Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Μία με την κάμερα sony sr-11.
315az.jpg

Λιγο "απαλη" μου φαινεται, σηκωνε περισσοτερο κοντραστ ή οχι? (για το "αχρωμη" δε λεω γιατι και δεν σου αρεσει και μαλλον λογω συνεφιας δεν υπηρχαν εντονα χρωματα).

Λιγο "απαλη" μου φαινεται, σηκωνε περισσοτερο κοντραστ ή οχι? (για το "αχρωμη" δε λεω γιατι και δεν σου αρεσει και μαλλον λογω συνεφιας δεν υπηρχαν εντονα χρωματα).

Ηλία, κατι πρέπει να κάνεις με το μονιτορ σου.
Η οχρα στο σπίτι και τα κίτρινα χόρτα μπροστά είναι αρκετά κοντα στον κορεσμό. Δεν σηκώνουν άλλο. Λίγο λοκαλ κοντραστ βέβαια τα ζωντανεύει όλα.

Υ.Γ. Το "auto adjust colors" στο irfanview συνήθως είναι καλό αλλά εδώ το παρακάνει.

Ηλία, κατι πρέπει να κάνεις με το μονιτορ σου.

Αυτο ξαναπες το....!!! κανε ρε Λιακο ενα κοπο, ανοιξε καμμια απο αυτες που ανεβαζω και δες τι βλακειες εχω κανει απο επεξεργασια... πχ αυτην την τελευταια (με τα αλογα) στο νημα με τις χειμωνιατικες...

Δεν είναι irfanview, δεν έχει επεξεργασία, vibrance +5 και κορεσμός +3 στη μετατροπή του raw, δλδ όσο δίνει η μηχανή στο neutral περίπου. Δεν είναι κοντά στον κορεσμό, δεν είναι απαλή ώχρα το σπίτι αλλά πορτοκαλοκίτρινο και τα χόρτα επίσης έντονο κίτρινο. Σας φαίνεται άχρωμη από την πίσω πλαγιά, που το χρώμα της καλύπτεται από την απόσταση (είναι με 120ρη σε 1.6χ, μην ξεχνάμε) και τη μουνταμάρα

Δεν είναι irfanview, δεν έχει επεξεργασία, vibrance +5 και κορεσμός +3 στη μετατροπή του raw, δλδ όσο δίνει η μηχανή στο neutral περίπου. Δεν είναι κοντά στον κορεσμό, δεν είναι απαλή ώχρα το σπίτι αλλά πορτοκαλοκίτρινο και τα χόρτα επίσης έντονο κίτρινο. Σας φαίνεται άχρωμη από την πίσω πλαγιά, που το χρώμα της καλύπτεται από την απόσταση (είναι με 120ρη σε 1.6χ, μην ξεχνάμε) και τη μουνταμάρα

Τάσο, είναι φανερό οτι δεν έχει επεξεργασία και ακριβώς εννοώ και εγώ οτι δεν είναι "αχρωμη" η φωτο εφόσον το σπίτι και τα χόρτα έχουν έντονο χρώμα.
Και επιμένω οτι είναι κοντά στον κορεσμό, η κόκκινη συνιστώσα στην όχρα χτυπάει τιμές 245-250. Αν έδινες π.χ. vibrance +10 satutation +5 (κάπου εκεί δεν είναι το νορμαλ??) συν λιγο clarity θα είχες καμμένα κόκκινα.
Αυτό που θέλει διόρθωμα είναι το επίπεδο του μαύρου, με blacks +13 δεν κλιπάρει τίποτα και ζωντανεύουν όλα.

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Γιάννη καλός πολίτης!

Υ.Γ που παρουσιάζεσαι;

Γεια σας παιδια,ορκιστηκα χθες το πρωι,τωρα εχω αδεια μεχρι την Πεμπτη.Στο Πυροβολικο στη Θηβα ειμαι.Ολα καλα μεχρι τωρα:a0210:
Ειχε και ενα ωραιο σκηνικο μια μερα εκει με κατι δεντρα στο δασος και ηλιαχτιδες αναμεσα να πεφτουν,αλλα δυστυχως δεν ειχα φωτογραφικη μηχανη εννοειται εκει!

Αντε... με το καλο.... τον γαιδαρο τον εφαγες, η ουρα εμεινε...

Ευχαριστω!

Στο χερι των φανταρων ειναι πιστευω να περασει ομαλα η στρατιωτικη θητεια,απο πολλες αποψεις.Αν κανεις οτι πρεπει και σεβασαι τους ανωτερους,καθως και τους αλλους φανταρους,τοτε ολα ειναι οκ.

Γεια σας παιδια,ορκιστηκα χθες το πρωι,τωρα εχω αδεια μεχρι την Πεμπτη.Στο Πυροβολικο στη Θηβα ειμαι.Ολα καλα μεχρι τωρα:a0210:
Ειχε και ενα ωραιο σκηνικο μια μερα εκει με κατι δεντρα στο δασος και ηλιαχτιδες αναμεσα να πεφτουν,αλλα δυστυχως δεν ειχα φωτογραφικη μηχανη εννοειται εκει!

Καλό στρατιωτικό να έχεις. Μηχανή ούτε να πάρεις ακόμα. Μην την κλαις μετά... Έχει και "καλά" παιδάκια εκεί μη νομίζεις...

Ευχαριστω Γιωργο.

Εχεις δικιο χρειαζεται προσοχη εκει.

ΣΤΡ ΠΒ 4α ημουν και εγω :)

στο πευκακι ε...ειχαμε λιωσει στο γοπινγκ :p

Δεν εχω κανει γοπινγκ ακομη,αλλα εχω κανει δυο φορες...τουαλετινγκ:flipout: