Φωτογραφία τοπίου

Απάντηση: Re: Landscape Photography

(γιατί δεν κάνει η πλατφόρμα όπως παλιά, να μπορείς πατώντας το thumb να κατευθύνεσαι στον προορισμό; )

Σ'αυτή τη φωτογραφία(την είδα κσι στο flickr)ο συνδυασμός χρωμάτων-σχημάτων είναι ιδανικός. Μου αρέσει και η ώρα, είναι λίγο πριν το magic light ή κάνω λάθος;

Re: Απάντηση: Re: Landscape Photography

Σ'αυτή τη φωτογραφία(την είδα κσι στο flickr)ο συνδυασμός χρωμάτων-σχημάτων είναι ιδανικός. Μου αρέσει και η ώρα, είναι λίγο πριν το magic light ή κάνω λάθος;

Αργά το απόγευμα ήταν, μέσα στη χρυσή ώρα, στην αρχή της ας πούμε (δυστυχώς είχε καταχνιά η ατμόσφαιρα και δεν αναδεικνύεται αυτό)

Re: Landscape Photography

Ευχαριστώ daisdim!

IMG_0353 by ChrisBrn, on Flickr

μαρεσει και εμενα αλλα κατι "τρωει" οτι θα μπορουσε να γινει καλυτερη
Ισως εχει πεσει πολυ μαυριλα στο κεντρο του καδρου και ηθελε η αλλον φακο η αλλη γωνια.
Συμφωνω οτι ειναι αριστη σε επεξεργασια και ωρα αλλα σε καδρο ισως υστερει λιγακι..μπραβο παντως

Ίσως κάτι στο καδράρισμα να ήθελε, δεν ξέρω... συμφωνώ με τον Ιάσονα ότι θα μπορούσε για κάτι καλύτερο. Όμως, ούτως ή άλλως´είναι πολύ δυνατή φωτογραφία.

Η επεξεργασία είναι καταπληκτική :grinning-smiley-043

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.
Προσωπικά νομίζω ότι αν τα καλάμια είχαν ένα άνοιγμα (ή δεν υπήρχαν) πίσω από το νεκρό δέντρο, θα υπήρχε μεγαλύτερη ισορροπία και το θέμα θα έβγαινε πολύ πιο δυνατό.
Υπάρχουν βέβαια πολλές δυνατότητες ερμηνείας και όταν είπα σε φίλο μου "τι κρίμα που δεν υπήρχε άνοιγμα στα καλάμια" μου απάντησε κατά λέξη το παρακάτω:

"τα καλάμια ήταν οτι πρεπει γιατί
ετσι όπως βγηκαν τα πουλιά (μαύρα),
η σιλουετα των ξύλων με τα μαύρα( κοράκια )
φαίνεται η κάτω των καλαμιών περιοχή "απόκοσμη"
θανατερή, με τα αιωνίως ακίνητα νερά ενώ
...πάνω απ τα καλάμια υπάρχουν περισσότερο τα ζωντανά
κοκκινίζωντα σύννεφα. βέβαια ενα κοράκι είναι στο πάνω κόσμο
αλλα κι αυτό δεν είναι ασυνήθιστο......
"

Δεν ξέρω, επιμένω στην άποψή μου...
Πάντως και πάλι σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.... είμαι αρκετά νέος στο hobby (το οποίο το βρίσκω εκφραστικότατο) και μου δίνετε αέρα.

attachment.php

Ο ναός του Ολυμπίου Διός

Attachments

• LIGHTROOM (1 of 1)-19_20_21_tonemapped.jpg
    LIGHTROOM (1 of 1)-19_20_21_tonemapped.jpg
    91 KB · Views: 162

Beavis και κάπως υπερβολική θα έλεγα.
Εκτός απο τα χρώματα και την αίσθηση ζωγραφικής, έχουν τονισθεί πολύ τα σύννεφα (είναι και σε μεγάλη αναλογία σε σχέση με το κάδρο) και τραβάνε αυτά το μάτι ... αυτό ήθελες ??.

Το κάδρο σχετικά καλό πάντως ... . Ισως ενα κροπάρισμα σε 16/9 διόρθωνε τις αναλογίες.

ναι τραβηξα μια σειρα φωτογραφιων με τονισμενα τα συννεφα/ουρανο

attachment.php

Attachments

• LIGHTROOM (1 of 1)_-2_-3_tonemapped.jpg
    LIGHTROOM (1 of 1)_-2_-3_tonemapped.jpg
    45.9 KB · Views: 146