη ,

απο αυτα που μας αποκαλυψε ο Αντρεας το πλοιο δεν εφευγε ... προλαβαινες και σπιτι να πας να παρεις την μηχανη ακομα και γυαλια να βαλεις :rolleyes: :)

κοιτα απο τη στιγμη που δεν σε θεωρω ασχετο φωτογραφικα πιστευω οτι καλο ειναι να κρινουμε το καδρο αυστηρα οπως και τη χρωματικη αποδοση ασχετως απο τι μηχανημα βγηκε , απο τη στιγμη που παραδεχομαστε ολοι οτι μια ναυρχιδα ημέρα δεν διαφέρει πολυ απο μια μηχανή

ετσι θα βελτιωθεις και εσυ με το κινητό ακομα και στα αυθόρμητα snaps οπως αυτό και θα μας βοηθήσεις να ερθουμε σύντομα στο χωριο σου και να φουνταρουμε μια ντουλάπα μηχανες και φακους απο τον βραχο στη θάλασσα
My point exactly! Και να σε χαιρόμαστε!

• Love
Reactions: kbouk

ετσι θα βελτιωθεις και εσυ με το κινητό ακομα και στα αυθόρμητα snaps οπως αυτό και θα μας βοηθήσεις να ερθουμε σύντομα στο χωριο σου και να φουνταρουμε μια ντουλάπα μηχανες και φακους απο τον βραχο στη θάλασσα

Κώστα μου, κρίνε όσο αυστηρά θες την φωτό, αλλά χάνεις τελείως την ουσία των λεγόμενων μου. Αυθόρμητο είναι (και) ένα snapshot όπως αυτό που τράβηξα περπατώντας μπροστά από τη Μητρόπολη των Φηρών που είχα κατέβει για δουλείες, όχι για photoshoot. Αυτό λοιπον το αυθορμητο snapshot, το αποθανάτισα ακριβώς επειδη ειχα το κινητό στη τσέπη. Αλλίως θα το έχανα.
Ναι, δεν είναι εύκολο να καδράρεις τέλεια ανάμεσα σε κόσμο και έχοντας πρεσβυωπία, αλλά παρόλα αυτά με το κινητό έχεις εύκολα ένα ωραίο καρέ, ακόμα και με κάποιες ατέλειες.
Και ναι, αν είχα μηχανή διαθέσιμη, χρόνο και σωστή γωνία, θα είχα ξεχωρίσει τον τρούλο από το καράβι, αυτά είναι elementary 😉

ΥΓ. Πολύχρονος!

• Like
Οχι βρε δεν χανω την ουσία ,

αυτο ακριβως σου λέω οτι ακομη και με το κινητό , ακομα και σε snapshot πρέπει να κυνηγας το τελειο για να αξιζει το εσταντέ σου (αλλιως γιατι το βγαζεις ?)

δεν ειναι προφανως καποιο εργο τεχνης αλλα μερικά βασικα στοιχεία μπορεί να τα έχει το κάδρο σου

ΥΣ
Ευχαριστώ πολύ

Οχι βρε δεν χανω την ουσία ,

αυτο ακριβως σου λέω οτι ακομη και με το κινητό , ακομα και σε snapshot πρέπει να κυνηγας το τελειο για να αξιζει το εσταντέ σου (αλλιως γιατι βγαζεις ?)

δεν ειναι προφανως καποιο εργο τεχνης αλλα μερικά βασικα στοιχεία μπορεί να τα έχει το κάδρο σου

ΥΣ
Ευχαριστώ πολύ
Δεν είναι πάντα εφικτό να έχεις το τέλειο, ειδικά όταν είσαι εν κινήσει και χωρίς χρόνο. Προσωπικά προτιμώ ένα ωραίο καρέ με ατέλειες εν γνώσει μου, παρά καθόλου καρέ.

• Wow
Δεκτο αυτο για πολυ συγκεκριμένη θεματολογία π.χ. δρόμο ,

στην φωτο τοπιου ολα πρεπει αυστηρα να ειναι υπο ελεγχο. Αλλά αυτο ειναι και προσωπικο θέμα οπότε δεν επιμένω.

Δεκτο αυτο για πολυ συγκεκριμένη θεματολογία π.χ. δρόμο ,

στην φωτο τοπιου ολα πρεπει αυστηρα να ειναι υπο ελεγχο. Αλλά αυτο ειναι και προσωπικο θέμα οπότε δεν επιμένω.
Είδες που χάνεις τελικά την ουσία; Τι εννοείς ότι στο τοπίο πρέπει να είναι όλα αυστηρά και υπό έλεγχο; Προτιμούσες δλδ να μην απαθανατίσω (λόγω περιορισμών χρόνου και τοποθεσίας) ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα επειδή ο τρούλος έτυχε να κρύβει ένα τμήμα του κρουαζιερόπλοιου;
Με την ίδια λογική, να μην τραβάμε καμία φωτό, κανενός θέματος, εάν οι συνθήκες δεν είναι τέλειες!
Τεσπα, για εμένα αυτά είναι πράγματα τελείως εκτός της λογικής μου...

• Wow
Αν με ρωτάς να σου πω τι θα προτιμούσα στη συγκεκριμένη θα έλεγα 100% το μοναδικό τοπίο χωρίς το κρουαζιερόπλοιο ;)

Αν με ρωτάς να σου πω τι θα προτιμούσα στη συγκεκριμένη θα έλεγα 100% το μοναδικό τοπίο χωρίς το κρουαζιερόπλοιο ;)
Και όμως, το κρουαζιερόπλοιο προσθέτει ένα ακόμα layer στο τρισδιάστατο της φωτογραφίας. Αυτό ήταν που μου τράβηξε τη προσοχή.

Εφοσον καποιος ειναι σε ενα σταθερο location σε ημιμονιμη βαση ειναι καλο να τραβαμε "οτιναναι" που λεει ο λογος ωστε να μελεταμε το καδρο μας τι θα θελαμε να εχει και να στηθουμε αν εχουμε τον χρονο ωστε να καδραρουμε αυτο που θελουμε με το φως που το θελουμε.

Οι ατελειες που μπορουμε να παρατηρησουμε ειναι παντα καλυτερες απο μια μη φωτογραφια. Προσωπικα εχω βελτιωθει πολυ απο φωτογραφιες μου με ατελειες.

• Like
Reactions: takisot and toupia
Το ιδιο ισχυει για το 100% των φωτογραφων που θελουν να βελτιωθουν.

Αρκει να το παραδεχομαστε ωστε την επομενη φορά να μην κανουμε τα ιδια λαθη

Δεν ειδα να ανοιγει σαμπανιες ο Τακης. Ισα ισα θυμαται την στιγμη και του δινει κινητρο να την ξανατραβηξει ιδανικα

Αντε να δουμε λοιπον την επόμενη ... ;)

ΥΣ
και η συγκεκριμένη με ενα 3:2 crop στο κατω μερος βελτιωνεται πολυ ως καδρο γιατι χαμηλωνουν στο ματι οι κρεμασμενες πετσετες και ο τεραστιος ογκος του πλοιου ερχεται πιο σωστα ζυγισμενος στο καδρο

Last edited: