Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

το κροπ το έκανα μπροστά έτσι ώστε να έλθουν σε ευθεία τα κύματα στους τρεις βράχους.

Δεν το πολυκαταλαβα αυτο να πω την αληθεια:confused:

Οσο για τις αποχρωσεις στις φωτο μου,οντως καταλαβαινω οτι ξεφευγουν καπως απο το ουδετερο σιγουρα.Πιο πολυ ειναι και θεμα του μονιτορ που δουλευω.

Last edited:

Δεν το πολυκαταλαβα αυτο να πω την αληθεια:confused:

Οσο για τις αποχρωσεις στις φωτο μου,οντως καταλαβαινω οτι ξεφευγουν καπως απο το ουδετερο σιγουρα.Πιο πολυ ειναι και θεμα του μονιτορ που δουλευω.

Όταν έχουμε φωτογραφία τοπίου, προσπαθούμε είτε απλώς να αποτυπώσουμε την ομορφιά της φύσης, είτε να δημιουργήσουμε ένα σχήμα. Αν δεις τη φωτογραφία σου υπάρχουν τρεις μύτες (βράχια) στις οποίες σκάνε τα κύματα και κάνουν αφρό προς τα πίσω. Με το κροπ προσπάθησα να φέρω μια ελαφρώς καμπύλη γραμμή που να ξεκινά από τη μέση μπροστά προς το βάθος δεξιά, ώστε να μπαίνει το μάτι προς το βάθος της φωτογραφίας έστω και με διαφορετική κατεύθυνση από το σύνηθες (που είναι από δεξιά προς τα αριστερά).

Τώρα, κατα τη γνώμη δείχνουν σα να είναι τρία σκάφη που πλέουν παράλληλα στη θάλασσα, ή σαν η στεριά συνολικά να προσπαθήσει να σκίσει τη θάλασσα.

Ναι καταλαβα περιπου τι θες να πεις.

Οπως ειπα και πριν,εχει ενδιαφερον πιστευω το πως βλεπουν οι αλλοι μια φωτογραφια...καθε ανθρωπος αναλυει και διαφορετικα πολλες φορες μια φωτο...

Αυτες οι συγκεκριμενες φωτο δεν ειναι βεβαια και απο τις αγαπημενες μου,σε αυτο το μερος μπορει καποιος να τραβηξει παρα πολυ καλες φωτογραφιες τοπιου.

Οποιος ειναι απο Κρητη-Χανια κυριως....βουρ!!!

[/IMG]
dscf0322g.jpg

Γιάννη αυτή την εκδοχή πως τη βλέπεις; Πείραξα τα curves στο photoshop.

attachment.php

Attachments

• mstr1.jpg
    mstr1.jpg
    180.1 KB · Views: 144

στο μονιτορ μου τη βλεπω με εντονο κοντραστ και σκοτεινιασμενη παραπανω απ'οτι πρεπει.

Ηλια κατι πρεπει να κανουμε με τα μονιτορ οπωσδηποτε:BDBDG54:

στο μονιτορ μου τη βλεπω με εντονο κοντραστ και σκοτεινιασμενη παραπανω απ'οτι πρεπει.

Ηλια κατι πρεπει να κανουμε με τα μονιτορ οπωσδηποτε:BDBDG54:

Δεν πρέπει να φταίει το monitor σου και εγώ στην Apple Cinema έτσι το βλέπω... :antlers:

Τρεις καθετες ληψεις.Οπως παντα,οποιοδηποτε σχολιο,συμβουλη ειναι παντα ευπροσδεκτα.

image0020i.jpg

image0044i.jpg

image615i.jpg

IMHO η πρωτη ειναι ενδιαφερον, παιξε λιγο με κοντραστ και σατυρατιον, για να ξεχωρισει περισοτερο το ουρανιο τοξο

Αυτη εμενα μου μοιαζει με πινακα.

Ασχετως απουσιας θεματος το σκοτεινο συννεφακι μου φτιαχνει την διαθεση .

Παιξε λιγο με το post , αλλα και ετσι η στιγμη ειναι υπεροχη.

Παιδια ευχαριστω για τα σχολια.

Αν θελετε να προτεινετε καποια επεξεργασια,feel free.Εγω ηδη τους εδωσα λιγακι το κατι τις σε saturation και κοντραστ,στα ματια μου και στο μονιτορ μου το θελω μεχρι εκει.Βεβαια το μονιτορ μου δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο...
-bye-

Οι δύο πρώτες πολύ καλές. Το συνεφάκι σε κοντράστ με την γή ΕΙΝΑΙ το θέμα...

Οι δύο πρώτες πολύ καλές. Το συνεφάκι σε κοντράστ με την γή ΕΙΝΑΙ το θέμα...

Ευχαριστω cacau.

Μια φωτογραφια με ενα δασακι.Ειχα ανεβασει μια παρομοια,αλλα αυτη ειναι διαφορετικη.

image0039k.jpg

Μια απο μια Λιμνη

image0046k.jpg

Jim γιατι δεν ανεβαζεις τις ληψεις αυτες στο cityscape photography,θα ταιριαζαν καλητερα εκει κατα τη γνωμη μου.

Καλες μου φαινονται οι ληψεις,σωστες και ισορροπημενες.Ισως να αναζητας λιγο καλητερο φωτισμο,να πειραματιζεσαι με τα καδρα κτλ.

και μια απο μενα παιδες,απλα για την συμμετοχη..

Attachments

• DSC06400-1.jpg
    DSC06400-1.jpg
    46.4 KB · Views: 38