Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Ενα ηλιοβασιλεμα με την f30,καπου στον Αλιμο.

image00421.jpg

σα καδρο μαρεσει αρκετα.
το μονο που με χαλαει λιγο η αποχρωση που εχεις δωσει.Ενω το contrast της ειναι τελειο αυτο το ασπρομαυρο με χαλαει :(

Εμένα μου αρέσει το ΑΜ, η όλη επεξεργασία είναι πολύ καλή.

Αλλά αυτός ο βράχος αριστερά νομίζω ότι καταλαμβάνει μεγάλο μέρος στο κάδρο. Κατα τη λήψη αν πήγαινες λίγο πιο μπροστά νομίζω ότι θα ήταν καλύτερη

Στη λήψη δεν καταλάμβανε τόσο μέρος, τώρα στην ένωση στο PS και την αλλαγή προοπτικής που κάνει το πρόγραμμα, και στο μεγάλο κροπ που έγινε (εμ, αν δεν έχεις τρίποδο...) ήρθε και κυριάρχησε.

Μία από τον πιο κάτω βράχο (παρακάτω είναι γκρεμός παιδάκι μ' που λέει ο Τραμπάκουλας!), σε έγχρωμο (Sigma 15-30 και πολωτικό)

4177661882_1d9f6b3ea9_o.jpg

Η α/μ είναι καταπληκτική! Θυμίζει γκραβούρα. Μπράβο!

Στη λήψη δεν καταλάμβανε τόσο μέρος, τώρα στην ένωση στο PS και την αλλαγή προοπτικής που κάνει το πρόγραμμα, και στο μεγάλο κροπ που έγινε (εμ, αν δεν έχεις τρίποδο...) ήρθε και κυριάρχησε.

Αν βρείς τον χρόνο να ασχοληθείς με το Hugin, θα μπορέσεις να ρυθμίσεις το πανόραμα καλύτερα, είτε σαν προβολή, σε σφαίρα είτε σε καμπύλη επιφανεια, είτε σε επίπεδο κλπ. Επίσης και την καμπυλότητα του ορίζοντα που σαν να έχει ελαφρά ξεφύγει.

Ηλία το είχα δοκιμάσει και με το ptgui αλλά δεν μου έδινε καλό έλεγχο στο raw... ιδίως το θέμα recovery υστερούσε. Βέβαια θα μου πεις θα μπορούσα να μετατρέψω ένα-ένα τα raw σε tiff... αλλά μπελάς.

Ηλία το είχα δοκιμάσει και με το ptgui αλλά δεν μου έδινε καλό έλεγχο στο raw... ιδίως το θέμα recovery υστερούσε. Βέβαια θα μου πεις θα μπορούσα να μετατρέψω ένα-ένα τα raw σε tiff... αλλά μπελάς.

Ναι, το ptgui στα raw δεν είναι τόσο άνετο, αλλά στα υπόλοιπα απ' ότι θα είδες είναι ιδιαίτερα ικανό.
Η επόμενη έκδοση του photoshop προφανώς θα βελτιωθεί και στο πανοραμικό τμήμα οπότε θα γίνονται όλα πιο εύκολα.