Music matters...
AVClub Addicted Member
- 9 March 2017
- 1,744
σ'ευχαριστώ πολύ! Ήμουν 20 λεπτά στημένος έβγαζα συνεχώς με διάφορα κάδρα αλλά δε μου καθόταν κάτι ιδιαίτερο. Λίγο πριν αποφασίσω να φύγω έτυχε αυτή. Σηκώθηκα αμέσως και έφυγα τρέχοντας με το σκούτερ γιατί είχε πλησιάσει πολύ η καταιγίδα... Δεν πρόλαβα... έγινα παπάκι αλλά νομίζω άξιζεΠω πω !! Τι απίθανη λήψη είναι ετούτη! Μπράβο
Και κεραυνοπληξία θα άξιζε.έγινα παπάκι αλλά νομίζω άξιζε![]()
Άξιζε και με το παραπάνω. Και πάλι συγχαρητήρια για το πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμασ'ευχαριστώ πολύ! Ήμουν 20 λεπτά στημένος έβγαζα συνεχώς με διάφορα κάδρα αλλά δε μου καθόταν κάτι ιδιαίτερο. Λίγο πριν αποφασίσω να φύγω έτυχε αυτή. Σηκώθηκα αμέσως και έφυγα τρέχοντας με το σκούτερ γιατί είχε πλησιάσει πολύ η καταιγίδα... Δεν πρόλαβα... έγινα παπάκι αλλά νομίζω άξιζε![]()
ναι, σωστά. Είναι η πόλη της Κέρκυρας όπως τη βλέπουμε από τη βόρεια πλευρά τηςΆξιζε και με το παραπάνω. Και πάλι συγχαρητήρια για το πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα
Η πόλη της Κερκυρας είναι έτσι?
πράγματι ανέφικτο να μην υπάρξουν καμμένα λευκά στη σκηνή, πολλά από αυτά είναι προβολείς προς το μέρος του φακού, κάποια είναι προβολείς αυτοκινήτων και κάποια είναι από φώτα σπιτιών...Πολύ καλές λήψεις και οι δύο - λίγα "καμένα" φώτα μόνο αλλά το θεωρώ μάλλον ανέφικτο να το αποφύγει κανείς δεδομένων των συνθηκών.
Θανο έκανες χρήση κάποιας ηλεκτρονικής λειτουργίας (Livetime etc…) για τη συγκεκριμένη ή είναι απλό κλικ μακράς έκθεσης 10 δευτ. ?πράγματι ανέφικτο να μην υπάρξουν καμμένα λευκά στη σκηνή, πολλά από αυτά είναι προβολείς προς το μέρος του φακού, κάποια είναι προβολείς αυτοκινήτων και κάποια είναι από φώτα σπιτιών...
Μαγική! Μπράβο!!!olympus em5iii & lumix 35-100 f/2.8
δυστυχώς έσπασαν οι τόνοι απ'ότι βλέπω λόγω της χαμηλής ποιότητας export του προγράμματος
View attachment 248125
Κώστα καλημέρα, ήταν με live composite η εικόνα χρησιμοποιώντας καλώδιο για το κλείστρο, Κάπου στα 10 δευτερόλεπτα ήταν η λήψη, διότι μόλις έπεσε ο κεραυνός έκλεισα άμεσα τη φωτογραφία γιατί φοβήθηκα μη πέσει κάποιος άλλος και μου τη χαλάσει.Θανο έκανες χρήση κάποιας ηλεκτρονικής λειτουργίας (Livetime etc…) για τη συγκεκριμένη ή είναι απλό κλικ μακράς έκθεσης 10 δευτ. ?
Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς και στο export είδες να σπάνε οι τόνοι λόγω χαμηλής ποιότητας ?
Η πλατφόρμα αντέχει πάντως αρχείο μεγάλης ανάλυσης κάτι παραπάνω από 4000px στην μεγαλη πλευρά και πάνω από 4Mb , δική σου επιλογή είναι αν θέλεις να ανεβάσεις σε καλύτερη ποιότητα
Ναι το υπέθεσα ότι θα ήταν με Live Composite ή Live Time.Κώστα καλημέρα, ήταν με live composite η εικόνα χρησιμοποιώντας καλώδιο για το κλείστρο, Κάπου στα 10 δευτερόλεπτα ήταν η λήψη, διότι μόλις έπεσε ο κεραυνός έκλεισα άμεσα τη φωτογραφία γιατί φοβήθηκα μη πέσει κάποιος άλλος και μου τη χαλάσει.
Χρησιμοποιώ μόνο το DXO photolab για επεξεργασία και οι τόνοι έσπασαν διότι έκανα export με 70% ποιότητα και 72 dpi. Στο κανονικό export η φωτογραφία βγαίνει άψογη. Δεν έχω κανένα παράπονο από το photolab... σκέψου ότι το LR δεν ξέρω καν να το χρησιμοποιώ...
ας βἀλω ακόμα μία από εκείνη τη καλοκαιρινή νύχτα View attachment 248148
ίδια σύνθεση είναι η εικόνα, άλλαξα το crop για να φέρω τον κεραυνό στη μέση και να αποφύγω τελείως τα καμένα Highlights αριστερά που με ενοχλούσαν αρκετά. Εκεί αριστερά χαμηλά είναι δρόμος με στροφή οπότε όλοι οι προβολείς των αυτοκινήτων σε κάποιο σημείο έπεφταν ακριβώς προς το μέρος μουΠιο εντυπωσιακη ειναι αυτη απο την προηγουμενη με τον κεραυνο στην μεση (ως καδρο και συνθεση)
Τα δε highlights που ειναι καμμενα δεν ενοχλουν.
Όποτε θέλετε!Θα ήθελα κι εγώ μια βόλτα εκεί...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.