Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Ευχαριστώ φίλε Χιώτη! Παραδεισένιο μέρος η Λευκάδα... Δυστυχώς ελάχιστες φωτογραφίες από όσες έβγαλα εκεί το καλοκαίρι είναι ικανοποιητικές. Είναι παραπάνω από σίγουρο όμως ότι θα ξαναπάω (ξανά και ξανά :HTEHETH63:)

Αλλη μία

Nydri, Meganisi, Skorpios, Skorpidi and Madouri as seen from a hill over Nydri, Lefkada by NassosT, on Flickr

Απάντηση: Landscape Photography

ΑΑΑΑ εχετε βαλθει να βάζετε φωτο απο μερη που επισκεφτηκα φέτος... Και Βiκο και Λευκάδα αλλα και Ρώμη (στο διπλανο thread)
Παρα πολυ καλες όλες οι φωτο, well done!!

Ευχαριστώ! Να διευκρινίσω ότι δεν είναι πανοράματα, αλλά από μία λήψη η καθεμιά με τον Τοκινα 11-16 στα 11μμ και κροπαρισμένες.

Ευχαριστώ! Να διευκρινίσω ότι δεν είναι πανοράματα, αλλά από μία λήψη η καθεμιά με τον Τοκινα 11-16 στα 11μμ και κροπαρισμένες.

Χμμ..τοκινα 11-16...και σκεφτομουν μελλοντικα Νικον 10-24 επειδη ειναι νικον και μονo.

cane καλό κάδρο (εσύ), και βλέπω και καλή δυναμική περιοχή (η μηχανή - τι είναι?). Λίγο καθάρισμα από την ελαφριά θολούρα ίσως, αλλά αυτό είναι θέμα γούστου...

cacau ευχαριστώ. Η μηχανή είναι η 450d αλλά η φωτογραφία είναι HDR με 3 λήψεις και διαφορά έκθεσης 1+1/3. Η μέρα και η ώρα ήταν εντελώς ακατάλληλες με πολλή θολούρα και φοβερή σκιά στην πλαγιά.

Ναι φίλε μου από μπελόη, έχω πάει 2-3 φορές πραγματικά είναι υπέροχα.

Το ξέρω έχω πάει και εγώ αλλά η υγρασία δεν με άφησε να βγάλω καλή φωτογραφία.

Μία από την ίδια περιοχή με τις πηγές του Βοιδομάτη.

pa023176.jpg

@jpil χρειάζεται αρκετή προσπάθεια....
Πρώτον η ισορροπία λευκού είναι λάθος και η εικόνα είναι υπερεκθετειμένη.
Δεύτερον απουσιάζει το ενδιαφέρον, το impact που πρέπει να έχει μια εικόνα ώστε να σε κάνει να τη χαζεύεις για αρκετή ώρα. Απουσιάζουν δηλαδή κάποια βασικά σημεία ενδιαφέροντος, οπότε η φωτογραφία κατατάσεται απλώς ώς καταγραφική και όχι τοπίου.

Συγγνώμη που είμαι απογοητευτικός και απότομος ίσως, αλλά εδώ είμαστε για να τα συζητάμε -bye-

jpil η εικονα σου μου εκανε ενα κλικ να παιξω λιγο :-)

Σας αρεσει παιδια ετσι που την εκανα?

Κάθε παρατήρηση είναι ευπρόσδεκτη.

Μου αρέσει όπως την έκανες και θέλω να ρωτήσω με τι πρόγραμμα την έκανες; Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι το χρώμα των νερών που άλλαξε.

Δεν ξέρω και έτσι δεν πειράζω τις φωτογραφίες μου, επίσης τραβάω jpeg μόνο.

Η συγκεκριμένη είναι τραβηγμένη το 2005 με μηχανή 4mp.

Και'γω jpeg τραβαω μονο (κακως) και δε ξερω και photoshop,δε το εχω καν (επισης κακως).

Χρησιμοποιω το microsoft office picture manager,το paintnet,και το irfanview.Τωρα εδω το περασα απο διορθωσεις φωτεινοτητας,χρωματων κτλ,και μετα ενα φιλτρο soften portrait του paintnet.

Βασικα τωρα εδω αμα ξερει καποιος photoshop μπορει να την κανει πολυ καλη,σα καδρο και σα θεμα ειναι καλουτσικο.Μια σκεψη που ειχα ειναι να εκανα τη σκεπη του σπιτιου κοκκινωπη,να αφαιρουσα την ασπρη γραμμη στα αριστερα του σπιτιου στο χορταρι,και να αλλαζα λιγο το χρωμα του νερου σε λιγο πιο μπλε,να κανει ενα ωραιο συνδυασμο το κοκκινο,το μπλε και τα αλλα χρωματα ως εχουν.Αλλα δε ξερω photoshop οπως ειπα :-)

Καλησπέρα παιδιά!! Σας βρήκα κατά τυχή, αλλά έχω μείνει ενθουσιασμένος από το επίπεδο! Ανεβάζω και εγώ μία φωτογραφία από ένα πρόσφατο ταξίδι. Παρατηρήσεις αναγκαίες, καθώς είμαι αρχάριος στον χώρο της φωτογραφίας!6412215541_0ce6ed8ebf_b.jpg

Απάντηση: Landscape Photography

Καλωσόρισες Θάνο,
Αστεροσκοπείο είναι στα δεξιά ?